Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. :p

U nas ciągle załatwianie papierków i wydaje się, że do wiosny już tak mało czasu zostało. :o . Nasza pani architekt jest z tych co trzeba poganiać i ciągle kontrolować. Było tanio i dużo czasu. Zostało już tylko tanio. Będziemy teraz załatwiać ZUD-y.

Pozdrowienia dla wszystkich. Asia i Robert

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam jeszcze wtorkowo,

u mnie robią się podłogi, dziś zamówiłam też schody u polecanego tu na forum p.Korzeniowskiego.

Łazienka na ukończeniu, zostało kilka poprawek :x i drobnych prac.

W jakich sklepach można zobaczyć w większym wyborze galanterię łazienkową - różne wieszaczki na ręczniki, rolki itp?"

Tylko mieszkanie wciąż niesprzedane... :(

podłogi - jakie i kto - szukam do parkietu

Witam jeszcze wtorkowo,

u mnie robią się podłogi, dziś zamówiłam też schody u polecanego tu na forum p.Korzeniowskiego.

Łazienka na ukończeniu, zostało kilka poprawek :x i drobnych prac.

W jakich sklepach można zobaczyć w większym wyborze galanterię łazienkową - różne wieszaczki na ręczniki, rolki itp?"

Tylko mieszkanie wciąż niesprzedane... :(

podłogi - jakie i kto - szukam do parkietu

Parkiet - też :), na poddaszu. Na razie ułożony, czeka na cyklinowanie. Po zakończeniu prac podzielę się wrażeniami.

Maggie

Czy to jest gdzieś w pobliżu Selfy i salonu firmowego Koła? Pamiętasz nazwę sklepu?

Jest to po tej samej stronie co Koło ale wcześniej ,na samym rogu tej ulicy i Ku Słońcu, trudno nie zauważyc, najpierw jest salon oświetleniowy - widac wystawę , dalej sie wchodzi i są meble.

witam wszystkich :lol: jejku ale nasze forum puściutkie -

mam pytanie z działu elektryki-ile sie płaci za montaż gniazdek -w roku 2006 wołał pan 7 zł -niestety berker może jest dobry ale nawet pan z hurtowni nie umiał zamontowac i zrobił 2 razy zwarcie-chodzi o właczniki podświetlane :lol: a ja wymagałam od męża żeby to zrobił migusiem-z reszta nie ma kłopotu

witam wszystkich :lol: jejku ale nasze forum puściutkie -

mam pytanie z działu elektryki-ile sie płaci za montaż gniazdek -w roku 2006 wołał pan 7 zł -niestety berker może jest dobry ale nawet pan z hurtowni nie umiał zamontowac i zrobił 2 razy zwarcie-chodzi o właczniki podświetlane :lol: a ja wymagałam od męża żeby to zrobił migusiem-z reszta nie ma kłopotu

A na czym polega problem z montazem tych wlacznikow? Moze sproboj do Grzegorza Walczaka z listy zadzwonic, moze bedzie ci umial pomoc. Sympatyczny czlowiek i nie zdziera.

Forum ostatnio rzeczywiscie ciche jest. Ja widze dwie mozliwe przyczyny:

1. Wiekszosc pokonczyla budowy.

2. Wiekszosc zapadla w sen zimowy.

A moze i jedno i drugie?

Witam wieczorkowo

melduję że Was podczytuję 8), ale z pisaniem już ciężko.

w weekendzik z żoną pojechaliśmy sobie wypocząć do Barlinka, ale od dziś już ponownie na wysokich obrotach.

Gosia zamówiła meble do kuchni i AGD, właśnie rozpoczął się montaż podłogi na piętrze, a w czwartek wchodzi stolarz i montuje schody. Dziś załatwiałem jeszcze spawanie aluminiowej konstrukcji do kuchni i latałem za blachą nierdzewną stalową.

Potrzebuję namiarów osobę która jest w stanie na miejscu wykonać piaskowanie lustra (wzór z szablonu)

Dziś załatwiałem jeszcze spawanie aluminiowej konstrukcji do kuchni i latałem za blachą nierdzewną stalową.

Witam,

a co to za konstrukcja i do czego będzie służyć? :o

A to wymysły mojej żony i "wizjonerki" :lol: w kuchni na aluminiwej konstrukcji będzie wspierał się blat "barku", a w łazience lewitować będzie półka.

witam wieczorkiem, w życiu bym nie przypuszczał że woda ma tak ogromną siłę niszczenia i wypłukiwania wszystkiego co jej stanie na drodze jak widziałem dzisiaj na mojej i sąsiada działce, panowie z Calbudu chcąc wymienić mały zaworek u sąsiada w studni z licznikiem z wodą uszkodzili główną rurę, która idzie do drugiej wioski akurat przez nasze działki :( , w jakieś 20 min. miałem już niezłe jeziorko na działce, sąsiadowi woda wdarła się do garażu, ogólnie gorszych chwil grozy od początku budowy nie przeżyłem. Sprawę drenażu miałem przesunąć do wiosny, ale po dzisiejszym dniu nawet jak bym miał sam kopać to do końca listopada muszę zrobić, pozdrawiam

Witam

Czy koś może podać mi namiary na firmę która kompleksowo zajmuje się instalacjami grzewczymi. Potrzebuje zrobić komplet tzn. kominek z płaszczem wodnym do tego piec gazowy kondensacyjny + podłogówka + grzejniki w sypialniach. Jaką firmę polecacie?

Byle nie Termoinstal Bud II - tylko w gadaniu sa dobrzy.