Maggie 11.10.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzieki Maggie. A jak tam z glazurnikiem Trzeci z kolei umówiony wreszcie zaczął robić . Ale pech mnie nie opuszcza - jego najlepszy pomocnik parę dni temu spadł i coś sobie porobił z kręgami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.10.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam wieczorkowo Dziś u mnie nastąpiło odpalenie kotłowni wreszcie będzie cieplej w domku - ciekawe tylko jaki bedzie pierwszy rachunek za gaz heh... nasz pierwszy rachunek opiewał na jakieś 2000 pln.... za miesiac ??? za dwa miesiące z (niewielkim) kawałkiem. ale to była jeszcze bardzo wczesna wiosna, kocioł nie miał podłączonego sterowania, wszystkie tynki były mokrusieńkie i żadnych drzwi oprócz wejściowych. teraz w wakacje płaciliśmy jakies 150 pln za 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.10.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzieki Maggie. A jak tam z glazurnikiem Trzeci z kolei umówiony wreszcie zaczął robić . Ale pech mnie nie opuszcza - jego najlepszy pomocnik parę dni temu spadł i coś sobie porobił z kręgami . U to rzeczywiscie kiepsko a ja koncze tynki zaczyna przypominac dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Glupi Jasiu, alez po co piszesz o wychodku??? My bedziemy miec ziemianke, a celem zalatwienia potrzeb naturalnych bedziemy na skraj pol, bo nawet nie lasu, biegac... po co dalej??? chaszcze po pachy...wiec nie widac nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 12.10.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam! Rzuciłam okiem na kilka stron i widzę nowych forumowiczów - witam serdecznie Oj dość dawno nie zaglądałam. Sprawy zdrowotne mojej rodziny pochłonęły mnie całkowicie. Ale już wyszliśmy na prostą. Przez ten czas w sprawach budowlanych zrobiliśmy podbitkę, małe ocieplenie dachu, własnymi siłami zaadaptowalismy poddasze nieużytkowe robiąc z zewnątrz drzwi i budując schody. Życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.10.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 piatkowo witam...... dzis przedweekendowa cisza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 12.10.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 piatkowo witam...... dzis przedweekendowa cisza???? straszna ta cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.10.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 piatkowo witam...... dzis przedweekendowa cisza???? straszna ta cisza wszyscy zajeci budowa no i praca..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 12.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 piatkowo witam...... dzis przedweekendowa cisza???? straszna ta cisza wszyscy zajeci budowa no i praca..... Witam też dawno nie zaglądałem, faktycznie budowa pochałania mi narazie cały czas i urlop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 piatkowo witam...... dzis przedweekendowa cisza???? straszna ta cisza wszyscy zajeci budowa no i praca..... jak zwykle zgadłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.10.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 wygląda na to, że forum szykuje się do snu zimowego.... znaczy zima będzie ostra i długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 13.10.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 witam popołudniowo, lepiej żeby nie była mroźna ta zima , z jakimi firmami macie podpisaną umoe na ochronę domku? i jakie są ceny za taką przyjemność, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguś1982 14.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 dzień dobry dołączam się do grupy. Zaczynamy budowę w przyszłym roku w powiecie gryfińskim, teraz czeka nas cała papierkologia a raczej mnie bo mąż pracuje za granicą jak 3 mln polaków, mam pytanko do forumowiczów , które znają się na rzeczy, a mianowicie szukam propgramu ( darmowego i bardzo prostego) w którym mogłabym wpisać wymiary swojej działki i sprzawdzić czy mój przyszły domek się zmieści mam z tym problem , bo działka jest w kształcie trójkąta , i na kartce z papieru nie wychodzi to dokładnie. Dziękuję a o to kilka zdjęć mojej malutkiej działce ale włsanej[/img][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 14.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam grupę.Mam pytanie. Za miesiąc chcę wylać fundamenty pod moja chatą. Skrzynkę energetyczną mam na dwie działki, moją i sąsiada. Mam projekt przyłacza energetycznego do domu w ktorym napisane, że należy wykonać 39 m przewodu na końcu ktorego jak rozumiem powinna znajdować się skrzynka z gniazdami na budowę , licznik itp, itd...Tylko czy w wykonaniu tegoż jakąś rolę odgrywa jeszcze ENEA? Czy to juz inwestor we wlasnym zakresie a Enea przyjezdza tylko odebrac i zalozyć licznik? Proszę o sugestię , ewentualnie jakieś namiary na elektryka chcącego robić coś takiego na prawobrzeżu. Dzieki z góry. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.10.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam, uważajcie na firmę ze Szczecina Termoinstal-Bud II. Bardzo niesłowni i oszukują ludzi. NIe chcą wystawić faktury za wykonanie kominka, którego montaż w ich wypadku trwa już od 3 miesięcy i jeszcze nie doszedł do końca. W dodatku ceny biorą sobie z kosmosu, zakupy robią w castoramie i dorzucają sobie ponad 300%, na dodatek nie mogę się doprosić gwarancji na wkład kominkowy austroflamma. Najgorsze jest to, że uszkodzili mi płyty keramotowe. Najpierw Panowie próbowali wnieść wkład do domu, za ktróry najpierw życzyli sobie pieniędzy. Wkład spadł im ze schodów na chodnik przed domem. I teraz po kilku paleniach okazało się że jedna z płyt keramotowych jest pęknięta i niestety nie moe się doprosić o przyjazd tej firmy aby uwzględniła reklamacje. Powiedzieli, że skleją tą płytę i będzie wszystko Ok. Ja jednak na takie rzeczy się nie godzę, w końcu jest to nowy wkład i ma mi służyć jak najdłużej. Mogę zainteresowanym podesłać zdjęcia jak się klei dziury w ścianach i wykonuje kominek przez fachowców tej firmy. Cennik tej firmy to: 60zł za metr rury do rozprowadzenia ciepła, którą Panowie sobie rozciągali i dopiero mierzyli, 50zł od wykucia dziury w suporeksie na rure fi125. Na dodatek rury są nieszczelnie połączone, a rura do odprowadzenia spalin do komina jest położona na scisk, bez żadnych silikonów. Czuć cały czas w domu spaliny. Jeśli ktoś miał już do czynienia z tą firmą to proszę o napisanie. Bo już tracę cierpliwość i zdrowie, nie mówiąc już ile ode mnie firma pieniędzy wzięła. Za każdą wpłatą miałem otrzymać fakturę, ale do dziś dzień nie otrzymałem a Pan kierownik nie chce odbierać telefonów. Może coś poradzicie. Dziękuje Dołaczam swoją opinie o tej firmie. Moja mordęga z nimi trwała od czerwca br do teraz. Jeden koszmar. Juz pisałam o perypetiach z nimi w temacie Wnętrza. Na koniec prosili aby nie psuc im opinii , udawali że robią wszystko co moga abym była zadowolona - gdy pierwsza ekipa spaprała obudowę murowaną kominka a ja byłam tak załamana że nie mogłam mówic to pan kierownnik podesłał innego facchowca. Ten miał dobre chęci ale zeby to poprawic to trzebaby było rozebrac i postawic na nowo, a na to nie miał czasu bo zaczęli inna robotę. W ogole to nie mieli czasu aby u mnnie to skończyc. Ich rozmowy ze mną, aczkolwiek grzeczne i pełne życzliwości powodowały u mnnie wrażenie że jestem bardzo wymagająca i zamiast zapłacic im kosmiczną cene - samo wykonanie obudowy 2000 zl - i pozwolic odejśc to ja wymagam aby mi tu ładny kominek wymurowali. Nie będe opisywac wszystkiego bo to zajęłoby mnóstwo miejsca więc krótko - skoro nie mieli skrupułów aby zażądac ode mnie tej kwoty spaprawszy robote to i ja nie mam i publicznie wyrażam opinie. Nnie obchodzą mnie kłopoty rodzinne pracowników ani to że polecany przez kogos pracownik nie sprawdził się akurat u mnie bo wszędzie gdzie murował ( może proste mury) miał łśwetną opinie. Aha, chcieli abym podpisała im na koniec protołół że odbieram bez zastrzeżeń ale tego nie zrobiłam. Kierownik przeszedł pewnie niejeden kurs marketingowy ale jego słowa nie mają pokrycia w wykonanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.10.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Myślałam że pogodzę się z czasem ze stratą ( chociaż szef firmy stwierdził, że to on ma strarty przy moim kominku)ale nie daje mi to spokoju, coś mnie tkęło, wpisałam w wyszukiwarce nazwe firmy i pojawiła sie negatywna opinia. To dodało mi otuchy, że nie wszystko jeszcze stracone. Może jest jakiś niezależny i obiektywny inspektor czy rzeczoznawca który wydałby opinię.Nie znam się więc nie wiem, czy przewody kominowe i doprowadzenie powietrza zrobili dobrze ( kominek działa bez zastrzeżeń). Głównie chodzi mi o to że jest on po prostu nierówny, na zdjęciu tego nie widac bo chodzi o ściany boczne.Nie powiedzieli też jak czyścic szybe - jest ona podnoszona do góry iwięc wkladając rękę do wnetrza kominka mogę umyc tylko jej dolna cześc - górna chowa sie przy podnoszeniu. Pewnie można otworzyc w bok ale nie wiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam Mam prośbę możecie napisać mi co jest potrzebne aby złożyć w urzędzie w Dobrej wniosek o warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.10.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam serdecznie, Alek, u mnie Enea założyła skrzynkę (wiszącą ZLN 10/50), a obok niej - we własnym zakresie - postawiliśmy stojącą szafkę pomiarową ZLK z licznikiem i gniazdkami (chyba w międzyczasie były zmiany w przepisach i Enea teraz partycypuje w kosztach). Wystąpiliśmy do Enei o sprawdzenie przyłącza, WLZ i układu pomiarowego i zawarliśmy umowę o sprzedaży energii elektrycznej. Po wykonaniu stanu surowego zamkniętego elektryk zrobił instalację wewnętrzną i doprowadził kablem prąd od skrzynki pomiarowej do rozdzielnicy wewnątrz domu występując przy tym do Enei o zgodę na rozplombowanie licznika. Generalnie, to uprawniony elektryk powinien wiedzieć, jak to zrobić. Na priv podaję telefon do naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.10.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Anna Broc, Mariusz-C, to bardzo przykre historie. Sprawy - moim zdaniem - kwalifikują się do sądu, a na pewno warto zaangażować Federację Konsumenta i poprosić o opinię rzeczoznawcę. Szczerze współczuję - że też niektórzy mają taki tupet! Anna, a nie dostałaś instrukcji do kominka, tam powinny być informacje co do czyszczenia. A jeśli nie, to może przez stronę producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 15.10.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 dzekuje za wsparcie, Maggie. Panowie nie raczyli zostawic instrukcji, poszukam na stronach Sparthema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts