bryta 20.11.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Dziobek czy doszedl priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 20.11.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 WITAM ! JESTEM NOWA. W PRZYSZŁYM ROKU ZAMIERZAMY Z MĘŻEM ROZPOCZĄĆ BUDOWĘ . BARDZO PODOBA NAM SIĘ PROJEKT AR-1 .MOŻE KTOŚ BUDUJE TAKI LUB WIE GDZIE ZOSTAŁ WYBUDOWANY TAKI DOM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.11.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam . Czy ktos z Was robil ostatnio podloge na legarach z czego i jakie sa koszty . Co dawaliscie miedzy legary Ja właśnie robię drewnianą podłogę ale nie na legarach tylko 22mm deski klejone bezpośrednio do podłoża (podobnie jak parkiet) Po ile tak wychodza deski i robocizna .Czym wykanczasz Około 300 zł./m2 robocizna z materiałami U nas będzie olejowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.11.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam . Czy ktos z Was robil ostatnio podloge na legarach z czego i jakie sa koszty . Co dawaliscie miedzy legary Ja właśnie robię drewnianą podłogę ale nie na legarach tylko 22mm deski klejone bezpośrednio do podłoża (podobnie jak parkiet) Po ile tak wychodza deski i robocizna .Czym wykanczasz Około 300 zł./m2 robocizna + materiały U nas będzie olejowana. Ale duzo myslalam ze podlogi z desek sa jedne z tanszych .Czy dales moze jakies drozsze drewno . U mnie jest z 100 m podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.11.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam . Czy ktos z Was robil ostatnio podloge na legarach z czego i jakie sa koszty . Co dawaliscie miedzy legary Ja właśnie robię drewnianą podłogę ale nie na legarach tylko 22mm deski klejone bezpośrednio do podłoża (podobnie jak parkiet) Po ile tak wychodza deski i robocizna .Czym wykanczasz Około 300 zł./m2 robocizna + materiały U nas będzie olejowana. ile????? robocizna???? i jeszcze za materiał??? tomek, ja ci to zrobię za połowę tej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.11.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 WITAM ! JESTEM NOWA. W PRZYSZŁYM ROKU ZAMIERZAMY Z MĘŻEM ROZPOCZĄĆ BUDOWĘ . BARDZO PODOBA NAM SIĘ PROJEKT AR-1 .MOŻE KTOŚ BUDUJE TAKI LUB WIE GDZIE ZOSTAŁ WYBUDOWANY TAKI DOM ? nie trzeba krzyczeć, głusi nie jesteśmy a z jakiej pracowni ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 21.11.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam . Czy ktos z Was robil ostatnio podloge na legarach z czego i jakie sa koszty . Co dawaliscie miedzy legary Ja właśnie robię drewnianą podłogę ale nie na legarach tylko 22mm deski klejone bezpośrednio do podłoża (podobnie jak parkiet) Po ile tak wychodza deski i robocizna .Czym wykanczasz Około 300 zł./m2 robocizna + materiały U nas będzie olejowana. ile????? robocizna???? i jeszcze za materiał??? tomek, ja ci to zrobię za połowę tej kwoty Przeczytales zapewne tak jak ja za pierwszym razem. Ta cena zawiera robocizne i materialy. Tomadyna sprostuj bo ludzie zawału dostana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.11.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 witam, a gdzie można kupić, w atrakcyjnej cenie, drewno do kominka, do natychmiastowego palenia ? Czy teraz kupić drewno, które miałoby sezonować czy kiedy zrobić to najlepiej ? A tak w ogóle to o co chodzi z sezonowaniem drewna do kominka ? Pozdrawiam Drewno trzeba wysuszyć, bo mokre źle się pali i daje dużo sadzy. Teraz już raczej nie wysezonujesz - drewno kupuje się wiosną lub najpóźniej latem, to ono sobie ładnie gdzieś pod daszkiem doschnie do zimy. Możesz w tym sezonie palić gotowymi brykietami drewnianymi do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.11.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam . Czy ktos z Was robil ostatnio podloge na legarach z czego i jakie sa koszty . Co dawaliscie miedzy legary Ja właśnie robię drewnianą podłogę ale nie na legarach tylko 22mm deski klejone bezpośrednio do podłoża (podobnie jak parkiet) Po ile tak wychodza deski i robocizna .Czym wykanczasz Około 300 zł./m2 robocizna + materiały U nas będzie olejowana. Słyszałam, że u Ciebie też podłogę robi p. Karol Z jakiego drewna deski? Jaki olej wybrałeś? Schody też olejujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 A w ogóle to - witam, starych i nowych forumowiczów Mamy problem - zamówiłam granitowy blat do łazienki u kamieniarza prawie 3m długości. I wszystko by było dobrze, ale blatu nijak nie można włożyć do tej łazienki - za długi, nie mieści się. Chyba trzeba będzie przeciąć. Szkoda, obawiam się, że będzie widać łączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.11.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam . Czy ktos z Was robil ostatnio podloge na legarach z czego i jakie sa koszty . Co dawaliscie miedzy legary Ja właśnie robię drewnianą podłogę ale nie na legarach tylko 22mm deski klejone bezpośrednio do podłoża (podobnie jak parkiet) Po ile tak wychodza deski i robocizna .Czym wykanczasz Około 300 zł./m2 robocizna + materiały U nas będzie olejowana. Słyszałam, że u Ciebie też podłogę robi p. Karol Z jakiego drewna deski? Jaki olej wybrałeś? Schody też olejujesz? To ja jeszcze dodam jaka jest roznica miedzy woskowana a olejowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.11.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Gdzie kupowaliscie sedesy .Czy warto w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 21.11.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 WITAM ! JESTEM NOWA. W PRZYSZŁYM ROKU ZAMIERZAMY Z MĘŻEM ROZPOCZĄĆ BUDOWĘ . BARDZO PODOBA NAM SIĘ PROJEKT AR-1 .MOŻE KTOŚ BUDUJE TAKI LUB WIE GDZIE ZOSTAŁ WYBUDOWANY TAKI DOM ? nie trzeba krzyczeć, głusi nie jesteśmy a z jakiej pracowni ten projekt? SORY jeżeli uraziłam A projakt AR-1 jest z pracowni IGN Projekty domów. Autor Tomasz Arendarski. Niestety zdjęć nie umiem wklejać. To dla mnie czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 21.11.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 witam, a gdzie można kupić, w atrakcyjnej cenie, drewno do kominka, do natychmiastowego palenia ? Czy teraz kupić drewno, które miałoby sezonować czy kiedy zrobić to najlepiej ? A tak w ogóle to o co chodzi z sezonowaniem drewna do kominka ? Pozdrawiam Witam, kupowałem ze znajomym drewno latem w Nadleśnictwie Gryfino - 091/4161209, nie pamiętam już ceny ale było taniej, transport mieliśmy swój. Odnośnie sezonowania: http://szczapa.pl/artykuly.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 21.11.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Słyszałam, że u Ciebie też podłogę robi p. Karol Z jakiego drewna deski? Jaki olej wybrałeś? Schody też olejujesz? Deska dębowa, olej/wosk OSMO, schody także będą olejowane/woskowane. Bryta Wg mnie olejowanie/woskowanie to to samo - chodzi o to że deski nie będą lakierowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 21.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 AGATA39- a jak się nazywa wasz projekt bo z ciekawości chciałam go obejrzec ale w IGN projekty sa pod nazwami i nie znalazłam takiego numeru ??? Mam pytanie do wszystkich którzy juz zbudowali _ jakiego rodzaju macie ogrzewanie w domku ???? -na pewno jest ktos kto ma podłogówke -czy wystarcza wam ona np.na ogrzanie np,dołu domu nie korzystając z innego rodzaju ogrzewania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.11.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ponawiam Mam pytanie odnosnie : czy ktos kupujac nowa pralke nie wie co zrobic ze stara???? jest potrzebujaca rodzina...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 21.11.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Projekt nazywa się AR1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.11.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mam pytanie do wszystkich którzy juz zbudowali _ jakiego rodzaju macie ogrzewanie w domku ???? -na pewno jest ktos kto ma podłogówke -czy wystarcza wam ona np.na ogrzanie np,dołu domu nie korzystając z innego rodzaju ogrzewania ??? Jeżeli jest poprawnie wykonana - tzn. odpowiednia ilość rurek i porządna izolacja termiczna podłogi to wystarcza. Podłogówka jest ogrzewaniem niskotemperaturowym, ale "grzejnik" ma bardzo dużą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.11.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 AGATA39- a jak się nazywa wasz projekt bo z ciekawości chciałam go obejrzec ale w IGN projekty sa pod nazwami i nie znalazłam takiego numeru ??? Mam pytanie do wszystkich którzy juz zbudowali _ jakiego rodzaju macie ogrzewanie w domku ???? -na pewno jest ktos kto ma podłogówke -czy wystarcza wam ona np.na ogrzanie np,dołu domu nie korzystając z innego rodzaju ogrzewania ??? pewnie, że są tacy co mają podłogówkę możesz ją zrobić praktycznie w całym domu, chociaż nie poleca się w sypialni. to, czy wystarczy jako samodzielne ogrzewanie zależy od wielu czynników, ale najczęściej nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts