slaw79 12.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy mozecie polecic jakis spychacz w miare tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 12.08.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Pochwale sie. A co tam. Stan na przedwczoraj: http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2007-08-08/IMG_0901.JPG Witam wieczoro i piatkowo Mozna wiedziecco to za dachowka i gdzie byla kupowana? Creaton (Pfeiderer) - Terra Harmonica - miedz angobowana. Kupiona w Serwis Dachu.A moge wiedziec m2 jaka cena wyszla za dachowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 12.08.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witka Słuchajcie możecie mi podesłać listę polecanych wykonawców ? Kiedys dostaałem ale miałem format i mi uciekła prosił bym rónież o wskaznie jakiego kompleksowego rpojektanta do łazienki kuchni pokoii i namair na nich moze byc na pw lub maila [email protected] i jakie są ich ceny ... dziekuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 12.08.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Bardzo serdecznie Wszystkich witamy Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność ! Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem. Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam niech już się coś robi bo zwariujemy Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać" Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. To tyle na tą chwilę Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli To taka sama sytuacja jak u mnie już dostałem PNB i w czasie uprowomocnienia miałem zdzierac humus, ale z uwagi że mam działke na terenie pod nadzorem konserwatora zabytków to musze im zgłosić rozpoczęcie prac ziemnych 7 dni wcześniej i jak zadzwoniłem do pani która się tym zajmuje to od razu mnie sprowadziła na ziemię, że nic nie moge zrobić przed inspekcją konserwtora czylio jej . Szlag vy to jazsny trafił a na dodoatek pani własnie szła na urlop i będzie 24 sierpnia, normalnie mozna sobie strzelić w łeb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.08.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Pochwale sie. A co tam. Stan na przedwczoraj: http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2007-08-08/IMG_0901.JPG Witam wieczoro i piatkowo Mozna wiedziecco to za dachowka i gdzie byla kupowana? Creaton (Pfeiderer) - Terra Harmonica - miedz angobowana. Kupiona w Serwis Dachu.A moge wiedziec m2 jaka cena wyszla za dachowke Pi razy oko 50zl za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.08.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Bardzo serdecznie Wszystkich witamy Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność ! Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem. Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam niech już się coś robi bo zwariujemy Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać" Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. To tyle na tą chwilę Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli To taka sama sytuacja jak u mnie już dostałem PNB i w czasie uprowomocnienia miałem zdzierac humus, ale z uwagi że mam działke na terenie pod nadzorem konserwatora zabytków to musze im zgłosić rozpoczęcie prac ziemnych 7 dni wcześniej i jak zadzwoniłem do pani która się tym zajmuje to od razu mnie sprowadziła na ziemię, że nic nie moge zrobić przed inspekcją konserwtora czylio jej . Szlag vy to jazsny trafił a na dodoatek pani własnie szła na urlop i będzie 24 sierpnia, normalnie mozna sobie strzelić w łeb . Wspolczuje. Ostatnio slyszalem w radiu madry komentarz odnosnie sytuacji w budownictwie. W skrocie - w Polsce udaloby sie zbudowac 3mln mieszkan, a ich ceny wcale nie musialyby byc wysokie. Wystarczyloby uproscic procedury i przyspieszyc sprzedaz terenow pod inwestycje. Dla przykladu - w okolicy mojej budowy miasto ciagle posiada dzialki do sprzedania, tyle, ze z roku na rok przeklada ich sp rzedaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.08.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy ktos wie gdzie mozna zdobyc tania ziemie z wykopow? Potrzebuje kilku wywrotek do wyrownania terenu, a nie usmiecha mi sie placic za to wielkich pieniedzy. Ziemia moze byc jakakolwiek, pozniej i tak obsypie wszystko torfem.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 12.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam wieczorowoCzy mozecie dac jakis namiar na tani spychacz.Chodzi mi o siagniecie humusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.08.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam wieczorkowo Ale się dziś urobiłem na budowie - przygotowania do jutrzejszego wylewania posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.08.2007 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Wstawać - trzeba budować domy będzie dziś ładniejsza pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.08.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Wstawać - trzeba budować domy będzie dziś ładniejsza pogoda u nas cqała noc lało teraz nie pada i mąż z teściem pojechali sprawdzić czy to co kopali pod fundamenty jeszcze sie nadaje do uzytku po 2 dniach deszczu wczoraj wracajac ze Szczecina prawie utonełam w kałurzach na Waszych drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.08.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Wstawać - trzeba budować domy będzie dziś ładniejsza pogoda u nas cqała noc lało teraz nie pada i mąż z teściem pojechali sprawdzić czy to co kopali pod fundamenty jeszcze sie nadaje do uzytku po 2 dniach deszczu Nie zazdroszcze :/ U mnie wnetrza pewnie znowu zalane, a mialem ukladac izolacje z papy na parterze. Teraz bede musial czekac az to cale bagno wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 13.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 U na s w zdrojach często stoi taki spychacz, dali mi takie namiary : firma Agat telefon: 91 433 98 38 wew 245 kom. 603 926 928 ul. Czadzkiego? Co do ziemi, my jeszcze nie zaczynamy, ale JAK zaczniemy to z chęcią pozbędziemy sie sporej ilości ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 pozdrawiam poniedzialkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 13.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witka Słuchajcie możecie mi podesłać listę polecanych wykonawców ? Kiedys dostaałem ale miałem format i mi uciekła prosił bym rónież o wskaznie jakiego kompleksowego rpojektanta do łazienki kuchni pokoii i namair na nich moze byc na pw lub maila [email protected] i jakie są ich ceny ... dziekuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.08.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, czy ktoś nie ma na zbyciu przyczepy kempingowej na zbyciu nadającej się na budowę, tzn nie busi być super luksusowa i bardzo droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.08.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy ktos wie gdzie mozna zdobyc tania ziemie z wykopow? Potrzebuje kilku wywrotek do wyrownania terenu, a nie usmiecha mi sie placic za to wielkich pieniedzy. Ziemia moze byc jakakolwiek, pozniej i tak obsypie wszystko torfem.[/b] Chętnie oddam, mam sporo ale gliniasta. Jeśli jesteś zainteresowany, telefon przesyłam na priv, bo na razie mam bardzo ograniczony dostęp do netu - komputer domowy nadal w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.08.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ....proszę o zdanie tych co mają dom ocieplony styropianem,jak zdaje on egzamin ?? Mam 20 cm styropianu, co prawda na razie jeszcze nie mieszkam ale codzienne wizyty na budowie o różnych porach roku i dnia pozwalają wysnuć przypuszczenie, że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.08.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 W moim przekonaniu zdaje. mam 15 i 10 pod oknami (boniowanie, czy jakos tak ). Gorzej jest z poddaszem, nie wiem, czy można tak je zaizolowac, żeby nie grzało w główy, jak się jest na piętrze. Ale na dole, chłodek, jak przy klimie ( o ile nie otwiera się drzwi na taras). Poddasze - tylko wełna i to odpowiedniej grubości plus dobra jakość prac ociepleniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witka Słuchajcie możecie mi podesłać listę polecanych wykonawców ? Kiedys dostaałem ale miałem format i mi uciekła prosił bym rónież o wskaznie jakiego kompleksowego rpojektanta do łazienki kuchni pokoii i namair na nich moze byc na pw lub maila [email protected] i jakie są ich ceny ... dziekuje z góry. po pierwsze primo nigdy na forum nie podawaj adresu na forum bo się od spamu nie uwolnisz o drugie primo sprawdź pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts