Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali :lol:

gdzie można zobaczyć te cuda ?

Doluje ulica Golebia. Trasa na Koscino, po lewej tuz przy drodze stoi duzy bialy parterowy dom z osobnym garazem. I nastepny za nim nieduzy z poddaszem uzytkowym. To wlasnie ten, co go we dwa dni wzniesli. Dom z Unibudu.

W 8 tygodni ma byc pod klucz.

Tempo budowy na pewno jest super!

Całkiem ciekawa propozycja.

Czas wykonawstwa niesamowity

Zna ktoś koszta takiego cuda.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Nie chce sklamac, ale z tego co pamietam, to 160m2 powierzchni calkowitej pod klucz cos pod 400 tysiecy. To jest najprawdopodobniej luna 211.

To, czego ja sie obawiam, to iz wprowadzenie jakichkolwiek zmian do projektu (typu chociazby kominek), moze byc dosc kosztowne.

Jaką ma dla ciebie różnicę skąd wiozą towar?

Wydaje mi się że cudów nie ma, gdy sklep mówi że transport ma gratis to na pewno tak skalkulował cenę że transport i tak płaci kupujący, choc może może rzeczywiście, jeżeli cena towaru niska i nie podają kosztów transportu to kupowac i nie zastanawiac się. :lol:

niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali :lol:

gdzie można zobaczyć te cuda ?

Doluje ulica Golebia. Trasa na Koscino, po lewej tuz przy drodze stoi duzy bialy parterowy dom z osobnym garazem. I nastepny za nim nieduzy z poddaszem uzytkowym. To wlasnie ten, co go we dwa dni wzniesli. Dom z Unibudu.

W 8 tygodni ma byc pod klucz.

Tempo budowy na pewno jest super!

Mój brat mieszka w takim domu od 4 lat. Budował mu właśnie Unibud. Suuuuuuuuuuper sprawa, koszta przyzwoite jeśli bierzemy ich gotowy projekt , jeśli natomiast indywidualny lub sporo zmian to koszty robią sie nieprzyzwoite. Od przekazania placu budowy (rosnące zielsko) po wniesienie mebli do wysprzątanego domu 64 dni :o

Witam środkowo ;)

Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ???

W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes??

Witam

Czy ktoś może z okolic Szczecina zakupił projekt C110 Dom za Rogiem http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=295&IdKolekcji= druga sprawa macie jakieś namiary na firmy które budują sieci wodno-kanalizacyjne, przymierzamy się powoli (ok 10-15 działek) do uzbrojenia działek w Dołujach i potrzebujemy namiary na kogoś ko zrobi projekt i wykona podłączenie tych działek do sieci wodno-kanalizacyjnej.

Witam środkowo ;)

Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ???

W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes??

Witam Wszystkich .

Tak standardowo sie przyjmuje te 3 tygodnie :lol:

Witam środkowo ;)

teoretycznie przerwa technologiczna dla żelbetu to 4 tygodnie..... ale ściany kolankowe i szczytowe można stawiać już po 3 dniach, byle środka stropu nie obciążać za bardzo. ścianki działowe dopiero po zrobieniu dachu.

Witam środkowo ;)

Witam Wszystkich .

Tak standardowo sie przyjmuje te 3 tygodnie :lol:

Ściany szczytowe i kolankowe nie opierają się de facto na stropie, tylko na wieńcu, więc jeśli wieniec zalewany był wcześniej, niż cały strop, to można trochę skrócić ten czas

Witam środkowo ;)

Myślę że nie kłamią

Latem przy temp. po wyżej 20 stopni bym się kłócił

Ale teraz gdy mamy w okolicach 10 a w nocy 5 stopni

2 tygodnie minimum

gdzie mogę nabyć sławojkę tudzież wc, kibelek, toaletę..

i tzw. tymczasowy budyneczek gospodarczy?

a może ktos ma na zbyciu?

Polecam kibelek zbić z desek i walić że tak powiem do dołu od czasu do czasu zasypując wszystko suchym wapnem.

Z budynkiem gospodarczym gorzej - najlepiej jakiś kontener, widziałem też na budowach przyczepy kampingowe - do kupienia na Gdańskiej.

Liste ma Klaus .

Ostatnio nie widac go na forum . Mi tez by sie przydala lista bo mam ale bardzo stara :lol:

Ta lista nie jest wiarygodna niestety

ci co okreslani jako ok już ok nie są

a ci, którzy rzekomo niepolecani okazują się ok

(bynajmniej część z nich co sprawdziłam)

wydaje mi się, że to kwestia tzw "momentu" na tę chwilę komuś cos nie wyszło (źle dobrana ekipa, niewypłacalny inwestor, wtopione pieniądze itp.), w innym "momencie" sprawdza sie doskonale

Sama prowadzę działalnośc usługową, gdzie zatrudniam ludzi i niestety mam coraz więcej nieuczciwych odbiorców. Mimo, iz profil moich działań jest spoza budowlanki to doskonale rozumiem te firmy, zasada ta sama - borykają sie i motają pomiędzy wymagającym klientem, który najchetniej nic by nie zapłacił (nie wspomnę o ciagłych zmianach w umowie i dodatkowych pracach mimo terminów i wiele wiele innych grzechów inwestorów o których tu sie nie pisze, bo jakże siebie oczerniać :)), a pracownikami, których nie ma i którzy dyktuja warunki.

Wielu z nas inwestorów chyba nie ma pojęcia co sie dzieje poza czubkiem naszego nosa :)

Dlatego tak ważne jest abyśmy to my wydając o kimś opinię byli uczciwi i 10razy przemyśleli zanim coś napiszemy.

Mnie i moją firmę oszukała osoba z naszego forum - nie zapłaciła za usługę, a sporo jest tej osoby komentarzy na liście i opinii na temat wykonawców. :roll:

gdzie mogę nabyć sławojkę tudzież wc, kibelek, toaletę..

i tzw. tymczasowy budyneczek gospodarczy?

a może ktos ma na zbyciu?

Polecam kibelek zbić z desek i walić że tak powiem do dołu od czasu do czasu zasypując wszystko suchym wapnem.

Z budynkiem gospodarczym gorzej - najlepiej jakiś kontener, widziałem też na budowach przyczepy kampingowe - do kupienia na Gdańskiej.

my oba "budyneczki" mieliśmy zbite z desek i obite papą - sprawdziły sie w 100% teraz znajdują się na drugiej budowie również spełniając się w 100% :D