bryta 06.07.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Wczoraj mi przeciekł komin Jaki masz? Mój trzeba było rozbierac i murowac na nowo. Odnosnie komina Najlepiej posprawdzac 1 Czy ostatnia warstwa jest z ceglel pelnych lub moga byc zwykle dziurawki ale trzeba przynajmiej 3 warstwy zalewac betonem 2 Wykonanie obrobek komina 3 impregnacja Dopiero pozniej mozna demontowac komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.07.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Czy to zły pomysł, żeby dać drewniane, sosnowe drzwi (w wersji drzwi zewnętrznych na klatkę schodową) między garażem a częścią mieszkalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 06.07.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Potrzebuje namiaru na wełne mineralną do elewacji. Wełny na dach jest wszedzie całkiem sporo ale na elewacje straszą mnie terminami do 6 miesięcy Szukam około 160 m2 o grubości 15 cm Może coś się Komuś obiło o uszy albo jakiś namiar na skład budowlany w Niemczech w okolicach Szczecina PSB Mierzyn. Dostałem lamelę 12 bez problemu Dzięki Jeszcze tam nie dotarłem ,ale moze cos tam znajde w rozmiarze 15 cm wszędzie gdzie byłem to prawie nie ma szansy na 15, hurtownie dostają wełne z rozdzielnika i to nie zawsze w ilosć jaką zamawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 raczej zły...zlodziej latwo moze wpakowac sie do garazu ja mam najprostsze gerdy,antywlamaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Potrzebuje namiaru na wełne mineralną do elewacji. Wełny na dach jest wszedzie całkiem sporo ale na elewacje straszą mnie terminami do 6 miesięcy Szukam około 160 m2 o grubości 15 cm Może coś się Komuś obiło o uszy albo jakiś namiar na skład budowlany w Niemczech w okolicach Szczecina PSB Mierzyn. Dostałem lamelę 12 bez problemu Dzięki Jeszcze tam nie dotarłem ,ale moze cos tam znajde w rozmiarze 15 cm wszędzie gdzie byłem to prawie nie ma szansy na 15, hurtownie dostają wełne z rozdzielnika i to nie zawsze w ilosć jaką zamawiali ja nie jestem pewna do konca czy to byla 15, ale lamelke widzialam w skladzie budowlanym w drodze do schwedt ale glowy nie dam uciac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 06.07.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Po naszej czy ich stronie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Po naszej czy ich stronie?? no wlasciwie na przedmiesciach schwedt....znaczy sie po ich stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 06.07.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dzieki serdecznie za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ten sklad jest po lewej stronie jadac ze szczecina. warto tez odwiedzic praktikera i obi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 06.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniemJak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniem Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki... jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 http://www.prokocim.krakow.pl/tostIQ.swf cos taki milutki tescik mi wyszło ze: znam sie na kupach nawet jestem spostrzegawcza i dostałam ; podstawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniem Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki... jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne.... Ja tez mam nadzieje ze przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 06.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Po długiej przerwie chwilka oddechu. W końcu stan developerski.Po ociepleniu poddasza zostało nam sporo bardzo dobrej wełny Isover (Super Mata ) ponad 120 mkw w grubościach 15 i 10 cm w cenie sprzed kilku m-cy.Czy ktoś jest zainteresowany może zakupem? Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 06.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Po długiej przerwie chwilka oddechu. W końcu stan developerski. Po ociepleniu poddasza zostało nam sporo bardzo dobrej wełny Isover (Super Mata ) ponad 120 mkw w grubościach 15 i 10 cm w cenie sprzed kilku m-cy. Czy ktoś jest zainteresowany może zakupem? Pozdrawiamy! ja jestem zainteresowana priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 06.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniem Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki... jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne.... Ja tez mam nadzieje ze przezyje Chyba kazdy z nas ma chwile slabosci, ale pamietajcie - co nas nie zabije, to nas wzmocni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniem Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki... jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne.... Ja tez mam nadzieje ze przezyje Chyba kazdy z nas ma chwile slabosci, ale pamietajcie - co nas nie zabije, to nas wzmocni Wlasnie a jaka bedziemy miec ladna date budowy 2007 jaka szkoda ze ze ja juz mezata Jutro beda miec sluby z data 07.07.07 fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Wczoraj mi przeciekł komin Jaki masz? Mój trzeba było rozbierac i murowac na nowo. Odnosnie komina Najlepiej posprawdzac 1 Czy ostatnia warstwa jest z ceglel pelnych lub moga byc zwykle dziurawki ale trzeba przynajmiej 3 warstwy zalewac betonem 2 Wykonanie obrobek komina 3 impregnacja Dopiero pozniej mozna demontowac komin Użyłem cegły CRH6%, super zaprawy Quikmix-a i bardzo pilnowałem jakości wykonania więc jestem złamany. Jak na razie nie impregnowałem (nawet nie wiem jakiego impregnatu użyć) bo w zasadzie komin nie powinien ciec i bez impregnatu. 3 ostatnie warstwy mam oczywiście z pełnej cegły. Ma jednak nadzieję że to jakiś inny powód - bo tynkarze twierdzili że lało się bardzo mocno wiec może to jakiś problem obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dobry Wieczór Grupce Oj dawno juz nie zaglądałam tutaj, więc nawet nie probuję sie cofać wstecz z postami, ale żyję, mam sie dobrze, ino zalatana jestem strasznie. Pozdrawiam całą grupkę, a nowym inwestorom życzę wytrwałości w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Z radościa chciałam Wam również oznajmić, że 1 sierpnia przeprowadzam się do swojego domku. pozdrowionka Iwonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts