Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja tez mam pytanie do was. Powoli przymierzam sie do tynków.

Czy kładzie sie tynki w łazienkach?

Czy jesli w garazu bedę ocieplać sufit jest sens kłaść tynki na styropianie czy później po tynkach na spokojnie ocieplić sufit i wyrównać samemu ?

Tam gdzie beda sufity podwieszane to oczywiście nie robimy tynków?

Wybaczcie mi za te dziwne pytania :oops: ale jestem tylko babą :D

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ja tez mam pytanie do was. Powoli przymierzam sie do tynków.

Czy kładzie sie tynki w łazienkach?

Czy jesli w garazu bedę ocieplać sufit jest sens kłaść tynki na styropianie czy później po tynkach na spokojnie ocieplić sufit i wyrównać samemu ?

Tam gdzie beda sufity podwieszane to oczywiście nie robimy tynków?

Wybaczcie mi za te dziwne pytania :oops: ale jestem tylko babą :D

witam niedzielnie-

1-my w łazienkach tynkowalismy ale tylko dlatego ze nie mielismy jeszcze koncepcji obmyslonej w jaki sposób połozymy kafelki -czy do sufitu ,czy inaczej-mozna było zaoszczedzic i materiał i czas+ gotówka np tam gdzie bedą zabudowane geberity

2-w garazu jak tylko na poczatku wytynkowali sciany(bez sufitu) to według projektu został ocieplony sufit 10 cm styropianem,na to siatka i gipsowanie 2 razy

3-jeśli już masz koncepcje gdzie sufity podwieszane to jasne że szkoda kłasc tynk- :lol:

Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród.

castorama - 500 zł

tylko trzeba lekko poprawic chiński zamek by chodził bez problemów

Witam wszystkich,

Krzyspx myslisz, że zamki do innych drzwi robią pod Luwrem albo nieopodal Bramy Brnadenburskiej? ;-)

Witam.

Halo, halo, gdzie kupowaliście/- jecie farby do malowania wnętrz?

Kupiłam w firmie STO ( maluje ogromne powierzchnie równiez zewnętrzne)

farba latex 3000 i 4000 rewelacyjnie wyglada i podobno super sie maluje

w przeliczeniu na litr wyszła taniej niz najdroższa z mieszalnika ........ trzeba miec tylko fachowca który kupi wszystko na siebie detalisa nie sprzedają :D

czy farba lateksowa jest paroprzepuszczalna?

hmm...nie wiem :oops: :oops: w kazdym razie mam takowa wszedzie i jak narazie jest dobrze, a nawet lepiej....pare razy juz szorowalam sciane w wiatrolapie...

jedyny minus....nastepne malowanko...tez takowa farba

Witam

Ponawiam moje pytanie, czy ktoś potrzebuje wełny na poddasze w rolkach. Mam na zbyciu Isover Super Matę w dużej ilości: 15 cm - owej 71 m2 i 10 cm-owej 32 m2. Kupowaliśmy ją w lutym po 25 i 17 zł netto. Sprawdzcie, że teraz ceny sa o kilka złotych wyższe, tyle że Isover jest z tych droższych i lepszych (tzn. o lepszym współczynniku) i nie każdy taką kładzie.

Pozdrawiam

Jakby byli chętni to prosze o wiadomość na priv.

Mierzyn

Wyczytalem wlasnie, ze tynkowania nie powinno sie rozpoczynac wczesniej niz 2-3 miesiace po zakonczeniu stanu surowego. Inaczej moga wystapic pekniecia spowodowane osiadaniem budynku. Troche mnie ten czas przerazil. Rzeczywiscie tyle czekaliscie przed tynkowaniem? A moze ktos tynkowal wczesniej i mu popekalo?

Atkutalnie poszukuje ekip do:

- elektryki

- centralnego odkurzacza

- hydrauliki

- wentylacji

- tyknow

- posadzek.

Za wszelkie namiaryna ludzi spoza listy bede bardzo wdzieczny.

Wyczytalem wlasnie, ze tynkowania nie powinno sie rozpoczynac wczesniej niz 2-3 miesiace po zakonczeniu stanu surowego. Inaczej moga wystapic pekniecia spowodowane osiadaniem budynku. Troche mnie ten czas przerazil. Rzeczywiscie tyle czekaliscie przed tynkowaniem? A moze ktos tynkowal wczesniej i mu popekalo?

- elektryki

- centralnego odkurzacza

- hydrauliki

- wentylacji

- tyknow

- posadzek.

Ja mogę z czystym sumieniem polecić fachowca od zakładania wodno- grzewczego sytemu- pan Bała- 603330932

- elektryki

- centralnego odkurzacza

- hydrauliki

- wentylacji

- tyknow

- posadzek.

U mnie instalację wodno-kanalizacyjną i odkurzacz centralny będzie robił Krzysztof Mazurek tel. 603979394. Mój brat polecił mi Jego firmę.

Jeśli chodzi o tynkowanie, to za radą architekta i wykonawcy, odczekam z pół roku, ale ja będę budować z Ytonga. Chodzi o to, żeby budynek dobrze odparował. Ytong to materiał "oddychający".

Poza tym budynek napewno będzie osiadał. Moje dwie koleżanki mieszkają od 1,5 roku w swoich domach i faktycznie w środku (z zewnątrz się nie przyglądałam) jest trochę rys na ścianach i przydałby się lekki remoncik.

Pozdrowionka

Aleksandra