Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy ja juz sie powinnam zacząć pakować???? ile potrzeba czasu na spakowanie ok 100 mkw ??

To zależy, co masz na tych 100 m2. :D Daj znać jeśli będziesz potrzebować pomocy.

no właśnie problem w tym że wszystko co nazbierałam przez lata .... jeśli klamoty na śmieci to teraz , bo potem za utylizacje zapłacę podwójnie , tylko że nikogo w domu nie mogę zmoblizować do akcji PAKOWANIE :o

[

Dzięki...

a pytanie z innej beczki.... czy spotkaliście się z możliwością robienia w sklepach z ceramiką zdjęć? najchętniej popstrykałbym sobie to co będzie się względnie widziało, aby potem na spokojnie w domku wszystko sobie pooglądać, myslicie że taki numer przejdzie?

pozdrawiam

m.

a czemu nie :lol: gdybym miała cyfrowke to bym tak zrobiła i nawet bym nie pomyslala że to moze komus sie nie spodobać :p

w salonie firmy Ceramik jest zakaz fotografowania :o

nie tylko tam.. w Carmen też

pozdrawiam

m.

Witam Wszystkim .

Poraz pierwszy przekonalam sie ze pomysly inwestora kosztuja .

Panowie budowlancy zrobili wszystko zgodnie z projektem .Moja wiezba dachowa jest piekna dluga .Ulozyli folie tak jak ma byc skrucona wiezba i to jest nie to .

Ale aby zostawic dluzsza wiezbe trzeba dodatkowo ja podpierac do tego dochodzi dodatkowa folia ,dachowka,robocizna ,materialy do podparcia

tak to jest niestety :-?

Czy mozecie polecic czym malowaliscie deske czolowa przy rynnach .

Czy ktos z was robil tynki przed zamontowaniem okien :lol:

Deskę malowaliśmy Altaxin-em. Kolor wybierałem 2 tygodnie :oops: , ale za to efekt przerósł moje oczekiwania 8), ten sam kolor użyjemy do malowania podbitki.

Czy to jest lakierobejca .

Znajde to np w Castoramie

Deskę malowaliśmy Altaxin-em. Kolor wybierałem 2 tygodnie :oops: , ale za to efekt przerósł moje oczekiwania 8), ten sam kolor użyjemy do malowania podbitki.

Witam,

u nas też altaxin. W Castoramie go nie ma, jest w Hiper-Glazurze i w składzie drzewnym u Kudry.

Witam,

u nas też altaxin. W Castoramie go nie ma, jest w Hiper-Glazurze i w składzie drzewnym u Kudry.

Hiper Glazur to swierczewska :lol:

Witam wszystkich,

Czy ktos z Was zamawiał ostatnio styropian FS 20 (EPS 100)?

Gdzie, za ile i jak udało się zakupic tak tanio? :-)

Chodzi ci o twardy

Miesiac temu temu cos 230-240 bruto za m ³

Tak, twardy - 6 cm. Ja ten wymiar najtaniej znalazłem po 250 brutto.

Gdzie indziej mieli 5 cm po 237/m3 a 8 cm po 241/m3 ale inne akcesoria były lekko droższe i doliczali za transport więc wezmę tam gdzie jest po 250.

Facet mówił, ze styropian tanieje - juz ostatnia dostawa była tańsza a i kolejna ma byc. Sugerował bym się wstrzymał z zakupem - jakby nie wiedział, że ekipa nie może czekać... :-)

M 3 Jak tam budowa :lol:

Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem :-) ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem!

Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach.

Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu!

Ciężko jest! :-)

M 3 Jak tam budowa :lol:

Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem :-) ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem!

Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach.

Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu!

Ciężko jest! :-)

Fakt ze finansowo ciezko ,to czeka cie jeszcze nerwowy okres bankowy :-?

Pozniej to poleci z gorki

Witam wszystkich,

Czy ktos z Was zamawiał ostatnio styropian FS 20 (EPS 100)?

Gdzie, za ile i jak udało się zakupic tak tanio? :-)

Chodzi ci o twardy

Miesiac temu temu cos 230-240 bruto za m ³

Tak, twardy - 6 cm. Ja ten wymiar najtaniej znalazłem po 250 brutto.

Gdzie indziej mieli 5 cm po 237/m3 a 8 cm po 241/m3 ale inne akcesoria były lekko droższe i doliczali za transport więc wezmę tam gdzie jest po 250.

Facet mówił, ze styropian tanieje - juz ostatnia dostawa była tańsza a i kolejna ma byc. Sugerował bym się wstrzymał z zakupem - jakby nie wiedział, że ekipa nie może czekać... :-)

to dobra wiadomość, ja jeszcze mogę poczekać koło miesiąca... mam nadzieje że do tego czasu zdąży sensownie stanieć :D :D :D

pozdrawiam

m.