Jancio Wodnik 17.10.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali gdzie można zobaczyć te cuda ? Doluje ulica Golebia. Trasa na Koscino, po lewej tuz przy drodze stoi duzy bialy parterowy dom z osobnym garazem. I nastepny za nim nieduzy z poddaszem uzytkowym. To wlasnie ten, co go we dwa dni wzniesli. Dom z Unibudu. W 8 tygodni ma byc pod klucz. Tempo budowy na pewno jest super! Całkiem ciekawa propozycja. Czas wykonawstwa niesamowity Zna ktoś koszta takiego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 17.10.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Całkiem ciekawa propozycja. Czas wykonawstwa niesamowity Zna ktoś koszta takiego cuda. Nie chce sklamac, ale z tego co pamietam, to 160m2 powierzchni calkowitej pod klucz cos pod 400 tysiecy. To jest najprawdopodobniej luna 211. To, czego ja sie obawiam, to iz wprowadzenie jakichkolwiek zmian do projektu (typu chociazby kominek), moze byc dosc kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 17.10.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ja mam pytanie zupełnie z innej beczki: Gdzie w Szczecinie można kupić fajny garnitur, albo inne ubranie wyjściowe dla 12-latka? Moze na Turzynie sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 17.10.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Jaką ma dla ciebie różnicę skąd wiozą towar? Wydaje mi się że cudów nie ma, gdy sklep mówi że transport ma gratis to na pewno tak skalkulował cenę że transport i tak płaci kupujący, choc może może rzeczywiście, jeżeli cena towaru niska i nie podają kosztów transportu to kupowac i nie zastanawiac się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali gdzie można zobaczyć te cuda ? Doluje ulica Golebia. Trasa na Koscino, po lewej tuz przy drodze stoi duzy bialy parterowy dom z osobnym garazem. I nastepny za nim nieduzy z poddaszem uzytkowym. To wlasnie ten, co go we dwa dni wzniesli. Dom z Unibudu. W 8 tygodni ma byc pod klucz. Tempo budowy na pewno jest super! Całkiem ciekawa propozycja. Czas wykonawstwa niesamowity Zna ktoś koszta takiego cuda. Mój brat mieszka w takim domu od 4 lat. Budował mu właśnie Unibud. Suuuuuuuuuuper sprawa, koszta przyzwoite jeśli bierzemy ich gotowy projekt , jeśli natomiast indywidualny lub sporo zmian to koszty robią sie nieprzyzwoite. Od przekazania placu budowy (rosnące zielsko) po wniesienie mebli do wysprzątanego domu 64 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.10.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wieczorkowo Czy ktoś może stosował narożniki (takie do GK) ale o kącie większym niż 90 stopni. Jeśli tak - to gdzie to zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 17.10.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam środkowo Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ??? W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 18.10.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam Czy ktoś może z okolic Szczecina zakupił projekt C110 Dom za Rogiem http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=295&IdKolekcji= druga sprawa macie jakieś namiary na firmy które budują sieci wodno-kanalizacyjne, przymierzamy się powoli (ok 10-15 działek) do uzbrojenia działek w Dołujach i potrzebujemy namiary na kogoś ko zrobi projekt i wykona podłączenie tych działek do sieci wodno-kanalizacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.10.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam środkowo Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ??? W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes?? Witam Wszystkich . Tak standardowo sie przyjmuje te 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.10.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam środkowo Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ??? W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes?? teoretycznie przerwa technologiczna dla żelbetu to 4 tygodnie..... ale ściany kolankowe i szczytowe można stawiać już po 3 dniach, byle środka stropu nie obciążać za bardzo. ścianki działowe dopiero po zrobieniu dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam środkowo Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ??? W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes?? Witam Wszystkich . Tak standardowo sie przyjmuje te 3 tygodnie Ściany szczytowe i kolankowe nie opierają się de facto na stropie, tylko na wieńcu, więc jeśli wieniec zalewany był wcześniej, niż cały strop, to można trochę skrócić ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 18.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 18.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 18.10.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam środkowo Ile czasu musi odstać strop monolityczny aby móc stawiać na nim szczyty i ścianki działowe ??? W sobotę będą mi zalewać strop i ekipa twierdzi ze przynajmniej 3 tyg nie można na nim nic robić ....wiem że będą robić w tym czasie inną budowę i chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście nie można nic robić na tym stropie przez około 3 tyg, czy panowie mają w tym swój interes?? Myślę że nie kłamią Latem przy temp. po wyżej 20 stopni bym się kłócił Ale teraz gdy mamy w okolicach 10 a w nocy 5 stopni 2 tygodnie minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 18.10.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 gdzie mogę nabyć sławojkę tudzież wc, kibelek, toaletę.. i tzw. tymczasowy budyneczek gospodarczy? a może ktos ma na zbyciu? Polecam kibelek zbić z desek i walić że tak powiem do dołu od czasu do czasu zasypując wszystko suchym wapnem. Z budynkiem gospodarczym gorzej - najlepiej jakiś kontener, widziałem też na budowach przyczepy kampingowe - do kupienia na Gdańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Liste ma Klaus . Ostatnio nie widac go na forum . Mi tez by sie przydala lista bo mam ale bardzo stara Ta lista nie jest wiarygodna niestety ci co okreslani jako ok już ok nie są a ci, którzy rzekomo niepolecani okazują się ok (bynajmniej część z nich co sprawdziłam) wydaje mi się, że to kwestia tzw "momentu" na tę chwilę komuś cos nie wyszło (źle dobrana ekipa, niewypłacalny inwestor, wtopione pieniądze itp.), w innym "momencie" sprawdza sie doskonale Sama prowadzę działalnośc usługową, gdzie zatrudniam ludzi i niestety mam coraz więcej nieuczciwych odbiorców. Mimo, iz profil moich działań jest spoza budowlanki to doskonale rozumiem te firmy, zasada ta sama - borykają sie i motają pomiędzy wymagającym klientem, który najchetniej nic by nie zapłacił (nie wspomnę o ciagłych zmianach w umowie i dodatkowych pracach mimo terminów i wiele wiele innych grzechów inwestorów o których tu sie nie pisze, bo jakże siebie oczerniać ), a pracownikami, których nie ma i którzy dyktuja warunki. Wielu z nas inwestorów chyba nie ma pojęcia co sie dzieje poza czubkiem naszego nosa Dlatego tak ważne jest abyśmy to my wydając o kimś opinię byli uczciwi i 10razy przemyśleli zanim coś napiszemy. Mnie i moją firmę oszukała osoba z naszego forum - nie zapłaciła za usługę, a sporo jest tej osoby komentarzy na liście i opinii na temat wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 gdzie mogę nabyć sławojkę tudzież wc, kibelek, toaletę.. i tzw. tymczasowy budyneczek gospodarczy? a może ktos ma na zbyciu? Polecam kibelek zbić z desek i walić że tak powiem do dołu od czasu do czasu zasypując wszystko suchym wapnem. Z budynkiem gospodarczym gorzej - najlepiej jakiś kontener, widziałem też na budowach przyczepy kampingowe - do kupienia na Gdańskiej. my oba "budyneczki" mieliśmy zbite z desek i obite papą - sprawdziły sie w 100% teraz znajdują się na drugiej budowie również spełniając się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam ....bo się nie przywitałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.10.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam Wczoraj zostal wylany fundament, a wieczorem padalo. Troche mialem obaw ze rozmyje mi, ale dzisiejsza inspekcja rozwiala mi obawy. Lawy wyszly nierowne bo wykop mi woda gruntowa podmywala, teraz mam nadzieje ze pojdzie z gorki. Zdjecia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.10.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 A ja chyba mam totalny brak energi Nic ale to nic mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts