Nasz Domek 23.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam , mieszkam w Bezrzeczu, więc interesują mnie problemy otoczenia, słyszałam, że są jakieś "zawirowania" wokół budowy osiedla słoneczna dolina na działkach koło Parkowej....co Wam wiadomo na ten temat? co tam szykuje Neptun deweloper? i przy okazji. ten ogrodzony teren wyglądający na boisko przy Kolralowej czy już Gornej...? jakie będzie miał przeznaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 To jeszcze Was pomecze A jak jest z przylaczem gazowym? Pojde do gazowni, dostane warunki przylaczenia i czy od tego momentu mam 12 miesiecy, zeby zaczac gaz pobierac? A jak pojde do gminy po WZ no i pozniej po PNB bez gazu? Czy cos mi sie merdnelo i nie o warunki przylacza a cos innego tutaj chodzi? Wszystko mi sie zaczyna kielbasic Warunki przyłączenia są ważne pół roku, na ich podstawie projektant branżowy robi projekt przyłącza, zewnętrznej i wewnętrznej instalacji gazowej i składa się to razem z wnioskiem o pozwolenie na budowę. Warunki można przedłużyć, jeśli jest taka potrzeba. Jeśli nie ma to idziemy do gazowni i podpisujemy umowę o przyłączenie do sieci gazowej i ZG określa przewidywany termin odbioru gazu. Gazownia zobowiązuje się wykonać przyłącze do wyznaczonego terminu (u mnie 8 miesięcy, a zrobili w niecałe 7 miesięcy). Można też wystąpić do gazowni z wnioskiem o wykonanie przyłącza we własnym zakresie. Inwestor wykonuje swoją instalację wewnętrzną i zewnętrzną, robi wymagane próby szczelności i odbiór kominiarski i zawiera z gazownią umowę o sprzedaż gazu. Musi być wtedy w domu co najmniej jeden odbiornik gazu. ZG montuje licznik w przygotowanej przez inwestora skrzynce gazowej i puszcza gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.05.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Monka Gratulacje!!!!! i dzieki za namiar na te hurtownie...kupilam tam wszystko na wesele Maggie, Teska dzięki Teska cieszę się że hurtownia Ci podpasowała witam środkowo! Po przepisowych 21 dniach dostałam odpowiedź z PINB że nie wnoszą uwag do wniosku o zakończeniu budowy! Hurrra...mieszkam legalnie! Teraz tylko meldunek, wymiana dowodu itp. Wam też się tak spać chce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 23.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Maggie, BARDZO DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam Co oni tak tutaj poprawiają, że co chwilę są przerwy techniczne? hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 pozdrawiam srodkowo! cos nie moglem sie dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Gdzie mozna tanio dostac styropian twardy i na sciany bo ceny sa koszmarne a stropiany malo Jaki tynk oprocz Knaufa jest dobry jakosciowo i po rozsadnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 23.05.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Oj, cos nas nie lubia ostatnio - sypie sie i sypie muratorowe forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 23.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam Mam dość...banków Zostało 8 dni roboczych do sfinalizowania umowy, rety ale nerw!!! A z innej beczki, czyli od końca Azalka a ja mam nadzieje, ze bedziemy mieli numerek 1, ale to sie okarze Jak bedzie inny tez bedzie cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 23.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. Teraz atak na banki. Guziki jeżeli chodzi o wycinkę drzew, to oprócz kryterium wieku jest jeszcze kryterium obwodu pnia na wysokości 1,3m - 25 cm i więcej już trzeba mieć zezwolenie. Jeżeli chodzi o płacenie za wycinkę, to rzeczywiście ceny są zbijające z nóg, zależy zresztę od gatunku. Jednakże żeby ominąć płacenie gmina może zamiennie zlecić nasadzenie nowych drzew (minimum 5-cio letnich) w ilości jedeno za jedno. Przy niedużej działce ilość może być mniejsza. Niedawno to przerabiałem. Aha i nie ma znaczenia czy to samosiejka czy nie. Można próbować wycinać bez zezwolenia i najprawdopodobniej się uda, ale jak, nie to kary są bardzo dotkliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Głowa do góry. Budujesz swój dom. Wiele osób marzy o tym, żeby mieć własne mieszkanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. Teraz atak na banki. Guziki jeżeli chodzi o wycinkę drzew, to oprócz kryterium wieku jest jeszcze kryterium obwodu pnia na wysokości 1,3m - 25 cm i więcej już trzeba mieć zezwolenie. Jeżeli chodzi o płacenie za wycinkę, to rzeczywiście ceny są zbijające z nóg, zależy zresztę od gatunku. Jednakże żeby ominąć płacenie gmina może zamiennie zlecić nasadzenie nowych drzew (minimum 5-cio letnich) w ilości jedeno za jedno. Przy niedużej działce ilość może być mniejsza. Niedawno to przerabiałem. Aha i nie ma znaczenia czy to samosiejka czy nie. Można próbować wycinać bez zezwolenia i najprawdopodobniej się uda, ale jak, nie to kary są bardzo dotkliwe. Te nasze drzewka mają, góra, 16cm w obwodzie (te największe). No na stówę jestem pewna, że więcej niż 5 lat na tej ziemi nie rosną Dlatego wydaje nam się, że pozwolenie na wycinkę nas nie dotyczy Te drzewka to takie patyczki są. Minidrzewka. Babytree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Głowa do góry. Budujesz swój dom. Wiele osób marzy o tym, żeby mieć własne mieszkanie... Tak tylko powariowali z tymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Głowa do góry. Budujesz swój dom. Wiele osób marzy o tym, żeby mieć własne mieszkanie... Tak tylko powariowali z tymi cenami No tego nie da się ukryć Ciekawe kiedy to się trochę uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 23.05.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam szanownych forumowiczów ze Szczecina. Ja rownież chciałbym wymienić uwagi oraz skorzystać z Państwa wiedzy i rad. Podobno razem łatwiej a ja a własciwie my z żoną dopiero na początku drogi, która jak widzę wielu z Was juz zakonczyło, konczy albo jest w trakcie. Budowa ma być w Wielgowie, może ktoś z Państwa też tam buduje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. P.S. Gratuluję!!! W takim razie - do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam szanownych forumowiczów ze Szczecina. Ja rownież chciałbym wymienić uwagi oraz skorzystać z Państwa wiedzy i rad. Podobno razem łatwiej a ja a własciwie my z żoną dopiero na początku drogi, która jak widzę wielu z Was juz zakonczyło, konczy albo jest w trakcie. Budowa ma być w Wielgowie, może ktoś z Państwa też tam buduje? Pozdrawiam Witam sasiada ja rownierz buduje w Wielgowie .W ktorym miejscu budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam szanownych forumowiczów ze Szczecina. Ja rownież chciałbym wymienić uwagi oraz skorzystać z Państwa wiedzy i rad. Podobno razem łatwiej a ja a własciwie my z żoną dopiero na początku drogi, która jak widzę wielu z Was juz zakonczyło, konczy albo jest w trakcie. Budowa ma być w Wielgowie, może ktoś z Państwa też tam buduje? Pozdrawiam Witamy serdecznie na forum. Dobrze, że są tu ludzie na róznych etapach budowy. Dzięki ich doświadczeniom, masz tutaj kopalnię wiedzy. My (guziki) jesteśmy z tej grupy, która dopiero zaczyna. Ale zapał mamy przedni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts