bryta 30.10.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wszystkich. Kurcze myslałem, że problemy z ekipą mnie jakoś ominą ale niestety, dzisiaj ostatecznie wywaliłem budowlańców z budowy . Początek i środek prac były nawet obiecujące ale nastąpił krach i klapa brrr szkoda gadać. A co narozrabiali? no wlasnie co??? aha i mam pytanie mozesz polecic jakiegos kafelkarza??? lazienka na teraz 2 na 2...malutka na komuny Od dwóch tygodni majstrowi ekipa się sypnęła i męczył się sam + pomocnik, tempo ślimacze, jakość też spadła, terminy etapów poszły w las, facet ponadto z alergią na projekt, jak się rozpędził z murowaniem to nie miałem drzwi wejściowych do domu, z kotłowni do garażu i z garażu do ogrodu, dwie ścianki musiałem im rozwalić, wykusz przesunięty o 5 cm itp. Jak miałem urlop musiałem jak kat z projektem za nimi chodzić i sprawdzać czy znowu czegoś nie spaprali. W czwartek zachlali i już isę nie pojawili, czara goryczy się przelała i podzikęowałem panom za współpracę, Wolę w tym roku nie skończyć stanu surowego niż mają mi więcej rzeczy spaprać. To rzeczywiscie papraki a nie budowlancy Czy sprawdzales reszte typu hydraulika stanu zero itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 30.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wszystkich. Kurcze myslałem, że problemy z ekipą mnie jakoś ominą ale niestety, dzisiaj ostatecznie wywaliłem budowlańców z budowy . Początek i środek prac były nawet obiecujące ale nastąpił krach i klapa brrr szkoda gadać. A co narozrabiali? no wlasnie co??? aha i mam pytanie mozesz polecic jakiegos kafelkarza??? lazienka na teraz 2 na 2...malutka na komuny Od dwóch tygodni majstrowi ekipa się sypnęła i męczył się sam + pomocnik, tempo ślimacze, jakość też spadła, terminy etapów poszły w las, facet ponadto z alergią na projekt, jak się rozpędził z murowaniem to nie miałem drzwi wejściowych do domu, z kotłowni do garażu i z garażu do ogrodu, dwie ścianki musiałem im rozwalić, wykusz przesunięty o 5 cm itp. Jak miałem urlop musiałem jak kat z projektem za nimi chodzić i sprawdzać czy znowu czegoś nie spaprali. W czwartek zachlali i już isę nie pojawili, czara goryczy się przelała i podzikęowałem panom za współpracę, Wolę w tym roku nie skończyć stanu surowego niż mają mi więcej rzeczy spaprać. To rzeczywiscie papraki a nie budowlancy Czy sprawdzales reszte typu hydraulika stanu zero itp Hydraulikę pod chudziakiem robiłem osobiście więc tu jestem spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguś1982 30.10.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 widzicie tak to jest jak kobieta się nie zna a sama wszystko załatwia facet ghadał , że trzeba jeszcze mape przyłączy wodno kanalizacyjnych i przyłącza elaktrycznego? Ja już sama nie wiem zależy nam na czasie męża niema ja jestem młoda nie doświadczona i do tego mam małe dziecko i dwa psy na głowie , czasem niemam już do tego siły. Może mi ktoś powie ile kosztowały go poszczególne rzeczy, czyli mapy itd , aby uzyskć pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 30.10.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 widzicie tak to jest jak kobieta się nie zna a sama wszystko załatwia facet ghadał , że trzeba jeszcze mape przyłączy wodno kanalizacyjnych i przyłącza elaktrycznego? Ja już sama nie wiem zależy nam na czasie męża niema ja jestem młoda nie doświadczona i do tego mam małe dziecko i dwa psy na głowie , czasem niemam już do tego siły. Może mi ktoś powie ile kosztowały go poszczególne rzeczy, czyli mapy itd , aby uzyskć pozwolenie na budowe Mnie cała papierologia kosztowala okolo 9500zl. Z tego co pamietam: 600zl - mapa do celow projektowych 800zl - badanie gruntu 1350zl - projekt gotowy 2000zl - adaptacja projektu 1600zl - projekty przylaczy 800zl - projekt zagospodarowania dzialki Reszta do drobniejsze kwoty wydane na rozne mapki, wypisy, uzgodnienia, itp. Wszystkie podane ceny sa z zeszlego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 30.10.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 widzicie tak to jest jak kobieta się nie zna a sama wszystko załatwia facet ghadał , że trzeba jeszcze mape przyłączy wodno kanalizacyjnych i przyłącza elaktrycznego? Ja już sama nie wiem zależy nam na czasie męża niema ja jestem młoda nie doświadczona i do tego mam małe dziecko i dwa psy na głowie , czasem niemam już do tego siły. Może mi ktoś powie ile kosztowały go poszczególne rzeczy, czyli mapy itd , aby uzyskć pozwolenie na budowe Niby się zgadza. Moj zaśpiewal po 300 za projekt przyłacza (elektryczne + wodne) + badania gruntowe, coś 800 zl, też niezbedne do pozwolenia. Uzgodnij z gościem dokładnie za co masz zapłacić plus dokładne terminy załatwienia sprawy. Nalegaj bo ja się na tym przejechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 30.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 widzicie tak to jest jak kobieta się nie zna a sama wszystko załatwia facet ghadał , że trzeba jeszcze mape przyłączy wodno kanalizacyjnych i przyłącza elaktrycznego? Ja już sama nie wiem zależy nam na czasie męża niema ja jestem młoda nie doświadczona i do tego mam małe dziecko i dwa psy na głowie , czasem niemam już do tego siły. Może mi ktoś powie ile kosztowały go poszczególne rzeczy, czyli mapy itd , aby uzyskć pozwolenie na budowe Niby się zgadza. Moj zaśpiewal po 300 za projekt przyłacza (elektryczne + wodne) + badania gruntowe, coś 800 zl, też niezbedne do pozwolenia. Uzgodnij z gościem dokładnie za co masz zapłacić plus dokładne terminy załatwienia sprawy. Nalegaj bo ja się na tym przejechałem. Co za dziwne żeczy. Osobna mapa przyłączy ?, jeśli takowe przyłącza są to będą już na mapie do celów projektowych, a jeśli ich nie ma to projektuje się je właśnie w oparciu o mapę jw. oj coś kręci ten twój architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguś1982 30.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 dziękuję za radę na jutro umówie się z nim , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wszystkich. Kurcze myslałem, że problemy z ekipą mnie jakoś ominą ale niestety, dzisiaj ostatecznie wywaliłem budowlańców z budowy . Początek i środek prac były nawet obiecujące ale nastąpił krach i klapa brrr szkoda gadać. A co narozrabiali? no wlasnie co??? aha i mam pytanie mozesz polecic jakiegos kafelkarza??? lazienka na teraz 2 na 2...malutka na komuny Teska, a jaką Ty komunę zakładasz? ha ha ha komuny Paryskiej - ulica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.10.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jak dlugo moze bolec po wyrwaniu zeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 30.10.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Szukam nadal kogoś ,kto zrobi drenaż opaskowy .Jakiego rzędu to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Uff, a ja wlasnie skonczylem (prawie) ukladac styropian na posadzkach. Myslalem, ze to latwa i przyjemna robota, a stacilem na to trzy dni i zyskalem okrutny bol kolan. Najwazniejsze, ze jest efekt. Jak zwykle pojawilo sie kilka dylematow: 1. Czy zostawialiscie miejsce pod kominek nie wylozone styropianem? Jesli tak, to na jakiej powierzchni? 2. Ile placiliscie za izolacje przeciwwilgociowe posadzek? U mnie za polozenie papy termozgrzewalnej zawolali 13zl za m2 i wydaje mi sie to nieco wygorowana cena. Witam wszystkich, W którym etapie robienia podłozy stosuje się ta papę termozgrzewalną? Moja aktualna wiedza podaje, że na chudziaka: folia, styro, styro na przekład, siatka, wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.10.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam porannie. A teraz będzie dowcip wczorajszego wieczoru. Tak wygląda przygotowany do odbioru kominek http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/kominek1.JPG Załamałem się kamień za 1200 zł. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/kominek2.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 31.10.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam porannie. A teraz będzie dowcip wczorajszego wieczoru. Tak wygląda przygotowany do odbioru kominek http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/kominek1.JPG Załamałem się kamień za 1200 zł. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/kominek2.JPG No,no.Pięknie.Kto jest takim fachowcem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.10.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Uff, a ja wlasnie skonczylem (prawie) ukladac styropian na posadzkach. Myslalem, ze to latwa i przyjemna robota, a stacilem na to trzy dni i zyskalem okrutny bol kolan. Najwazniejsze, ze jest efekt. Jak zwykle pojawilo sie kilka dylematow: 1. Czy zostawialiscie miejsce pod kominek nie wylozone styropianem? Jesli tak, to na jakiej powierzchni? 2. Ile placiliscie za izolacje przeciwwilgociowe posadzek? U mnie za polozenie papy termozgrzewalnej zawolali 13zl za m2 i wydaje mi sie to nieco wygorowana cena. Witam wszystkich, Tak na chudziaka W którym etapie robienia podłozy stosuje się ta papę termozgrzewalną? Moja aktualna wiedza podaje, że na chudziaka: folia, styro, styro na przekład, siatka, wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 31.10.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witam, odnośnie dowcipów, wczoraj po zamontowaniu drzwi z garażu na ogród zatrzasnęły się wszystkie zamki i zasuwy i ani rusz nie idzie otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 31.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 tomadyna napisał: Witam porannie. A teraz będzie dowcip wczorajszego wieczoru. Tak wygląda przygotowany do odbioru kominek Cześć. Ja nie wiem czy Ci goście przychodzą się do nas uczyć roboty...bo to tak wygląda jakby ekipa robiła to pierwszy raz Tylko dlaczego używają do tego naszych kamieni??? Niech kupią sobie swoje!!! Tomadyna czytałem o Twoim Toytoyu...Możesz się pochwalić ile kosztowała Ciebie i sąsiada ta przyjemność. Jestem w podobnym miejscu i nie wiem zbijać i w dół czy też może wybrać droższą czystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.10.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam porannie. A teraz będzie dowcip wczorajszego wieczoru. Tak wygląda przygotowany do odbioru kominek http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/kominek1.JPG Załamałem się kamień za 1200 zł. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/kominek2.JPG Widac ze ten ktos nie mial pojecia o tej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Uff, a ja wlasnie skonczylem (prawie) ukladac styropian na posadzkach. Myslalem, ze to latwa i przyjemna robota, a stacilem na to trzy dni i zyskalem okrutny bol kolan. Najwazniejsze, ze jest efekt. Jak zwykle pojawilo sie kilka dylematow: 1. Czy zostawialiscie miejsce pod kominek nie wylozone styropianem? Jesli tak, to na jakiej powierzchni? 2. Ile placiliscie za izolacje przeciwwilgociowe posadzek? U mnie za polozenie papy termozgrzewalnej zawolali 13zl za m2 i wydaje mi sie to nieco wygorowana cena. Witam wszystkich, W którym etapie robienia podłozy stosuje się ta papę termozgrzewalną? Moja aktualna wiedza podaje, że na chudziaka: folia, styro, styro na przekład, siatka, wylewka. Na chudziaka najpierw papa, ktora laczy sie z papa dana miedzy fundamentem a scianami. Dzieki temu wszystko co jest ponad fundamentem jest odizolowane przed wilgocia. W zasadzie na gruntach przepuszczalnych mozna sobie calkowicie odpuscic izolacje przeciwwodna posadzki, ale ja wole teraz zainwestowac, by spac spokojnie w przyszlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Uff, a ja wlasnie skonczylem (prawie) ukladac styropian na posadzkach. Myslalem, ze to latwa i przyjemna robota, a stacilem na to trzy dni i zyskalem okrutny bol kolan. Najwazniejsze, ze jest efekt. Jak zwykle pojawilo sie kilka dylematow: 1. Czy zostawialiscie miejsce pod kominek nie wylozone styropianem? Jesli tak, to na jakiej powierzchni? 2. Ile placiliscie za izolacje przeciwwilgociowe posadzek? U mnie za polozenie papy termozgrzewalnej zawolali 13zl za m2 i wydaje mi sie to nieco wygorowana cena. Witam wszystkich, W którym etapie robienia podłozy stosuje się ta papę termozgrzewalną? Moja aktualna wiedza podaje, że na chudziaka: folia, styro, styro na przekład, siatka, wylewka. Na chudziaka najpierw papa, ktora laczy sie z papa dana miedzy fundamentem a scianami. Dzieki temu wszystko co jest ponad fundamentem jest odizolowane przed wilgocia. W zasadzie na gruntach przepuszczalnych mozna sobie calkowicie odpuscic izolacje przeciwwodna posadzki, ale ja wole teraz zainwestowac, by spac spokojnie w przyszlosci. Czy odpaliles juz rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Tomadyna: Przykro na to patrzec, ale jak juz jestesmy przy kominkach, to napisz mi czy zostawiales pod kominkiem obszar bez styropianu? Jesli tak, to na jakiej wielkosci obszar powinienem zostawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts