Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Decyzja zapadła

Cały kominek zostanie rozebrany.

Kamienie do kamieniarza.

Od początku robi to inna ekipa.

A swoją droga to skandal i czy nie ma na to rady? ludzie płacą niemałe pieniądze a takie papruchy i partacze przyjdą, nie biorą odpowiedzilności za swoja prace inkasują forsę i mają wszystko gdzieś.

i to jest powód do spisywania umów - a w nich punkt po punkcie co, gdzie i z czego, i w jaki sposób. dobra ekipa podpisze umowę nawet najeżoną karami i terminami, paprak będzie się bronił rękami i nogami... a stara zasada mówi, że umowa jest na czas wojny, a nie na czas pokoju. jak wszystko jest ok to się do niej nawet nie zagląda...

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Tomadyna: Przykro na to patrzec, ale jak juz jestesmy przy kominkach, to napisz mi czy zostawiales pod kominkiem obszar bez styropianu? Jesli tak, to na jakiej wielkosci obszar powinienem zostawic?

Nie mam w większości tam styropianu, choć w małej części wyszło że jest.

U mnie jest styropian pod kominkiem. W miejscu, gdzie stoi wkład wycięto w styro otwory i zabetonowano, żeby wkład nie osiadał. Jest też w tym narożniku podwójna siatka stalowa.

Niezly pomysl. A powiedz mi czy styropian wydlubaliscie przed robieniem posadzek czy moze kuliscie w posadzkach?

Otwory w wylanej posadzce wykuł wykonawca obudowy kominka, kiedy już dokładnie było wiadomo, jak będzie stał wkład

Witam wszystkich w dzien zadusznych po dluzszej przerwie.wlasnie wrocilem z zagranicznych wojazy.Przez okres mojej nieobecnosci ekipa dekarzy pokryla mi dach na naszym domku.Jezeli ktos poszukuje dobrej niedrogiej ekipy moge smialo polecic.pracuja w okolicach Szczecna.pozdrawiam i podaje namiary. 509 921 772.p. Artur.

A propos - w galerii umieściłam następnych kilkanaście zdjęć z prac wykończeniowych

Widze, ze macie identyczne parapety zewnetrzne jak my ;)

Co to za puszki pod parapetami? Gniazdka jakies? Wlaczniki? Do czego to ma byc?

Włączniki do oświetlenia balkonu :)

bryta, posadzki robi się na półsucho - takie gęste błotko. Mniej syfu niż przy tynkach, ale ja zostawiłabym folię na oknach i drzwiach.

i

to jest powód do spisywania umów - a w nich punkt po punkcie co, gdzie i z czego, i w jaki sposób. dobra ekipa podpisze umowę nawet najeżoną karami i terminami, paprak będzie się bronił rękami i nogami... a stara zasada mówi, że umowa jest na czas wojny, a nie na czas pokoju. jak wszystko jest ok to się do niej nawet nie zagląda...

Ależ umowa była - najeżona karami jakie grożą klientowi w razie zerwania umowy. A przedmiot umowy - wykonanie obudowy kominka- to jak opisac że ma byc bez usterek - dla inwestora to oczywiste. POza tym wykonawca byl przekonany o wysokiej jakości swojej pracy bo ( pierwszy raz spotkałam się z czymś takim) - podsunął do podpisu protokół w którym miałam stwierdzic, że pracę wykonano zgodnie z założeniem i

przyjmuję bez uwag ( no, tego oczywiście nie podpisałam, czym byli obrażeni)

Witam

Podnosze i sie pochwale ze murki fundamentowe skonczone. Nastepny tydzien to kanalizacja, zasypywanie, ocieplenie chudziak.

Podjelismy tez decyzje ze nie zapadamy w sen zimowy i od 12.11 sciany parteru beda budowane.

W sumie troche sie dzisiaj z siebie smialem. Kilka dzialek dalej dzisiaj zaczeli sciagac humus wiec oni zaczynaja z fundamentem a my sie zastanawialismy czy budowac dalej.

Witam :)

poszukuję ekipy która mi szybko i sprawnie rozbuduje dom zaczynając od marca - tylko kwestie konstrukcyjne bez wykończeniówki. Muszę wylać ok 6m fundamentu, 18m2 ściany i 36m stropu monolitycznego. Poza tym trzeba wybić kilka otworów i wstawić kilka niedużych podciągów.

Macie kogoś sprawdzonego? Domek ok 30km od Szczecina (na zachód ;))

Witam :)

poszukuję ekipy która mi szybko i sprawnie rozbuduje dom zaczynając od marca - tylko kwestie konstrukcyjne bez wykończeniówki. Muszę wylać ok 6m fundamentu, 18m2 ściany i 36m stropu monolitycznego. Poza tym trzeba wybić kilka otworów i wstawić kilka niedużych podciągów.

Macie kogoś sprawdzonego? Domek ok 30km od Szczecina (na zachód ;))

caly czas mysle o takowej ekipie - jak cos sie ujawni dam znac :lol:

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow z okolic Szczecina.

Zaczynam wlasnie budowe swojego wymazonego domku (OLIVKA studio HB)

dzialeczkę mamy w Przęsocinie to jest wioska miedzy Szczecinem a Policami jakby w przedluzeniu Szosy Polskiej. W tym tygodniu zdjelem humus i geodeta zrobil swoje. Zwracam sie do Was z pytankiem gdzie mozna wmiare tanio kupic bloczki fundamentowe i stal na zbrojenie oraz beton z gruszki z pompa?

witam, odnośnie dowcipów, wczoraj po zamontowaniu drzwi z garażu na ogród zatrzasnęły się wszystkie zamki i zasuwy i ani rusz nie idzie otworzyć :evil:

a co to za sprzęt???? :o

drzwi kmt, ale montowała mi moja "ekipa" i może coś spieprzyli :( , dobrze że jeszcze nie obrobili to wyciągną i rozmontujemy ościażnicę

Witam wieczorkowo, a właściwie nocnie :x

Właśnie wróciłem z budowy i tak jadę od 4 dni (start o 7.00 koniec jak padamy na pysk).

Za dwa dni powinna być pomalowana góra domu i wchodzi stolarz z podłogami, a ekipa zabiera się za dół domu. Dziś było wielkie „arylowanie” :roll:

Zostało już niewiele czasu, święta i sylwester muszą być w nowym domu.

Kominek już rozebrany :x i jutro ma się rozpocząć montaż od nowa, mam nadzieję że teraz jakość będzie zgodna z moimi oczekiwaniami.

Lecę spać bo jutro o 6.00 muszę wstać do roboty :evil: