azalka 09.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali Piotrek spojrzal z zachwytem : "Oooo, to taki dom z tekturki!"... Nikomu nie chce przykrosci sprawic, ale gdyby 2x taniej kosztowalo, pewnie bysmy sie zdecydowali. Przy dzisiejszych relacjach cenowych...polskim tradycjonalizmie...ekipy na murowana chatke szukam... A co ma byc za szybko! Czlowiek nawet nie poczuje swoistej martrologii budowlanej! My bedziemy te rozkosze spokojnie smakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.10.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.10.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.10.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba Witam, ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania. Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić. Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji. O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.10.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba Witam, ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania. Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić. Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji. O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje. Nie pamietasz moze jak kregi wychodzily cenowo i ile ich uzylas potrzebuje z 8-10 m .szamba . Czy pokrywy tez udalo sie kupic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.10.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali Piotrek spojrzal z zachwytem : "Oooo, to taki dom z tekturki!"... Nikomu nie chce przykrosci sprawic, ale gdyby 2x taniej kosztowalo, pewnie bysmy sie zdecydowali. Przy dzisiejszych relacjach cenowych...polskim tradycjonalizmie...ekipy na murowana chatke szukam... A co ma byc za szybko! Czlowiek nawet nie poczuje swoistej martrologii budowlanej! My bedziemy te rozkosze spokojnie smakowac to nie jest dom z tekturki - przywiezli normalne sciany ( srodek ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba ja okreslilam ze bedzie podtynkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.10.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 pozdrawiam srodkowo! tez witam srodkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam wieczorkowo Dziś u mnie nastąpiło odpalenie kotłowni wreszcie będzie cieplej w domku - ciekawe tylko jaki bedzie pierwszy rachunek za gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.10.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam wieczorkowo Dziś u mnie nastąpiło odpalenie kotłowni wreszcie będzie cieplej w domku - ciekawe tylko jaki bedzie pierwszy rachunek za gaz heh... nasz pierwszy rachunek opiewał na jakieś 2000 pln.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam wieczorkowo Dziś u mnie nastąpiło odpalenie kotłowni wreszcie będzie cieplej w domku - ciekawe tylko jaki bedzie pierwszy rachunek za gaz heh... nasz pierwszy rachunek opiewał na jakieś 2000 pln.... ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.10.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam wieczorkowo Dziś u mnie nastąpiło odpalenie kotłowni wreszcie będzie cieplej w domku - ciekawe tylko jaki bedzie pierwszy rachunek za gaz heh... nasz pierwszy rachunek opiewał na jakieś 2000 pln.... za miesiac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GłupiJasio 11.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Piotrek spojrzal z zachwytem : "Oooo, to taki dom z tekturki!"... Przy...polskim tradycjonalizmie... To i niech nie zapomni o solidnym tradycyjnym wychodku 10m od domu zamiast łazienki. A na Ukrainie to jeszcze dzisiaj można zobaczyć chaty z podłogą wprost na ziemi. Myślę, że to oryginalny pomysł no nie ma tych tandeciarskich tekturowych paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.10.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Glupi Jasiu, alez po co piszesz o wychodku??? My bedziemy miec ziemianke, a celem zalatwienia potrzeb naturalnych bedziemy na skraj pol, bo nawet nie lasu, biegac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.10.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba Witam, ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania. Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić. Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji. O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje. Nie pamietasz moze jak kregi wychodzily cenowo i ile ich uzylas potrzebuje z 8-10 m .szamba . Czy pokrywy tez udalo sie kupic Pozdrawiam Kręgi kupowałam w grudniu w Realbudzie, ale są też w SCMB na Santockiej: 1200/500 za 183 zł brutto 1200/500 z dnem za 240 zł pokrywa + właz 380 zł. Kupiłam 4 kręgi normalne i 1 z dnem. Większego szamba robić nie chciałam, bo za 2-3 lata ma być kanalizacja. Na 8-10m3 to by pewnie trzeba zrobić dwie komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba Witam, ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania. Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić. Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji. O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje. Nie pamietasz moze jak kregi wychodzily cenowo i ile ich uzylas potrzebuje z 8-10 m .szamba . Czy pokrywy tez udalo sie kupic Pozdrawiam Kręgi kupowałam w grudniu w Realbudzie, ale są też w SCMB na Santockiej: 1200/500 za 183 zł brutto 1200/500 z dnem za 240 zł pokrywa + właz 380 zł. Kupiłam 4 kręgi normalne i 1 z dnem. Większego szamba robić nie chciałam, bo za 2-3 lata ma być kanalizacja. Na 8-10m3 to by pewnie trzeba zrobić dwie komory. Czy robilas tez izolacje i czy mozna dolaczyc do tego szybkozlaczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.10.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Wszystkich . Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze Ponawiam . Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba Witam, ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania. Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić. Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji. O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje. Nie pamietasz moze jak kregi wychodzily cenowo i ile ich uzylas potrzebuje z 8-10 m .szamba . Czy pokrywy tez udalo sie kupic Pozdrawiam Kręgi kupowałam w grudniu w Realbudzie, ale są też w SCMB na Santockiej: 1200/500 za 183 zł brutto 1200/500 z dnem za 240 zł pokrywa + właz 380 zł. Kupiłam 4 kręgi normalne i 1 z dnem. Większego szamba robić nie chciałam, bo za 2-3 lata ma być kanalizacja. Na 8-10m3 to by pewnie trzeba zrobić dwie komory. Czy robilas tez izolacje i czy mozna dolaczyc do tego szybkozlaczke Tak, izolację przeciwwilgociową (malowanie czarnym smarowidłem od wewnątrz i zewnątrz), montaż i podłączenie do kanalizacji budynku robiła ekipa od stanu surowego. Koszt robocizny ok. 850zł plus koparka i hds z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzieki Maggie. A jak tam z glazurnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 11.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witam wszystkich, czy płyty g-k, a właściwie resztki po zabudowie poddasza, można zakopać w rowie, w którym jest położony drenaż ? Czy takie płyty ulegają bio-degradacji ? Czy się rozpuszczą pod wpływem wilgoci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts