szydas 21.11.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Projekt nazywa się AR1 http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?id=222&p=detail tak dla ułatwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Słyszałam, że u Ciebie też podłogę robi p. Karol Z jakiego drewna deski? Jaki olej wybrałeś? Schody też olejujesz? Deska dębowa, olej/wosk OSMO, schody także będą olejowane/woskowane. Bryta Wg mnie olejowanie/woskowanie to to samo - chodzi o to że deski nie będą lakierowane Debowe zawsze kosztuje ale za to jakosc nieporownywalna z sosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 22.11.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Projekt nazywa się AR1 http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?id=222&p=detail tak dla ułatwienia Dzięki szydas za podanie innym dokładnego namiaru.Zawsze podobały nam się parterówki.Oczywiście będzie inny kolor elewacji i dachu.A najbardziej urzekł nas tan zadaszony taras.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Projekt nazywa się AR1 http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?id=222&p=detail tak dla ułatwienia Dzięki szydas za podanie innym dokładnego namiaru.Zawsze podobały nam się parterówki.Oczywiście będzie inny kolor elewacji i dachu.A najbardziej urzekł nas tan zadaszony taras.[/b] Witam, ładna parterówka, trochę kojarzy mi się z przedmieściami duńsko-północnoniemieckimi . Prościutka konstrukcja, sensowne rozplanowanie pomieszczeń, jeden komin - myślę, że nie powinien być drogi w budowie. Chybabym tylko zamieniła miejscami wc z garderobą tak, żeby wejście do niego było z hallu ogólnodostępnego, a nie tylko z prywatnej części. Poza tym teraz drzwi do łazienki kolidują z drzwiami do wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 22.11.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Projekt nazywa się AR1 Ładny ten domek i nie koszty będą chyba nie takie straszne, jak jaszcze kiedyś będę budował to też coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 22.11.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam po długiej przerwie Odzywam się bo właśnie dowiaduję się co to budowanie, moja ekipa od ocieplenia ścian lekko przeginna od 2 tygodni nie mogą się pojawić na budowie, przywieźli klej i leży sobie to a z nimi kontakt się urwał... Ma ktoś może kontakt na ekipę taką ekipę bo jak się dogadam to obecną wywalę na zbity pysk... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.11.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Czy mozecie mnie oswiecic w temacie anten satelitarnych . Wyczytalam ze aby odbierac na kazdym telewizorze co innego to do kazdego potrzebuje osobny tuner . Czy to prawda . Czy kino domowe to to samo tylko rozbudowane o glosniki etc. Na co sie zdecydowaliscie zwykla antene czy satelite czy cyfre lub polsat . Pomozcie bo mam juz metlik a na cos musze sie zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 22.11.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Czy mozecie mnie oswiecic w temacie anten satelitarnych . Wyczytalam ze aby odbierac na kazdym telewizorze co innego to do kazdego potrzebuje osobny tuner . Czy to prawda . Czy kino domowe to to samo tylko rozbudowane o glosniki etc. Na co sie zdecydowaliscie zwykla antene czy satelite czy cyfre lub polsat . Pomozcie bo mam juz metlik a na cos musze sie zdecydowac Najlepiej na nic, to telewizja oglupia. A tak na powaznie to: 1. Jesli chcesz miec jedna antene satelitarna do wielu odbiornikow, to musisz zbudowac instalacje oparta o multiswitch, a przy kazdym odbiorniku bedzie sie musial znalezc osobny tuner. 2. Pojecie kina domowego dotyczy zwykle samego wzmacniacza i glosnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podzinski 22.11.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 dla zainteresowanych drewno do kominków na ogrodzenia i inne do nabycia pod nr 668031394 ale niestety drewno leżakuje około dwóch miesięcy a to trochę mało no ale na przyszły sezon jak się patrzywitam, a gdzie można kupić, w atrakcyjnej cenie, drewno do kominka, do natychmiastowego palenia ? Czy teraz kupić drewno, które miałoby sezonować czy kiedy zrobić to najlepiej ? A tak w ogóle to o co chodzi z sezonowaniem drewna do kominka ? Pozdrawiam Drewno trzeba wysuszyć, bo mokre źle się pali i daje dużo sadzy. Teraz już raczej nie wysezonujesz - drewno kupuje się wiosną lub najpóźniej latem, to ono sobie ładnie gdzieś pod daszkiem doschnie do zimy. Możesz w tym sezonie palić gotowymi brykietami drewnianymi do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Czy mozecie mnie oswiecic w temacie anten satelitarnych . Wyczytalam ze aby odbierac na kazdym telewizorze co innego to do kazdego potrzebuje osobny tuner . Czy to prawda . Czy kino domowe to to samo tylko rozbudowane o glosniki etc. Na co sie zdecydowaliscie zwykla antene czy satelite czy cyfre lub polsat . Pomozcie bo mam juz metlik a na cos musze sie zdecydowac Najlepiej na nic, to telewizja oglupia. A tak na powaznie to: 1. Jesli chcesz miec jedna antene satelitarna do wielu odbiornikow, to musisz zbudowac instalacje oparta o multiswitch, a przy kazdym odbiorniku bedzie sie musial znalezc osobny tuner. 2. Pojecie kina domowego dotyczy zwykle samego wzmacniacza i glosnikow. Ale ten multiswitch kupuje sie osobno czy razem z antena . I nie wiecie moze czy polsat i tvn sa bezplatnymi kanalami czy wypadalo by kupic od nich antene (Polsatowska lub Canal +) widzialam jakies reklamy o kradziezy sygnalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A gdzie oprocz Media Marktu mozna kupic antene i tunery . Wiecie chodzi mi o fachowa porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 22.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A gdzie oprocz Media Marktu mozna kupic antene i tunery . Wiecie chodzi mi o fachowa porade bryta, najprościej pogadać z fachowcem, co doradzi i wszystko zrobi nam robił p. Maciek, wszystko wytłumaczył, zrobił tak jak chcieliśmy, i chyba wcale niedrogo (1200 pln za robociznę, anteny, switch, skrzynkę etc) tel. 505362289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.11.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A gdzie oprocz Media Marktu mozna kupic antene i tunery . Wiecie chodzi mi o fachowa porade bryta, najprościej pogadać z fachowcem, co doradzi i wszystko zrobi nam robił p. Maciek, wszystko wytłumaczył, zrobił tak jak chcieliśmy, i chyba wcale niedrogo (1200 pln za robociznę, anteny, switch, skrzynkę etc) tel. 505362289 Dzieki Telefon zapisalam pogadam jeszcze z moim elektrykiem czy tez zalozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.11.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Czy mozecie mnie oswiecic w temacie anten satelitarnych . Wyczytalam ze aby odbierac na kazdym telewizorze co innego to do kazdego potrzebuje osobny tuner . Czy to prawda . Czy kino domowe to to samo tylko rozbudowane o glosniki etc. Na co sie zdecydowaliscie zwykla antene czy satelite czy cyfre lub polsat . Pomozcie bo mam juz metlik a na cos musze sie zdecydowac Najlepiej na nic, to telewizja oglupia. A tak na powaznie to: 1. Jesli chcesz miec jedna antene satelitarna do wielu odbiornikow, to musisz zbudowac instalacje oparta o multiswitch, a przy kazdym odbiorniku bedzie sie musial znalezc osobny tuner. 2. Pojecie kina domowego dotyczy zwykle samego wzmacniacza i glosnikow. Ale ten multiswitch kupuje sie osobno czy razem z antena . I nie wiecie moze czy polsat i tvn sa bezplatnymi kanalami czy wypadalo by kupic od nich antene (Polsatowska lub Canal +) widzialam jakies reklamy o kradziezy sygnalu ja mam od poczatku cyfrowy polsat - place 36 zl...i mam calkiem sporo kanalow... oprocz tego mam tez zwykla antene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.11.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Czy mozecie mnie oswiecic w temacie anten satelitarnych . Wyczytalam ze aby odbierac na kazdym telewizorze co innego to do kazdego potrzebuje osobny tuner . Czy to prawda . Czy kino domowe to to samo tylko rozbudowane o glosniki etc. Na co sie zdecydowaliscie zwykla antene czy satelite czy cyfre lub polsat . Pomozcie bo mam juz metlik a na cos musze sie zdecydowac Najlepiej na nic, to telewizja oglupia. A tak na powaznie to: 1. Jesli chcesz miec jedna antene satelitarna do wielu odbiornikow, to musisz zbudowac instalacje oparta o multiswitch, a przy kazdym odbiorniku bedzie sie musial znalezc osobny tuner. 2. Pojecie kina domowego dotyczy zwykle samego wzmacniacza i glosnikow. Ale ten multiswitch kupuje sie osobno czy razem z antena . I nie wiecie moze czy polsat i tvn sa bezplatnymi kanalami czy wypadalo by kupic od nich antene (Polsatowska lub Canal +) widzialam jakies reklamy o kradziezy sygnalu ja mam od poczatku cyfrowy polsat - place 36 zl...i mam calkiem sporo kanalow... oprocz tego mam tez zwykla antene. Witam, a jak się ma ten multiswitch do card splitterów? Czy to to samo? Czy tuner to inaczej dekoder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.11.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Kamień mi dziś spadł z serca - pięciu chłopa wtaszczyło wąskimi schodami granitowy blat do łazienki i umieściło na miejscu. Udało się! Na poddaszu kończą się robić podłogi, na parterze finiszują płytkarze, w poniedziałek montaż drzwi wewnętrznych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Kamień mi dziś spadł z serca - pięciu chłopa wtaszczyło wąskimi schodami granitowy blat do łazienki i umieściło na miejscu. Udało się! Na poddaszu kończą się robić podłogi, na parterze finiszują płytkarze, w poniedziałek montaż drzwi wewnętrznych ... i swieta w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 23.11.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Kamień mi dziś spadł z serca - pięciu chłopa wtaszczyło wąskimi schodami granitowy blat do łazienki i umieściło na miejscu. Udało się! Na poddaszu kończą się robić podłogi, na parterze finiszują płytkarze, w poniedziałek montaż drzwi wewnętrznych ... Możesz dołączyć jakieś nowe zdjęcia do Swojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 23.11.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Kamień mi dziś spadł z serca - pięciu chłopa wtaszczyło wąskimi schodami granitowy blat do łazienki i umieściło na miejscu. Udało się! Na poddaszu kończą się robić podłogi, na parterze finiszują płytkarze, w poniedziałek montaż drzwi wewnętrznych ... Tez bym tak chcial. U mnie sie dopiero posadzki wylewaja. Na swieta bede mogl co najwyzej grzac na budowie, zeby wnetrza mi szybciej schly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 23.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Czy mozecie mnie oswiecic w temacie anten satelitarnych . Wyczytalam ze aby odbierac na kazdym telewizorze co innego to do kazdego potrzebuje osobny tuner . Czy to prawda . Czy kino domowe to to samo tylko rozbudowane o glosniki etc. Na co sie zdecydowaliscie zwykla antene czy satelite czy cyfre lub polsat . Pomozcie bo mam juz metlik a na cos musze sie zdecydowac Najlepiej na nic, to telewizja oglupia. A tak na powaznie to: 1. Jesli chcesz miec jedna antene satelitarna do wielu odbiornikow, to musisz zbudowac instalacje oparta o multiswitch, a przy kazdym odbiorniku bedzie sie musial znalezc osobny tuner. 2. Pojecie kina domowego dotyczy zwykle samego wzmacniacza i glosnikow. Ale ten multiswitch kupuje sie osobno czy razem z antena . I nie wiecie moze czy polsat i tvn sa bezplatnymi kanalami czy wypadalo by kupic od nich antene (Polsatowska lub Canal +) widzialam jakies reklamy o kradziezy sygnalu ja mam od poczatku cyfrowy polsat - place 36 zl...i mam calkiem sporo kanalow... oprocz tego mam tez zwykla antene. Witam, a jak się ma ten multiswitch do card splitterów? Czy to to samo? Czy tuner to inaczej dekoder? Multiswitch sluzy do dystrybucji sygnalu z wielu zrodel na wiele odbiornikow. Przyklad instalacji mozna zobaczyc tutaj: http://www.dipol.com.pl/przyklady_instalacji_antenowych_z_zastosowaniem_multiswitchow_11m.htm Card splitter, to cudo do dzielenia synalu z jednej karty np. cyfry+ na wiele odbiornikow. To troche co innego. Tuner to nie dekoder, choc czesto tunery sa wyposazone w dekodery, wiec, by ogladac platna TV wystarczy zdobyc karte danej telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts