Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkowo

Czy możecie podrzucić podstawowe ceny wykończeniówki:

kafelkowanie

wełna + regipsy

szpachlowanie + malowanie

witam

kafelkowanie 45-...? łazienki " o dzieło "

wełna+regipsy+szpachel+szlifowanie+malowanie 'na gotowo" 50 -...? dodatkowo 15 zł za fizelinę

szpachlowanie 2 krotne 14 -....?

malowanie 2 krotne 12-...?

polbruk 35 zł .....

osadzenie drzwi 130 zł szt

:o

Witam wieczorkowo

Czy możecie podrzucić podstawowe ceny wykończeniówki:

kafelkowanie 50-90

wełna + regipsy 20-...?

szpachlowanie 7,5-...?

malowanie 5-...?

glazura od 50zł/m2

regipsy + szpachlowanie + szlifowanie ok.30zł

wełna + paroizolacja ok.20zł

gładzie z malowaniem 2x - 27zł

samo malowanie 2x - 12zł, ze szlifowaniem ścian 15zł

A ja mam kuchnię z IKEA i chociaż znam ich " jakość" pewnie za 5 lat i tak by mi sie znudziła z całym osprzętem ( Whirpool) zapłaciłam 13,5 tys w drewnianej okleinie , zdjęcia w galerii ..... zaraz bedą :oops:

Bardzo ładna kuchnia, a skoro co parę lat i tak masz zamiar zmieniać wystrój to nie ma sensu pakować się w wydatki. Ciekawam, jak Ci się te Whirlpoole będą sprawować. W Meblobuku mają sporą zniżkę na meble, jak się weźmie AGD z Whirlpoola lub Amiki, ale nawet na forum są bardzo różne opinie o ich jakości.

Mnie pewnie nie będzie się chciało przez najbliższych 10 lat robić wielkich rewolucji :), więc dobrze by było, aby i meble i sprzęt się dzielnie spisywały.

Witam grupkę :lol:

U mnie wylewki sie przesuneły na poniedziałek, drzwi mają być w piątek. Do wiosny chce zamieszkać, ale zobaczymy czy uda sie wykończyć. Podłogówke dałam wszędzie oprócz sypialni i teraz żałuję, ale musiałabym przesunąć temn wylewki żeby to naprawić, a na to nie mam czasu ani siły :-? .

Jak masz potem żałować, to może jednak warto przesunąć? Przecież to kwestia paru dni.

Witam grupkę :lol:

U mnie wylewki sie przesuneły na poniedziałek, drzwi mają być w piątek. Do wiosny chce zamieszkać, ale zobaczymy czy uda sie wykończyć. Podłogówke dałam wszędzie oprócz sypialni i teraz żałuję, ale musiałabym przesunąć temn wylewki żeby to naprawić, a na to nie mam czasu ani siły :-? .

Jak masz potem żałować, to może jednak warto przesunąć? Przecież to kwestia paru dni.

:lol: już mi sie nie chce w poniedzialek robia wylewki i finito, koszt zresztą dodatkowy :roll: będzie dobrze :p

Witam wszystkich,

Koledzy i koleżanki, podrzućcie proszę namiary na solidnych i sprawdzonych wykonawców z zakresu:

1. Instalacji wodno-kanalizacyjnych, gazowych, kotłowni i pieców CO.

2. Kominków.

Witam!

Odnośnie 1- podaję namiar na suuuuper rzetelnego i sprawnego fachowca (jeden z nielicznych, których moge polecić z czystym sumieniem):

pan Bała- 603 330 932.

Pozdr serdecz

Witam wszystkich,

Koledzy i koleżanki, podrzućcie proszę namiary na solidnych i sprawdzonych wykonawców z zakresu:

1. Instalacji wodno-kanalizacyjnych, gazowych, kotłowni i pieców CO.

2. Kominków.

Witam!

Odnośnie 1- podaję namiar na suuuuper rzetelnego i sprawnego fachowca (jeden z nielicznych, których moge polecić z czystym sumieniem):

pan Bała- 603 330 932.

Pozdr serdecz

Dzięki wielke za odzew i informację! :-)

Pilnie szukam sensownego malarza. Niestety, miałam partacza, po którym trzeba ponownie kłaść na ściany gładź. Już samo to naraziło mnie na niezaplanowane koszty, nie chcę teraz ponownie ryzykować (chociaż partacz też miał referencje, tyle że rodzinne).

Podciągam (pewnie zrobię to jeszcze kilka razy).