Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

już od soboty jesteśmy w nowym domku :D . Jest super, choć jeszcze sporo pracy przed nami!

A co się śniło Rodzinie pierwszej nocy??????

8) Mnie się śniło na przykład, że prowadziłam knajpę dla harleyowców gdzieś nad morzem :lol: . A reszta rodziny twardo spała po trudach przeprowadzki i nie pamięta :wink:

Hmm..a to ciekawe ...........

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich i zwracam się z prosbą o POMOC.

Poszukuję ekipy, która mogła bym skończyć stan surowy a dokładnie wymurowanie ścian poddasza, kominy systemowe, położenie więźby i dachówki. Może ktoś zna jakąś ekipę która ma jakies luzy i mogła by wejść od zaraz.

U mnie partacze już 4 tydzień grzebią się ze stropem teriva 80m2 a jeszcze z tydzień im zejdzie i jak mi w takim tempie będa robić resztę to mnie zastanie wielkanoc z dachem :evil: :evil: . Długo by jeszce o nich pisac a szkoda mi nerwów.

Jeszcze raz prosze o jakiekolwiek namiary na ekipy wolne lub kończące u kogoś z was. Moja budowa jest w Policach możliwy noclego w przyzwoitym kempingu.

A dlaczego dwukrotne szpachlowanie czy to normalnie tak sie robi czy wina zle polozonych tynkow :lol:

tynki były idealne i gdybym dzisiaj wiedziała jak to wygląda to bym tylko raz szpachlowała .... ale coż juz poszłooooo , czasami po jednym razie zwłaszcza pod halogenami czy kinkietami moga wyjść nierowności i tam dwa razy

ceny nie zawieraja matriału :( niestety u mnie robili gotowa masa szpachlowa rotband wiadro chyba z 70 dych, a poszło ich na cały dom .... nie pamiętam ale chyba z 20

A dlaczego dwukrotne szpachlowanie czy to normalnie tak sie robi czy wina zle polozonych tynkow :lol:

tynki były idealne i gdybym dzisiaj wiedziała jak to wygląda to bym tylko raz szpachlowała .... ale coż juz poszłooooo , czasami po jednym razie zwłaszcza pod halogenami czy kinkietami moga wyjść nierowności i tam dwa razy

ceny nie zawieraja matriału :( niestety u mnie robili gotowa masa szpachlowa rotband wiadro chyba z 70 dych, a poszło ich na cały dom .... nie pamiętam ale chyba z 20

Czy to jest bardzo brudna robota chodzi mi o (parapety i drzwi wewnetrzne )

Dzieki Kacha :D

Czy ktos dawal moze do pokoi tapete albo raufaze

A nie szkoda ci ladnych scian ?

Ja zwykle w mieszkaniu kladlem tapete ale sciany pozostawialy sporo do zyczenia, a jak masz nowe to wg mnie szkoda, chyba ze chcesz uzyskac jakis efekt lub podoba ci sie jakis wzor wtedy to juz inna inszosc i rzecz oczywista oczywiscie.

A nie szkoda ci ladnych scian ?

Ja zwykle w mieszkaniu kladlem tapete ale sciany pozostawialy sporo do zyczenia, a jak masz nowe to wg mnie szkoda, chyba ze chcesz uzyskac jakis efekt lub podoba ci sie jakis wzor wtedy to juz inna inszosc i rzecz oczywista oczywiscie.

Chodzi mi o tapety tylko do 2 malych sypialni .

Bylam ostatnio w duzym markecie budowlanym w berlinie i az sie zdziwilam jakie teraz super tapety sa na rynku :lol:

cześc wszystkim

ja narazie dawałam tapetę u córki-tak fragmentarycznie i u syna na jednej małej sciance -tak dla urozmaicenia.

od zawsze mam tez zamiar położyc na jednej scianie w sypialni a jesli nie tam to w jadalni.

tapety naprawde są piękne-ostatnio w katalogu widziała jakby drapowane kwiaty -jednokolorowe i aranżacje-po bokach brąz a w srodku złote czy zółtawe-jak dla mnie super-cena troche mniej(170 rolka)-ale po nocach ja widze :lol:

Witam Wszystkich po dłuugiej przerwie :)

W końcu osiągneliśmy etap stanu surowego zamkniętego, już czujemy spore zmęczenie a i tak pewnie najgorsze jeszcze przed nami. :roll: :D

Chciałabym się dowiedzieć jaki jest koszt położenia papy (jakiejś lepsiejszej) na posadzkach(chudziak) z materiałem i robocizną. Nasz wykonawca woła za to 20zl/m2. Może można się jeszcze potargować?

Witam Wszystkich po dłuugiej przerwie :)

W końcu osiągneliśmy etap stanu surowego zamkniętego, już czujemy spore zmęczenie a i tak pewnie najgorsze jeszcze przed nami. :roll: :D

Chciałabym się dowiedzieć jaki jest koszt położenia papy (jakiejś lepsiejszej) na posadzkach(chudziak) z materiałem i robocizną. Nasz wykonawca woła za to 20zl/m2. Może można się jeszcze potargować?

Ja płaciłem 13zl za metr robocizny + jakies 10zl za material, wiec twoja cena z matrialem chyba nie jest najgorsza. Zalezy jeszcze jak trudny masz teren. U mnie bylo troche przeszkod na podlodze (kable, rury odkurzacza).