Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

no tak,

teraz czekamy aż woda wyparuje, bo nie ma gdzie odpłynąć i nie specjalnie jest gdzie odpompować.

Info, które docierają,nie są optymistyczne : aby nie było "powtórki z rozrywki" potrzebna jest kompleksowa inwestycja w kanalizację deszczową, a w tej chwili podjęto dopiero rozmowy o projektach :roll: przynajmniej w moim rejonie.

Ciekawe na ile zaszkodzi domkowi stanie w takiej wodzie ?

Witam serdecznie.

U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty :) W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php

Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ;) ).

Bardzo ladny i funkcjonalny domek. Jesli was stac to budujcie. Jesli nie stac, to dozbierajcie kasy i tez budujcie ;)

Witam wszystkich

Guziki! Domek bardzo ładny. Widać to nowość w MGProjekt i dlatego go wcześniej nie zauważyłam. Niezmiernie przypadł mi do gustu i mamy z mężem zagwostkę. Gdyby nie projekt ze Stylowego domu "Dom z otwartym poddaszem", na który "zachorowalismy nieuleczalną chorobą" :wink: to bez zastanowienia zdecydowalibyśmy się na Rubina. Rubin ma dla nas idealny metraż, a dom z otwartym poddaszem chcemy w jakiś nieznany nam sposób zmniejszyć o 40m (czyli do rozmiaru Rubina). Dom z otwartym poddaszem wygrywa dla nas w zestawieniu z Rubinem dzięki swojej rozłożystości i ciekawszej antresoli. Zdecydowanien wolimy, by dom miał wygląd parterówki.

Na razie wciąż liczymy koszty, bo to przesądzi o wyborze projektu.

trzymam kciuki za Twój wybór

Czesto masz takie jezioro? Moze powinniscie w rowery wodne zainwestowac ;)

A tak szczerze, to wspolczuje. Zaczynam doceniac moja dzialke, ktora ma spory spadek, ale dzieki tamu nie ma mnie jak zalac. Piachu w fundamenty i na okolo poszlo co nie miara, ale widac ma to tez swoje plusy.

Witam serdecznie.

U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty :) W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php

Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ;) ).

Bardzo ladny i funkcjonalny domek. Jesli was stac to budujcie. Jesli nie stac, to dozbierajcie kasy i tez budujcie ;)

domek robi wrażenie :lol: ale pamietajcie, że koszty budowy to jedno a wykończenie to inna bajka i ....dużo droższa :x

Zawsze chciałam miec sypialnie na poddaszu, ale jak sobie pomyśle o kosztach ocieplenia mojego poddasza to zaczynam załowac, mogłam wybudowac 2 normalne piętra, mało teraz takich projektów, ale są i nawet ładne :wink:

Dobry wieczor,

czasami jestem tylko czytelnikiem Forum, ale po wydarzeniach sprzed 4 dni postanowilem sam cos napisac- tym razem nie fatygujac Kasi.

Od 10 czerwca mialem ekipe walczaca z elewacja. Umowilismy terminy na 16 lipca. Start mieli obiecujacy.Pozniej, juz bylo gorzej - wielokrotnie konsultowalem sie z wykonawca na temat moich wymagan i poprawy ewidentnych bledow. Zawsze byly zapewnienia ze usterki zostana usuniete, a obecnie to tylko stan przejsciowy.Kilkukrotnie pojawialy sie prosby o zaliczki- szef musial placic pracownikom na koniec miesiaca- wiec staralem sie to zrozumiec. Panowie ze Stargardu pracowali zazwyczaj od 10 do 15, lub nie pojawiali sie wogole.Gdy po 20 lipca zgrozilem ze nie zaczne naliczac kare za kolejne dni opoznienia- prace nawet ...spowolnialy.Ktoregos dnia koledzy z firmy zabrali stargardzianom rusztowanie. Na szczescie moja ekipa od wykonczeniowki miala akurat zapasowe. 8 sierpnia panowie pojawili sie po dluuugim weekendzie, po dluzszych ustaleniach pojechali we czworke po materialy i...slad po nich zaginal. Po kilku godzinach odkrylem ze nie ma tez ich narzedzi. Szef grupy nie odbiera telefonu.Prace zostaly wykonane w 60%, tymi zaliczkami chyba w sumie zaplacilem za wiecej. Szukam teraz nowego wykonawcy. Serdecznie "pozdrawiam" pana

DARIUSZA KWIECISZEWSKIEGO ze STARGARDU

Firma OLDO

poslugujacego sie telefonem 501 480 338 ,

podrozujacego bialym Fordem combi.

Innym ku przestrodze- nie badzcie jak ja latwowierni.

Rafal

Witaj :lol: i współczuję :evil: :evil:

Pozdrowienia dla Kasi :p

takie jezioro to pierwszy raz, ale rozważamy zakup pontonów, na szczęście córka już taki posiada ;)

My podnieśliśmy dom tylko o jeden bloczek w stosunku do projektu, wykonawca stwierdzil, że powinno wystarczyć. Niektórzy sugerowali żeby więcej, ale już było po fakcie. Projektant nie spisał się, nie był w terenie i nie widział jak wysoko posadowione są sąsiednie budynki, a my byliśmy/jesteśmy zieloni.

U nas glina, że garnki można lepić.

Oby nie padało !

Witam :)

Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie :D .... ach szkoda że nie udało się spotkać...

A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna :D Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia 8) :D

Witam :)

Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie :D .... ach szkoda że nie udało się spotkać...

A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna :D Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia 8) :D

dziękuje ...... wanna jest naprwade super przekonaj męża narozne wanny pod skosem mogą sie nie sprawdzać :D

szukam jakiejś sprawdzonej ekipy do tynków , chciałabym maszynowe cementowo-wapienne a niestety nie mam znajomych co sie budują i mogliby służyć rada i pomocą dlatego pozwoliłam sobie zapytać Was...którzy na pewno macie juz doświadczenie i moglibyście mi pomóc i w ogóle..czasem jak czytam co piszecie to fascynuje mnie skąd Wy to wszystko wiecie o budowaniu...

w oczekiwaniu na pomoc...pozdrawiam