Ofcbur 27.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 lista dotarła, dziękuję lekko nieaktualna, ale podzwonię taki był pęd z tymi działkami, a od kilku miesięcy ceny stoją w mieście ok. 100-120 zł/m2 uzbrojone działki poza miastem (w stronę Kobylanki) ok. 100 zł/m2 (pomijam okolice Miedwia) w drugą stronę (Bydgoszcz) tylko 60-70/m2 Pyrzyckie - 90 zł/m2 i tak juz od dłuższego czasu Przepraszam Kasiu ale chyba nie za bardzo się w tym orientujesz. Albo w innym miejscu żyjesz, a może post z przed 2 lat. Też mi się tak wydaje, my własnie wyceniamy naszą działkę dla potrzeb kredytu i kupiliśmy za 150 zł/m2, obecnie wyceniona została na 250 zł/m2, także z tym zatrzymaniem się cen chyba nie masz racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 27.09.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam Wszystkich To ja Bryta nie moglam sie zalogowac Mam nadzieje ze nikomu nie bedzie to przeszkadzalo ze mam nowy nick najgorsze ze stracilam cala poczte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 27.09.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów Tomadyna, dasz radę 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-) Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-) ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 27.09.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy macie moze namiary na dobrych stolarzy do zabudowania garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 27.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam Grupkę wieczorowo Mam pytania do Was 1. Ile płaci się teraz za podłączenie wody i kanalizy do wodomierza? 2. Na jakim etapie wstawiać można luksfery, czy macie może kogoś godnego polecenia? 3. Namiary na dobrych tynkarzy do środka i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 27.09.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam wszystkich, Czy ktoś z Was korzystał z usług instalatora c.o., wod-kan., gaz Ryszarda Brylańskiego i może dać opinię nt. jego usług? Czy ktoś z Was użytkuje kotły Saunier Duval? Może takie modele:1. Thema Condens F AS 18E2. ISOMAX CONDENS F 30/35E i może coś powiedzieć o ich wadach, zaletach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.09.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 OSTRZEŻENIE !!! Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane.Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.09.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 OSTRZEŻENIE !!! Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane. Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo. Na listę ICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów Tomadyna, dasz radę 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-) Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-) ulanka Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 28.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 28.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 I ja witam piatkowo Au mnie tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 28.09.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Maggi dzieki niestety pod starym kontem dalej nie moge sie zalogowac . Czy wy tez macie takie problemy z logowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Teraz sie udalo Maggi jestes Wielka Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 28.09.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.09.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ceny, które podałam to Stargard.. ale nie o tym teraz teraz szukam ekipy i usiłuję ustalić kwotę kredytu ile teraz firmy biorą za m2 domu do zamieszkania (średni standard) - materiały i robocizna (150 m2, z poddaszem uzytkowym, dach podwójnie dwuspadowy w kształcie L, bez lukarn, max 4 okna dachowe, dachówka ceramiczna, kocioł na paliwo stałe, kominek z płaszczem, kafelki za 30-40 zł/m2, dolna półka wykończenie, schody drewniane) ceny jakie widziałem ostatnio to 2400 pln za m2 pod klucz. podejrzewam, że standard właśnie taki średni.... a tak wogóle to witam wszystkich i pytanie z innej beczki - czy ktoś zna ceny i dostępność sprężonego powietrza w butlach? takiego technicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 28.09.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów To Święta w nowym domu! Myślę, że sobie poradzisz. Trzymam kciuki. Ja jestem na etapie stropu, a za 125 powinnam zamieszkaś u siebie. Coraz trudniej mi w to uwierzyć i mam pietra. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.09.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 28.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Wszystkich matam gratulacje i życzę powodzenia Ponawiam pytanka: 1. Ile płaci się teraz za podłączenie wody i kanalizy do wodomierza? 2. Na jakim etapie wstawiać można luksfery, czy macie może kogoś godnego polecenia? 3. Namiary na dobrych tynkarzy do środka i na zewnątrz. I jeszcze jedna sprawa wiem, że było o tym pisane już wiele razy ale czy moglibyście jeszcze raz przypomnieć kolejność wykończeniówki bo powoli przechodzimy do tego etapu i bardzo nam się by przydała ta wiedza. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć? Dziekujemy W tym roku napewno zero, na wczesna wiosne mury, chcialbym do wakacji miec instalacje w wakajce tynki podlogi tak zeby w grudniu zamieszkac. Jak widac plan jest ogolny bo uzalezniony od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts