Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Temat KOMINKI:

Czy może ktoś w telegraficznym skrócie jest mi w stanie powiedzieć na co powinienem zwrócić uwagę odnośnie wkładu kominkowego. :oops:

Dla mnie istotne było, aby kominek był odlewany jako monolityczny

dla mnie to też był bardzo ważny argument, chociaż z tego powodu praktycznie nie było wyboru: została tarnava i jedna szwedzka firma, na której wzorowała się tarnava :D padło na tarnavę i nie ma problemów

jescze norweski Jotul jest monilityczny....

Aleksandra M05a

bimbelt napisał:

Czy zna ktos moze firme kominkowa, ktora ma biuro przy Gdańskiej na terenie Serwis Dachu?

Polecono mi ich odnośnie wykonania wentylacji mechanicznej.

Byłam tam. Mam tel. do pana, który się tym zajmuje: 0885 829 942. Czekam na projekt i wycenę.

ten facet to pomyłka...do tej pory czekam na wycene.....a mieszkam juz ponad 3 lata....

ponadto jest nieterminiowy w pracy.....i naciaga na glupie plyty cd....eeee

Pozdrowionka

Aleksandra

Również tam byłam firma nazywa się o ile dobrze pamiętam Walczak kominki czy jakoś tak. Po rozmowie wrażenie mielismy bardzo pozytywne, umiejący doradzić widać, że znajacy się na sprawie. Zaproponował nam również przygotowanie projektu odnośnie wentylacji, rozprowadzenia ciepłego powietrza, co nam się bardzo spodobało. Niestety na projekt czekam już ponad miesiąc i chyba w koncu muszę do pana zadzwonić sama bo może zapomniał albo wysłal tylko nie doszło :-?

Temat KOMINKI:

Czy może ktoś w telegraficznym skrócie jest mi w stanie powiedzieć na co powinienem zwrócić uwagę odnośnie wkładu kominkowego. :oops:

dla mnie to też był bardzo ważny argument, chociaż z tego powodu praktycznie nie było wyboru: została tarnava i jedna szwedzka firma, na której wzorowała się tarnava :D padło na tarnavę i nie ma problemów

I ten sam problem - brak kominków typu "L"

Temat KOMINKI:

I ten sam problem - brak kominków typu "L"

:cry: :cry:

WITAM,

ufff - kafelki wybrane :) Teraz jeszcze parapety i farby :roll:

Przyjemna wykończeniówka, ale tyle dylematów i niepewności co do ostatecznego efektu ...

Czy ktoś z Was użytkuje lodówkę side-by-side ? Jakie opinie ?

moja znajoma ma samsunga - bardzo sobie chwali...zreszta jak moja padnie kiedys tam nastepna tez sobie kupie...ma z kostkarka i na zimne napoje..

tylko ciut wielka....no ale taka jej uroda....aha i jescze czysczenie z tzw sladow lap...jest denerwujace...teraz czysci oliwka i ma swiety spokoj ( ma dwojke malych dzieci)

WITAM,

ufff - kafelki wybrane :) Teraz jeszcze parapety i farby :roll:

Przyjemna wykończeniówka, ale tyle dylematów i niepewności co do ostatecznego efektu ...

Czy ktoś z Was użytkuje lodówkę side-by-side ? Jakie opinie ?

martelia, jak wyglądają Twoje tynki po wyschnięciu? Moje niby miały być zatarte na gładko, ale tu i ówdzie widać ślady po zacieraniu albo grubszy kamień :( . Poza tym miejsca po poprawkach - przestawieniu ścianek, montażu parapetów itp. bardzo się odznaczają.

Gdybym miała decydować jeszcze raz na pewno parapety wewnętrzne zamontowałabym przed tynkami. :-?

Jakie kafelki i farby wybrałaś?

hej,

moje tynki wyglądają tak sobie, gdzieniegdzie drobne pęknięcie,jakiś grubszy kamyk,ślad po zacieraniu.Parapety jeszcze przede mną. W spiżarce zrobiliśmy próbę malowania i jest o.k.Jak mawia mój mąż : z tego się nie strzela :)

a kafelki :

1) łazienka górna : Końskie Trawertyn/Akropol

2) łazienka dolna : Tubądzin Majolika 17

3) cały parter (tu jeszcze brak ostatecznej decyzji) :

- Paradyż Rapolano lub

- Opoczno gres fiorito lub

- Nova Gala Sabia