Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Pytanko: Co robiliście ze śmieciami budowlanymi i z gruzem? U nas póki co nie jest tego dużo, ale po co ma leżeć przed domem i śmiecić?

Myślałam, że kontenery są podstawiane aż do czasu ich zapełnienia. A tu się okazuje, że max wypożyczają je na 3-4 dni... A koszty też do niskich nie należą bo ponad 300zł.

Znacie jakieś firmy które wypożyczają kontenery właśnie aż do czasu ich zapełnienia?

Pytanko: Co robiliście ze śmieciami budowlanymi i z gruzem? U nas póki co nie jest tego dużo, ale po co ma leżeć przed domem i śmiecić?

Myślałam, że kontenery są podstawiane aż do czasu ich zapełnienia. A tu się okazuje, że max wypożyczają je na 3-4 dni... A koszty też do niskich nie należą bo ponad 300zł.

Znacie jakieś firmy które wypożyczają kontenery właśnie aż do czasu ich zapełnienia?

u nas zdecydowana większość znalazła się pod schodami wejściowymi i tarasem. zasypane z wierzchu piaskiem i zagęszczone.

jeśli chodzi o kontenery to niektóre firmy pozwalają na dzierżawę (tom-pol na przykład), płaci się wtedy za dzień korzystania (jakieś parę złotych) plus koszt wywiezienia

Witam :)

Pilnie potrzebuję Waszej rady. Czy deskę za rynną obić blachą czy tylko zaimpregnować. My jesteśmy za tym, żeby obić ale nasz wykonawca mówi, że to nie ma sensu, że się pofaluje pod wpływem ciepła. Co o tym sądzicie? :roll:

moim zdaniem dobra impregnacja powinna wystarczyć.... w końcu aż tak dużo wody na tę deskę nie leci

Ja nie mogę sprzedać mieszkania. Minął miesiąc a odzew mikry pomimo przystępnej ceny. Też chciałabym się za dwa miesiące wyprowadzić, kasa potrzebna, a tu bryndza :roll: .

No widzisz ... moja sprzedaż trwała 7 dni a wziąłem chyba niemałe pieniądze bo 5300zł/m2. Podpisałem umowę na wyłączność, oczywiście przed podpisaniem negocjowałem prowizję 8)

No widzisz ... moja sprzedaż trwała 7 dni a wziąłem chyba niemałe pieniądze bo 5300zł/m2. Podpisałem umowę na wyłączność, oczywiście przed podpisaniem negocjowałem prowizję 8)

Witam

A mogę widzieć jakie to było mieszkanie (nowe bud. czy stare, ile m2, dzielnica itd).

Ja posiadam mieszkanie 2 poziomowe (na dole 47m2 gdzie jest salon, kuchnia, łazienka, sypialnia i u góry 47m2 2 sypialnie i małe WC + piwnica) z 2004roku i zastanawiam sie ile mogę krzyknąć za całość

Witam

A mogę widzieć jakie to było mieszkanie (nowe bud. czy stare, ile m2, dzielnica itd).

Ja posiadam mieszkanie 2 poziomowe (na dole 47m2 gdzie jest salon, kuchnia, łazienka, sypialnia i u góry 47m2 2 sypialnie i małe WC + piwnica) z 2004roku i zastanawiam sie ile mogę krzyknąć za całość

Wejdz na nieruchomosci.szczecin.pl albo na gratka.pl i zobacz jakie tam sa ceny. jezeli pojdziesz do biura to napewno pomoga wycenic.

Ja nie mogę sprzedać mieszkania. Minął miesiąc a odzew mikry pomimo przystępnej ceny. Też chciałabym się za dwa miesiące wyprowadzić, kasa potrzebna, a tu bryndza :roll: .

Rozumiem, że negocjowałeś prowizję którą płaci kupujący. Na ile zszedłeś :p ??

Rozumiem, że negocjowałeś prowizję którą płaci kupujący. Na ile zszedłeś :p ??

Płaci kupujący :roll: - to pojęcie mocno względne.

Raczej należałoby powiedzieć prowizję która jest potrącana z wartości mieszkania za jaką je sprzedajemy.

Każdy kupujący raczej bierze pod uwagę całą wartość jaką musi zapłacić za określone metry - czyli tak naprawdę wartość poniesionych kosztów dzieli na m2. Więc moim zdaniem istotne było negocjowanie wartości prowizji którą zapłacił kupujący.

Nazwijmy to tak - więcej zostało dla mnie 8)

Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach.

Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem.

najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela :wink: :D :D :D :D

Słuszna uwaga. Skorzystaliśmy z pięknej pogody i odwiedziliśmy kilka miejsc. Byliśmy również w Dobrej.

Przyznam że podobała nam się Wasza kolorystyka oraz kolorystyka sąsiadów (nr 29). Jak to nie tajemnica to poproszę o info odnośnie Waszych kolorów, producenta dachówki itd.

Może znasz sąsiadów z przeciwka i masz możliwość również ich podpytać?

Robert

Dzieki Szydas ;-)

powyżej mój wcześniejszy post.

Jeśli możesz napisać jeszcze o Waszej dachówce?

No i ewentualnie info na temat sąsiadów (jak wyżej) jak masz z nimi jakiś kontakt - różnie to bywa na nowych osiedlach :lol:

dachówka to roeben brązowo-czarna. co do sąsiadówto zapytam jak wrócę z pracy - dachówka to też roeben, tyle że miedziana, a tynk będzie caparola, tylko muszę zapytać o kolor

Dzięki. Zanotowałem i czekam na doniesienia z "akcji wywiadowczej" :D

Robert