Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupke :lol:

Dzisiaj sie dowiedzialam, ze zamiast kanalizacji gmina łaskawie zrobi nam oswietlenie w 2008 :evil: :evil: Niech oni sobie te lampy wsadzą ........ :evil: :evil: Kanaliza biegnie prz głównej drodze a ludzie w środku miasta szamba stawiaja :x :x A ciagna km kanalizy na wsie gdzie jest pare domkow i ludzie nie chca sie podłaczac, bo maja swoje własne na dziko i za darmo odprowadzenie ścieków. Co to za polityka, jak oni mysla, tyle domów sie buduje. A pozwolenie na szambo nie dadza, wyjscie, zrobic na dziko i wyrzucic kase........... :evil: :evil: Ale jestem zła, jakies prywatne utarczki burmistrza z prezesem tych działek maja odbic sie na naszej kieszeni, tylko tv :evil: :evil:

Skąd ja to znam! Ja musiałam wystąpić o zgodę na szambo, żeby dostać PnB, mimo że w tym roku ma być kanalizacja. Ma być, ale warunków nie chcieli wydać, bo dadzą, gdy wszyscy z tego terenu wystąpią z Wnioskiem. Tymczasem dwóch dużych inwestorów się ociąga i tym sposobem inni muszą czekać. Paranoja!!!

Mieszkam w tym kraju od urodzenia i niejedną sprawę już załatwiałam napotykając na różne trudności, ale nasi urzędnicy wciąż potrafią mnie wprawić w osłupienie.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam wszystkich,

mam ważne pytanie odnośnie izolacji cieplnej i przeciwilgociowej ścian fundamentowych.

Jak to robiliście? Co dawaliscie wewnętrz ścian? Obsmarowywaliście Dysperbitem? Jesli tat to raz czy 2 razy?

A od zewnątrz? : Dysperbit (1 czy 2 razy) Na to klej (nie było problemu z przytwierdzeniem do Dysperbitu?) i styropian? (jaka grubość? w projekcie mam 5 cm a do ocieplenia pójdzie 12 cm). Potem na to siatka z tynkiem? Potem jeszcze raz na to Dysperbit? Warto potem dawać ta folię kubełkową - czy jesli mam dobry grunt to nie trzeba?

Bardzo proszę o szybkie :-) odpowiedzi.

Witam wszystkich,

mam ważne pytanie odnośnie izolacji cieplnej i przeciwilgociowej ścian fundamentowych.

Jak to robiliście? Co dawaliscie wewnętrz ścian? Obsmarowywaliście Dysperbitem? Jesli tat to raz czy 2 razy?

A od zewnątrz? : Dysperbit (1 czy 2 razy) Na to klej (nie było problemu z przytwierdzeniem do Dysperbitu?) i styropian? (jaka grubość? w projekcie mam 5 cm a do ocieplenia pójdzie 12 cm). Potem na to siatka z tynkiem? Potem jeszcze raz na to Dysperbit? Warto potem dawać ta folię kubełkową - czy jesli mam dobry grunt to nie trzeba?

Bardzo proszę o szybkie :-) odpowiedzi.

od zewnatrz 2 razy smaroane i na to folia kubełkowa, ale nikt z sasiadów u mnie nie ma - ja dałam. Wewatrz nie bylo smarowane :x zasugerowałam sie artykułem w muratorze w którym było opisane dokładnie jak to powino wyglądac i stwierdzono, że wewnetrzne smarowanie jest zbędne - ale teraz żałuję :x [/i]

Witam wszystkich

Dzieki wszystkim za gratulacje z wiezba tylko ona jeszcze nie skonczona ma byc jeszcze nad garazem :D

Ale fajny jest ten etap bo dom zaczyna miec ksztalt :D

He he

miłe złego początki - oby nie

Już pisałem, że po zakończeniu stanu surowego góral (mój wykonawca) mi powiedział:

"Pikny domek, he, he,

masz zrobione 70 % i wydane 30 % kasy

teraz będzie odwrotnie he he "

teraz te he, he siedzi mi w głowie

i jak słyszę o nowych cenach od wykonawców to - he, he

pozdrowienia i zapału równego mojemu

trzeba szybko te budowanie zakończyć i spokojnie spłacać kredyt :)

wrrrrrr

jestem dokładnie na tym etapie

witajcie

no objechalismy wczoraj trochę sklepów z płytkami, generalnie wnioski sa nieciekawe, wszedzie panują brązy i beże, ciezko znaleźć coś sensownego w innych kolorach, na szczescie wiedzielismy jakich kolekcji szukamy i od razy pytalismy o te. z tych wszystkich sklepow ktore polecaliście do ogladania najlepsze wrazenie zrobil hiperglazur, a bokaro akurat zmiana wystawki, wiec nieciekawie, reszta smętna... tak czy siak... cos tak zostalo w glowie do dalszej analizy :D :D

pozdrawiam

m.

potrzebuję alarm - 6-7 czujek bez ekstrasów - do ubezpieczenia budowy. Będę wdzięczny za sugestie co zainstalować

wcale ci nie jest potzrebny alarm...zerknij na privka....

witam wszystkich, przyłączam się do pytania o taki prosty alarm, mąż już szykuje się do dozorowania po elektryce, podobno nie bezpiecznie jest zostawić otwartą budowę z założoną już elektryką a po oknach poradzono nam alarm

Witam niedzielnie!

Szukam pomocy i jak zwykle udeję się na forum.

Ile teraz kosztuje położenie metra płytek i merta elewacji,

Nam zaśpiewali za metr plytek 70zł. a elewacje - 50zł. Zupełnie nie mam pojęcia czy to dużo czy standart.

I jeszcze jedno - powiedziano nam o dwóch metodach robienia regipsów na poddaszach pierwsza na sztywno a druga coś w rodzaju pływającej czyli takej ktora nie pracuje razem z dachem i podobno nie pęka. Jak naprawde jest z pękaniem regipsów na złączach.

Za wszelkie odpowiedzi dziękuję

Krasnoludek