Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

firma ochroniarska przyjedzie, jak dostanie sygnał, który zagłusza się urządzeniem wielkości komórki. kable zwiera się tak, żeby akumulator w syrenie się spalił albo błyskawicznie rozładował..... no i czym chata bogata......

z tego co się orientuję, to systemy takie mają zabezpieczenia sabotazowe, a więc wszelkie próby przecięcia kabla, demontażu sygnału itp. sa rejestrowane w centrali.

no tak, ale fachowcy o tym wiedzą, dlatego takich rzeczy nie robią :D współczesna technika pozwala im obchodzić takie zabezpieczenia. ale takim bidokom jak my na forum, co liczą każdy grosik z kredytu ich wizyta raczej nie grozi, nie opłaca im się :D :wink:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze jedno, w Załomiu na Lubczyńskiej tuż przy drodze, ktoś sprzedaje palety betonu komórkowego. Nie wiem, może jest to jakiś inny system Ytong albo Silka, ale jest to białe :wink:

Jakbny ktoś był zainteresowany, to możew dokłądniej wytłumaczę: trzeba za Dąbiem skręcić w lewo w Lubczyńską i po 3-4 km, za sklepikiem i kawałkiem awartej zabudowy zaczyna się łąka/pole i na niej ktoś wybudował maciupci domek (jest bez elewacji) a przed nim stoja owe palety.

Pozdrawiam wszystkich :D

Bikosa jutro, jak będziesz w pracy możesz nas odwiedzić (aż do niedzieli) 8)

Byłem, sprawdziłem.

BK Rurka 24x24x59 po 13 zł/szt. (tak było 2 tyg. temu). Nie skusiłem się - bloczki dość mocno pokruszone.

Ma też Cement Cemex, na paletach napisane, ze 13,29 czy 13,59 za worek 25 kg.

Miał tez chyba bloczki betonowe... Źródło pochodzenia BK wg Pana: syn kupił ale się rozmyslił i dlatego sprzedają ( juz od ponad miesiaca - sporo ten syn zamówił :-) )

I jeszcze jedno, w Załomiu na Lubczyńskiej tuż przy drodze, ktoś sprzedaje palety betonu komórkowego. Nie wiem, może jest to jakiś inny system Ytong albo Silka, ale jest to białe :wink:

Jakbny ktoś był zainteresowany, to możew dokłądniej wytłumaczę: trzeba za Dąbiem skręcić w lewo w Lubczyńską i po 3-4 km, za sklepikiem i kawałkiem awartej zabudowy zaczyna się łąka/pole i na niej ktoś wybudował maciupci domek (jest bez elewacji) a przed nim stoja owe palety.

Pozdrawiam wszystkich :D

Bikosa jutro, jak będziesz w pracy możesz nas odwiedzić (aż do niedzieli) 8)

Byłem, sprawdziłem.

BK Rurka 24x24x59 po 13 zł/szt. (tak było 2 tyg. temu). Nie skusiłem się - bloczki dość mocno pokruszone.

Ma też Cement Cemex, na paletach napisane, ze 13,29 czy 13,59 za worek 25 kg.

Miał tez chyba bloczki betonowe... Źródło pochodzenia BK wg Pana: syn kupił ale się rozmyslił i dlatego sprzedają ( juz od ponad miesiaca - sporo ten syn zamówił :-) )

Coś w tym może być, bo na zapleczu tych palet jest wylany fundament, a prznajmniej rodzaj chudziaka, więc... ale oni w ogóle niezwykle tajemniczy tam są 8)

Mam goracą prosbę, czy mozecie polecić rzeczoznawcę do wyceny nieruchomości dla celów kredytowych. Takiego, co w rozsądnej cenie kasuje. Bardzo pilnie potrzebuję

Marta Sobczak-Mędrala

ul. Janosika 13

091 482 90 57

601 870 908

Ja zaplacilem 500zl. Wycena przygotowana szybko i rzetelnie. Bank nie mial zastrzezen.

Dzięki, skorzystam. :)

Witam wszystkich, dawno nie byłem tutaj i sporo się naczytałem

Mam pytanie do fachowców komputerowców, co to może być , że z domowego komputera nie mogę się zalogować na forum. Dość długo tez nie mogłem z pracy ale teraz już wchodzę i jest ok. czy ktoś z was miał podobny przypadek bo ostatnio coś szwankowało forum i kilka osób też pisało, że nie mogło się zalogować. Podpowiedzcie coś bo juz mnie szlag trafia.

A teraz coś na temat, muszę się pochwalić, że w zeszły weekend oglądałem na żywo dwa domki takie jak będę budował, jeden pod Wrocławiem drugi pod Częstochową. Muszę powiedzieć , że taka wizyta to super sprawa i jeśli ktoś ma tylko możliwość zobaczyć u kogoś dom nawet jeszcze w budowie to zdecydowanie polecam. My dokonaliśmy istotnej zmiany, która w oryginalnym projekcie nam się wzrokowo podobała a w realu okazała się bardzo niepraktyczna.

Normalnie ze Szczecina to bym nie pojechał ale byłem u rodzinki pod Łodzią to już z tamtąd miałem bliżej.

Pozdrawiam wszystkich i proszę o poradę z tym logowaniem do forum

Witam.

Mam pytanie ile maksymalnie mozna dać ekipie za wylewki oraz malowanie ścian. Prosze o konkrety

Jeśli chodzi o malowanie to max. 6 - 7 zł/m2 kolor przy dwóch warstwach, zakładając , że ściana jest już idealnie przygotowana. Powyżej to już drogo. Chociaż słyszałem nawet o kwotach 15 zł/m2

Witam.

Mam pytanie ile maksymalnie mozna dać ekipie za wylewki oraz malowanie ścian. Prosze o konkrety

Jeśli chodzi o malowanie to max. 6 - 7 zł/m2 kolor przy dwóch warstwach, zakładając , że ściana jest już idealnie przygotowana. Powyżej to już drogo. Chociaż słyszałem nawet o kwotach 15 zł/m2

Matko jakie teraz są ceny. Niespełna trzy lata temu płaciłam 3 zł z gruntowaniem.

Witam wszystkich, dawno nie byłem tutaj i sporo się naczytałem

Mam pytanie do fachowców komputerowców, co to może być , że z domowego komputera nie mogę się zalogować na forum. Dość długo tez nie mogłem z pracy ale teraz już wchodzę i jest ok. czy ktoś z was miał podobny przypadek bo ostatnio coś szwankowało forum i kilka osób też pisało, że nie mogło się zalogować. Podpowiedzcie coś bo juz mnie szlag trafia.

........

Wyczyść zawartość katalogów tymczasowych i pliki cookie i powinno być OK