Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

lista dotarła, dziękuję

lekko nieaktualna, ale podzwonię

taki był pęd z tymi działkami, a od kilku miesięcy ceny stoją

w mieście ok. 100-120 zł/m2 uzbrojone działki

poza miastem (w stronę Kobylanki) ok. 100 zł/m2 (pomijam okolice Miedwia)

w drugą stronę (Bydgoszcz) tylko 60-70/m2

Pyrzyckie - 90 zł/m2

i tak juz od dłuższego czasu

Przepraszam Kasiu ale chyba nie za bardzo się w tym orientujesz.

Albo w innym miejscu żyjesz, a może post z przed 2 lat.

Też mi się tak wydaje, my własnie wyceniamy naszą działkę dla potrzeb kredytu i kupiliśmy za 150 zł/m2, obecnie wyceniona została na 250 zł/m2, także z tym zatrzymaniem się cen chyba nie masz racji.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkowo

Niestety zaczęło się odliczanie :-?

Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu :roll:

Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów :cry:

Tomadyna, dasz radę:-) 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-)

Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-)

ulanka

Witam wszystkich,

Czy ktoś z Was korzystał z usług instalatora c.o., wod-kan., gaz Ryszarda Brylańskiego i może dać opinię nt. jego usług?

Czy ktoś z Was użytkuje kotły Saunier Duval? Może takie modele:

1. Thema Condens F AS 18E

2. ISOMAX CONDENS F 30/35E

i może coś powiedzieć o ich wadach, zaletach?

OSTRZEŻENIE !!!

Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane.

Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo.

OSTRZEŻENIE !!!

Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane.

Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo.

Na listę ICH :evil:

Witam wieczorkowo

Tomadyna, dasz radę:-) 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-)

Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-)

ulanka

Dzieki :roll:

ceny, które podałam to Stargard..

ale nie o tym teraz :)

teraz szukam ekipy i usiłuję ustalić kwotę kredytu

ile teraz firmy biorą za m2 domu do zamieszkania (średni standard) - materiały i robocizna

(150 m2, z poddaszem uzytkowym, dach podwójnie dwuspadowy w kształcie L, bez lukarn, max 4 okna dachowe, dachówka ceramiczna, kocioł na paliwo stałe, kominek z płaszczem, kafelki za 30-40 zł/m2, dolna półka wykończenie, schody drewniane)

ceny jakie widziałem ostatnio to 2400 pln za m2 pod klucz. podejrzewam, że standard właśnie taki średni....

a tak wogóle to witam wszystkich :D

i pytanie z innej beczki - czy ktoś zna ceny i dostępność sprężonego powietrza w butlach? takiego technicznego?

Witam wieczorkowo

To Święta w nowym domu!

Myślę, że sobie poradzisz. Trzymam kciuki. Ja jestem na etapie stropu, a za 125 powinnam zamieszkaś u siebie. Coraz trudniej mi w to uwierzyć i mam pietra.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam

Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy.

Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr

Jutro bedzie robione przylacze elektryczne :).

Witam

Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr

Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć?

Witam Wszystkich :D

matam gratulacje i życzę powodzenia :D

Ponawiam pytanka:

1. Ile płaci się teraz za podłączenie wody i kanalizy do wodomierza?

2. Na jakim etapie wstawiać można luksfery, czy macie może kogoś godnego polecenia?

3. Namiary na dobrych tynkarzy do środka i na zewnątrz.

I jeszcze jedna sprawa :oops: :roll: wiem, że było o tym pisane już wiele razy ale czy moglibyście jeszcze raz przypomnieć kolejność wykończeniówki bo powoli przechodzimy do tego etapu i bardzo nam się by przydała ta wiedza. Z góry dziękuję.

Witam

Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć?

Dziekujemy

W tym roku napewno zero, na wczesna wiosne mury, chcialbym do wakacji miec instalacje w wakajce tynki podlogi tak zeby w grudniu zamieszkac. Jak widac plan jest ogolny bo uzalezniony od pogody.