Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich .

Kurcze spierniczylam sprawe. :cry: :cry: :cry:

Kupilam zelbetowe szambo i okazalo sie ze nie idzie go wkopac .Jest wysokie na 3m a przy 2 m pojawila sie woda wszystko sie obsuwa .

Co z tym zrobic :-?

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale u mojej koleżanki,a twojej sąsiadki jest taki wyniesiony kawałek terenu ponad resztę trawnika - można to potem fajnie zagospodarować...

Właśnie założyłam album, bo do starego zapomnieliśmy hasła. :o Nie wiem jak wkleić na forum zdjęcia, może później poćwiczę, ale są pod www w pasku. Jak by ktoś nie miał co robić, to może jakiś komentarz co do elewacji :wink: please. Mam nadzieję że u was się otworzy nie tylko u mnie, bo będzie obciach :oops: Asia

Właśnie założyłam album, bo do starego zapomnieliśmy hasła. :o Nie wiem jak wkleić na forum zdjęcia, może później poćwiczę, ale są pod www w pasku. Jak by ktoś nie miał co robić, to może jakiś komentarz co do elewacji :wink: please. Mam nadzieję że u was się otworzy nie tylko u mnie, bo będzie obciach :oops: Asia

Kurcze, ale fajny projekt znaleźliście ! Mozna jakies szczegóły bliższe, czy to indywidualna robota?

Z elewacji podobają mi się 1 i 2 , a najlepiej byłoby cos pomiędzy ;) Może biała elewacja do tego jaśniejszego klinkieru, albo nie taka wprost żółta, tylko złamana biel, jasmin....

A jak masz zrobiona obrobke komina? Blacha wpuszczona w sciane komina czy tylko uszczelnienie vakaflexem?

vakaflex i u góry pasek blachy uszczelnione jeszcze silikonem dekarskim, poczakamy jak się pogoda poprawi i się zobaczy, boję się tylko żeby nie zamokła izolacja komina systemowego bo akutat przy nim cieknie

A jak masz zrobiona obrobke komina? Blacha wpuszczona w sciane komina czy tylko uszczelnienie vakaflexem?

vakaflex i u góry pasek blachy uszczelnione jeszcze silikonem dekarskim, poczakamy jak się pogoda poprawi i się zobaczy, boję się tylko żeby nie zamokła izolacja komina systemowego bo akutat przy nim cieknie

Slyszalem juz wiele podobnych historii o kominach obrobionych Vakaflexem. Prawie zawsze sa problemy ze szczelnoscia, a to dlatego, ze wiezba nowego domu uklada sie pod ciezarem dachowki i pod wplywami atmosferycznymi. Przez to uszczelnienie komina trzeba pozniej poprawiac. Pewnie podobnie jest u ciebie.

Witam,

już od soboty jesteśmy w nowym domku :D . Jest super, choć jeszcze sporo pracy przed nami!

A co się śniło Rodzinie pierwszej nocy??????

8) Mnie się śniło na przykład, że prowadziłam knajpę dla harleyowców gdzieś nad morzem :lol: . A reszta rodziny twardo spała po trudach przeprowadzki i nie pamięta :wink:

Witam,

już od soboty jesteśmy w nowym domku :D . Jest super, choć jeszcze sporo pracy przed nami!

A co się śniło Rodzinie pierwszej nocy??????

8) Mnie się śniło na przykład, że prowadziłam knajpę dla harleyowców gdzieś nad morzem :lol: . A reszta rodziny twardo spała po trudach przeprowadzki i nie pamięta :wink:

Czyli czekamy na ziszczenie snu tak zeby bylo miejsce do spotkan forumowych