bryta 18.06.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Troche bojowo nastawiona jestem od jakiegoś czasu...wybaczcie A mecz oglądaliscie wczoraj? Śliczny był. no strasznie bojowo.....tak czy siak...rzady kaczrixow nic dobrego nam nie przynosza..... glosowalas na nich? tak tylko pytam...nie jestem bojowo nastawiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Ale taka cena za dom jednorodzinny Jesli jestes zadowolona to poprosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Delf! Jak u Ciebie po wczorajszej burzy? U mnie siadła brama (coś w transformatorze), alarm (ale Adaś Iwonki mi już naprawił - wielkie buziaczki) i spalił się telefon. U sąsiada większe straty: popalone: telewizor, piec, telefon. To apel do wszystkich - wyłączajcie z gniazd wszystko!!!!!!!! nawet kable telefoniczne!!!!!!!! byla u was taka burza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Ale taka cena za dom jednorodzinny Jesli jestes zadowolona to poprosze o namiary wyślę na priv, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 18.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp A ile czasu mu to zajeło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 jeszcze jedno male pytanko:: Ktos ma lub cos slyszał o kotlach Saunier Duval, teraz to grupa Vaillanta??? Instalator mnie namawia na taki z wbudowanym zasobnikiem 42 litrowym i ponoc ma wystarczyc i nie zabraknąć wody bo on grzeje bodajże 21l/minutę. Wczesniej nie słyszałam nawet że taka frima istnieje i na dodatek robi kondensaty mnie instalator namawia na taki piecyk: ISOMAX C 28 E ma wlasnie to o czym piszesz... pewnie sie zdecyduje pozdrawiam m. mnie namawia na isomax condens f30/35 E i tak sobie poczytalam, że on grzeje wode w 21l/minute, ale przy temepraturze 30 stopni, do kapieli lepsza wieksza 37 stopni, musze jeszcze porownac jak to jest z zuzyciem gazu - jakos mam obawy czy napewno 2 osoby biorąc prysznic naraz (oczywiscie w osobnych łazienkach ) będa mialy wode bez problemu, jak twierdzi mój instalator. Ta marka wogóle nie ma wziecia, co nie musi oznaczać że gorsza, ale wolę jednak te pewne sprawdzone Może ktos jednak mial doczynienia z tymi piecami????? hmm.. u mnie bez problemu,dwie osoby sie kapia i mozna sie ( jak chce) poparzyc.....hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp A ile czasu mu to zajeło? ok tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam grupke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Troche bojowo nastawiona jestem od jakiegoś czasu...wybaczcie A mecz oglądaliscie wczoraj? Śliczny był. no strasznie bojowo.....tak czy siak...rzady kaczrixow nic dobrego nam nie przynosza..... glosowalas na nich? tak tylko pytam...nie jestem bojowo nastawiona... oczywiscie sie nie zgadzam, oczywiscie głosowałam oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.06.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 brytastandardowo, to jest na pewno dużo rzadziej, my dążylismy do stanu co druga, a później każda, ale nie wiem juz, czy to mamy zrobione, czy to w planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 18.06.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 masz juz te dzialke??? bom sie pogubila Nio, pogubilas sie do imentu... Jasne, ze mam, Tesko-Sasiadko! Zakladam teoretycznie, ze to bedzie Golebia 5, ale lapek sobie jeszcze nie dam za to uciac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 hmm.. u mnie bez problemu,dwie osoby sie kapia i mozna sie ( jak chce) poparzyc.....hmm... A jaki masz model viesmmana i jak duży zasobnik???? Staram się właśnie porównać parametry kilku kociołków co wpadły mi w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 18.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hejka, właśnie wróciłam z działki. Facet zasuwa od 8:00 i będzie robił do 17:00. Jutro będzie kończyć. Dobrze, że nie ja będę za to płacić. Oczywiście mój aparat fotograficzny zastrajkował i zdjęcia z komórki, ale lepsze takie niż żadne. Nareszcie teren mojej działki zaczyna być widoczny. Od razu mi lepiej. Żeby tak jeszcze dostać w tym tygodniu PnB! ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie Czy trudno jest w szczecinie zrobic zgloszenie oczyszczalni zamiast szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.06.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 kto z Was ma drewniane parapety, ewentualnie wyglądające jak drewniane (mdf,towrzywo) i gdzie je zamawialiście ? my mamy.... od kowalskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.06.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 pytanie do Didi, ale nie tylko: z czego żywopłot: 1. zimozielony 2. gęsty 3 .około 1,5 metra 4. prosty w utrzymaniu 5. tani zastanawiam się nad ligustrem, ale on chyba gubi liście na zimę? Witam! Nie wiem czy ktoś już coś Ci zaproponował ale ....może do tanich nie należy ale efekt natychmiastowy i pięknie rośnie (przyrosty roczne ok 0,5 m) i pięknie wytrzymuje nasze zimy to brabant są ligustry zimozielone również zimozielone, ale one są wrażliwe na mrozy właśnie tuje nie bardzo nam się podobają... ostatnio wymyśliłem porzeczkę alpejską, ale nikt w okolicy nie handluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.06.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Racja Kupowales juz moze dachowe okna interesuja mnie 78x140 Tez stoje przed wyborem okien. W projekcie mam 78x160, ale to chyba przesadzona wielkosc. Podobno daje sie takie duze przy dachach o malym kacie nachylenia, a u mnie jest 38st., wiec chyba nie tak malo. Ja mam takie i na pewno nie są za duże. Fakt, że dach ma 32 stopnie nachylenia, poza tym są to jedyne okna na poddaszui. Najlepiej sprawdź, czy wszystkie okna w pomieszczeniach dają odpowiednią ilośc światła. Nie pamiętam przelicznika, ale chyba stosunek powierzchni powinien wynosic 1:8 lub 1:7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.06.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Znacie jakies miejsce gdzie mozna na wystawce pomacac Veluxy i Fakro? Fajnie jakby staly obok siebie rozne modele i mozna bylo sie spokojnie przymierzyc. Jakos na razie mam niewielkie wyobrazenie o takich oknach. Zobacz w Serwis Dachu przy Gdańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts