Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A propos:

Jadę dziś Nowowiejską na Bezrzecze, a tu na środku drogi koza stoi - żywa :lol: .

A pod naszą budowę to dziki podchodzą :o ! Znacie sposób na dzika?

na dzika? nie jestem fanem dziczyzny, ale dzika można na wiele sposobów przyrządzić :wink: :D :D :D najlepiej zgrać to z jakimś forumowym ogniskiem :roll:

witam grupke......

Tomadyna......co Ty tak pedzisz na drodze??? :oops: :oops: ( szary peugeot kombi?)

Staram się dogonić uciekający czas budowlany :oops:

Choć dziś nie pędziłem 8) bo miałem załadowany samochód.

Raport budowlany:

Udało mi się zamówić wreszcie barierki balkonowe :-?

Mam piękną skrzyneczkę z bezpiecznikami :roll: - Pan Bogumił S. i jego ekipa to mistrzostwo świata.

W galerii pojawiły się nowe zdjęcia wreszcie widać całość elewacji (troszkę nam za żółty kolor - no cóż)

witam grupke......

Tomadyna......co Ty tak pedzisz na drodze??? :oops: :oops: ( szary peugeot kombi?)

Staram się dogonić uciekający czas budowlany :oops:

Choć dziś nie pędziłem 8) bo miałem załadowany samochód.

Raport budowlany:

Udało mi się zamówić wreszcie barierki balkonowe :-?

Mam piękną skrzyneczkę z bezpiecznikami :roll: - Pan Bogumił S. i jego ekipa to mistrzostwo świata.

W galerii pojawiły się nowe zdjęcia wreszcie widać całość elewacji (troszkę nam za żółty kolor - no cóż)

Piekna elewacja. Jak mozesz, to pochwal sie kto ci robil blacharke na balkonie. Poszukuje kogos "na gwalt".

Witam czwartkowo,

czytam wątek na "wnętrzach" i zaczęłam wątpić. Do tej pory sądziłam, że zawsze najpierw kładzie się kafle w kuchni, a potem wstawia meble. Jak to jest u Was? Czy ktoś robił odwrotnie i czy lepiej wyszło?

Płytki mają być małe, takie 10x10cm.

Nie ukrywam, że liczę również na profesjonalną radę maro74 :wink:

Jakie oświetlenie montowaliście w podbitce ?

Wykonawca namawia mnie na zwykłe oprawy led

Co wy na to ?

Jańcio

jak dla mnie za słabe światło i za zimne. no i oprawa z ledami kosztuje ogromne pieniądze w porównaniu ze zwykłym halogenem. tyle, że zużywa dużo mniej prądu i teoretycznie jest dużo trwalsza.... ja mam zwykłe halogeny z castoramy, powymieniałem żarówki na lepszej jakości (te firmowe bardzo szybko się przepalają) i jestem zadowolny

A ja tkwie w temacie ogrodzenia..

z uporem maniaka poszukuję rozwiązania

i takie oto mam wyliczenia:

Castorama - sztachety ponad 5 zł/szt. (znajde gdzies taniej poza allegro??)

Mam 120 m ogrodzenia co daje mi ok. 40 sztachet i jeden słupek na 3 m = ok. 250 zł/kpl

dalej: 250 zł/kpl x 40 kpl. = 10 tys.

+ transport + malowanie + robocizna + podmurówka..

czy u stolarzy będzie mniej za sztachety? gdzie pytać?

może zredukowac ilośc sztachet? (ale ile opcjonalnie?)

betonowe wychodzi mniej (o ok. 3 tys.), ale i gorzej z montażem (droższa robocizna) i gorzej wygląda, no i termin oczekiwania na ich wykonanie jest dość długi

Siatka nie sprawdziła się - drewniane belki połamane, siatka pogięta (wiatr, zwierzęta), pies sąsiada podkopuje się i siatka nie zakrywa mi brzydkiego widoku na warsztat, którego nie chcę widzieć.

co proponujecie?

jakieś namiary? (może byc na priv)

zdecydowanie wolalabym sztachety niz betonowy plot- pomysl bardzo dlugo bedziesz na to patrzec....

widzialam tez takie ogrodzenia - dlugie surowe ciete drzewo ( zamocowane poziomo - pozniej zabejcowane - wyglada super

Proszę, poradźcie.

Buduję Irmę. Obecnie kończę stawiać ściany i muszę położyć strop. Jakie macie więźby? Jeśli drewniane, to jakich wymiarów macie belki, te które zastępują HEB-y? i ile ich jest dwie czy trzy? Proszę pomocy, bo budowa mi stanie. Mój projektant ma coś tam wyliczone, ale wiem, że Wy już pod takimi Irmami mieszkacie i więźby macie drewniane. Proszę pomocy!

Proszę, poradźcie.

Buduję Irmę. Obecnie kończę stawiać ściany i muszę położyć strop. Jakie macie więźby? Jeśli drewniane, to jakich wymiarów macie belki, te które zastępują HEB-y? i ile ich jest dwie czy trzy? Proszę pomocy, bo budowa mi stanie. Mój projektant ma coś tam wyliczone, ale wiem, że Wy już pod takimi Irmami mieszkacie i więźby macie drewniane. Proszę pomocy!

Proszę, poradźcie.

Kamila

juz ci odpisalam....zerknij na meila

u mnie sa dwie kratownice.

Proszę, poradźcie.

Kamila

znalazlam swoj aneks z rysunkami technicznymi tych kratownic.( sa dwie) czekam zadzwon