Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich ;)

Mam prośbę ( zresztą chyba każde 100 pierwszych postów to zazwyczaj prośby :lol: :lol: :lol: )

OK, ale do sedna......

Możecie się podzielić informacjami gdzie kupowaliście ....i gdzie jest najtaniej ( w Szczecinie oczywiście) takie materiały jak:

- Bloczki fundamentowe

- Nadproża

- Pręty zbrojeniowe

- Drewno ( deski do szalunków i słupy drewniane ( które mają oczywiście swoją nazwę ......ale ona chwilowo wyszła z mojego przeładowanego mózgu ;) )

- Blachodachówkę

- Klej do suporeksu

- Styropian

- Pewnie jeszcze beton ;)

.............to już jak koncert życzeń :lol:

Ceny beda tak na prawde zalezec od producenta/marki zamawianych materialow oraz od twoich zdolnosci negocjacyjnych. Jesli sie jeszcze nie zorientowales, to w budowlance mamy jeszcze 19 wiek i trzeba sie targowac.

Ja polece ci tylko dwie firmy:

drewno - tartak Wanda w Sownie - tanio, ale wszystko praktycznie na zamowienie i trzeba czekac

beton - Thomas Beton - tanio, ale trzeba zamawiac ze sporym wyprzedzeniem

Chyba......raczej na pewno, powinnam przejść jakieś szkolenie z zakresu negocjacji :-?

Byłam już np: w Centrostalu...Pani mi wyliczyła wszystko....ja się jej pytam o rabat a ona mi na to, że to już z rabatem :cry:

..............oj chyba jednak szkolenie jakieś by się przydało :roll:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam

mieszkamy troszke u siebie troszke na budowie

elewatorzy pójdą do Klausa na czarna listę

wrzuciłam nowe fotki ..... zwłaszcza Pan Darek ( kafelki ) spisał sie

obejrzyjcie efekty :D

Witajcie. Kto wam robił schody i ile was to kosztowało. W środku robi sie fajnie ja też tak chce :D

schody młode chłopaki z Myśliborza koszt 6tys

Pan Rafał z Bratem tel 693931313 polecam

Kacha72 gratuluję łazienka naprawdę super. :D Też zastanawiam się nad taką wanną a nie narożną. Powiedz jeszcze proszę co to za kafelki i jaki model wanny. :D

kafelki ceramika paradyż kolekcja Trawena

wanna firma Riho model ..... zapomniałam :oops:

kabina owalna firma Koralle

reszte według uznania

u mnie toalety vilery&boch

umywalki Roca

generalnie ważne są szczegóły żeby wyszło zgrabnie

wszystkie elementy łazienki choć z innych firm mają takie same ranty ( "kołnierze") na obrzeżach

:D

Kacha72 gratuluję łazienka naprawdę super. :D Też zastanawiam się nad taką wanną a nie narożną. Powiedz jeszcze proszę co to za kafelki i jaki model wanny. :D

kafelki ceramika paradyż kolekcja Trawena

wanna firma Riho model ..... zapomniałam :oops:

kabina owalna firma Koralle

reszte według uznania

u mnie toalety vilery&boch

umywalki Roca

generalnie ważne są szczegóły żeby wyszło zgrabnie

wszystkie elementy łazienki choć z innych firm mają takie same ranty ( "kołnierze") na obrzeżach

:D

A jakiej firmy deszczownia bo czegos takiego szukam .

Bardzo fajna lazienka poprosila bym namiar na kafelkarza :lol:

Witam :)

Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie :D .... ach szkoda że nie udało się spotkać...

A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna :D Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia 8) :D

Witam wszystkich,

Małgolinka a jak tam idzie Wasze budowanie?

Witam Wszystkich ;)

Mam prośbę ( zresztą chyba każde 100 pierwszych postów to zazwyczaj prośby :lol: :lol: :lol: )

OK, ale do sedna......

Możecie się podzielić informacjami gdzie kupowaliście ....i gdzie jest najtaniej ( w Szczecinie oczywiście) takie materiały jak:

- Bloczki fundamentowe

- Nadproża

- Pręty zbrojeniowe

- Drewno ( deski do szalunków i słupy drewniane ( które mają oczywiście swoją nazwę ......ale ona chwilowo wyszła z mojego przeładowanego mózgu ;) )

- Blachodachówkę

- Klej do suporeksu

- Styropian

- Pewnie jeszcze beton ;)

.............to już jak koncert życzeń :lol:

Ceny beda tak na prawde zalezec od producenta/marki zamawianych materialow oraz od twoich zdolnosci negocjacyjnych. Jesli sie jeszcze nie zorientowales, to w budowlance mamy jeszcze 19 wiek i trzeba sie targowac.

Ja polece ci tylko dwie firmy:

drewno - tartak Wanda w Sownie - tanio, ale wszystko praktycznie na zamowienie i trzeba czekac

beton - Thomas Beton - tanio, ale trzeba zamawiac ze sporym wyprzedzeniem

Tez się dopiszę do polecenia Thomas Beton. Najtaniej i na 3 zamówienia betonu ani razy lipy z dostawą - zamówienie najlepiej złozyć 1,5 dnia wczesniej.

domek robi wrażenie :lol: ale pamietajcie, że koszty budowy to jedno a wykończenie to inna bajka i ....dużo droższa :x

Zawsze chciałam miec sypialnie na poddaszu, ale jak sobie pomyśle o kosztach ocieplenia mojego poddasza to zaczynam załowac, mogłam wybudowac 2 normalne piętra, mało teraz takich projektów, ale są i nawet ładne :wink:

To bardzo możliwe, że pod koniec budowy, znajde jakies tansze rozwiazania, albo czegos troszeczke bede żalować. Jednak mam taką, a nie inną wizję domu i wiem, że nie jest ona tania (niestety! :evil: ;)).

A ocenialiscie ile Was będzie kosztowała hacjenda?

kafelkarz mocno zajęty , ale można rezerwować terminy

Pan Darek tel 603950450

deszczownica firma włoska plafoni polifoni ( jakoś tak)

Dzieki zapisalam .

Potrzebuje za okolo 3-4 miesiace .Jakie sa teraz ceny na rynku za polozenie kafli :lol:

Bryta, a jkie tynki będziesz kładła? Masz juz z kims dogadane?

Pan Darek tel 603950450

Dzieki zapisalam .

Potrzebuje za okolo 3-4 miesiace .Jakie sa teraz ceny na rynku za polozenie kafli :lol:

za proste powierzchnie na podłodze to ok 45 zł za metr , ale za łazienki gdzie sa zabudowy i inne fanaberie inwestora , to niestety " O DZIEŁO " indywidualnie trzeba sie dogadywać ( nie jest tanio)może nie bede pisać ile kosztowało ale powiem że można by było za wszystko kupić niezły samochód :wink:

Witam Wszystkich

Oj mialam okazje przy tej ulewie sprawdzic dach i nie cieknie nic a nic :D :D :D

Przecież to CREATON :wink:

Jak by byli dekarze do bani to i Creaton by nie pomogl :wink:

A ja już zaczynam miec metlik w głowie przez tego Creatona. Najpierw wybrałem Terra Harmonica a le jak dzisiaj się napatrzyłem na Future to teraz ta mi sie podoba. Kurcze mam nadzieję że już nic nie wykombinuję, No oprócz Creatona to jeszcze Bogen Innovo 12 jest super ale nie wiem gdzie u nas takie sprzedają żeby zapytać po ile to cudo.

Pan Darek tel 603950450

Dzieki zapisalam .

Bryta, a jkie tynki będziesz kładła? Masz juz z kims dogadane?

Wstepnie jestem dogadana na gipsowe Knaufa ale jeszcze musze zdazyc z elektryka dostac okna i zrobic tymczasowe drzwi :lol:

Witam Wszystkich

Oj mialam okazje przy tej ulewie sprawdzic dach i nie cieknie nic a nic :D :D :D

Przecież to CREATON :wink:

Jak by byli dekarze do bani to i Creaton by nie pomogl :wink:

A ja już zaczynam miec metlik w głowie przez tego Creatona. Najpierw wybrałem Terra Harmonica a le jak dzisiaj się napatrzyłem na Future to teraz ta mi sie podoba. Kurcze mam nadzieję że już nic nie wykombinuję, No oprócz Creatona to jeszcze Bogen Innovo 12 jest super ale nie wiem gdzie u nas takie sprzedają żeby zapytać po ile to cudo.

Z takich podobnych wisniowych dachowek to ladna jest Koramica ale drozsza od futury .Bogen tez jest fajny on chyba jest w Partnerze w Ploni tylko oni strasznie kombinuja nie chca potwierdzac dostaw i ceny (chyba ze teraz po sezonie to sie zmienilo )