Teska 07.12.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam, co to dzisiaj wszyscy oglądają prezenty, że taka cisza , czy pod kominkiem powietrze doprowadzaliście zwykłą rurą kanalizacyjną czy inną, dzwoniłem dzisiaj do ferlasa od posadzek i jak nie będzie dużego mrozu to w zaraz po sylwestrze może robić, jeszcze się zastanawiam czy robić dalej czy odpuścić na zimę bo już mnie zmęczyła ta budowa i trochę zapał odszedł. pozdrawiam Witam Wszystkich . Wylewki akurat nie wymagaja duzo zachodu (oczywiscie majac polozona pape,folie i styropian ) U mnie tez robil pan Ferlas i jestem zadowolona . Fakt ze o tej poze roku kiepsko schna . Pamietaj tylko o zapezpieczeniu wodnej instalacji na wypadek mrozow Papę właśnie kładą, w środę będzie styropian i przychodzą panowie z Remusa rozkładać rurki do c.o.i c.w., ale chyba do rurek teraz nie napuszcza się wody , nie polecam firmy NO NAME, zamówiłem u nich drzwi zewn.CALA i mają 3 tyg. opóźnienia, pozdrawiam posluchaj....a skad to opoznienie??? bo moze nie z ich winy? cos jescze przeskrobali? ze tak od razu nie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich!!! Planujemy zacząć w przyszłym roku. W poniedziałek składamy w gminie o warunki zabudowy. Mam nadzieję,że nie będą mieli jakiś obiekcji odnośnie projektu(jaki rodzaj dachu,kąt nachylenia itp. )Na taki jesteśmy zdecydowani. http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?id=222&p=detail Czy możecie mi powiedzieć czy kierownik budowy a osoba która prowadzi nadzór budowlany to tosamo? witaj....a gdzie sie budujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam piatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 07.12.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Papę właśnie kładą, w środę będzie styropian i przychodzą panowie z Remusa rozkładać rurki do c.o.i c.w., ale chyba do rurek teraz nie napuszcza się wody , nie polecam firmy NO NAME, zamówiłem u nich drzwi zewn.CALA i mają 3 tyg. opóźnienia, pozdrawiam posluchaj....a skad to opoznienie??? bo moze nie z ich winy? cos jescze przeskrobali? ze tak od razu nie polecasz? dobra MI się nie podobają, jeśli sie umawiają na konretny termin i nie dzwonią przez 4 dni? to co mam myśleć, przekładali 2 razy i jakbym sam nie pojechał to nie wiem czy bym się doczekał ich telefonu, zawsze winę można na kogoś zwalić, jeszcze zobaczymy jak będzie z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 07.12.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam, co to dzisiaj wszyscy oglądają prezenty, że taka cisza , czy pod kominkiem powietrze doprowadzaliście zwykłą rurą kanalizacyjną czy inną, dzwoniłem dzisiaj do ferlasa od posadzek i jak nie będzie dużego mrozu to w zaraz po sylwestrze może robić, jeszcze się zastanawiam czy robić dalej czy odpuścić na zimę bo już mnie zmęczyła ta budowa i trochę zapał odszedł. pozdrawiam doprowadzenie mam pomaranczowa rura kanalizacyjna... my też. do samego kominka rura spiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 07.12.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich!!! Planujemy zacząć w przyszłym roku. W poniedziałek składamy w gminie o warunki zabudowy. Mam nadzieję,że nie będą mieli jakiś obiekcji odnośnie projektu(jaki rodzaj dachu,kąt nachylenia itp. )Na taki jesteśmy zdecydowani. http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?id=222&p=detail Czy możecie mi powiedzieć czy kierownik budowy a osoba która prowadzi nadzór budowlany to tosamo? witaj....a gdzie sie budujecie???Budujemy się w Pyrzycach. A jak jest z tym kierownikiem. Kierownik i nadzór budowlany to to samo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.12.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam, co to dzisiaj wszyscy oglądają prezenty, że taka cisza , czy pod kominkiem powietrze doprowadzaliście zwykłą rurą kanalizacyjną czy inną, dzwoniłem dzisiaj do ferlasa od posadzek i jak nie będzie dużego mrozu to w zaraz po sylwestrze może robić, jeszcze się zastanawiam czy robić dalej czy odpuścić na zimę bo już mnie zmęczyła ta budowa i trochę zapał odszedł. pozdrawiam Witam Wszystkich . Wylewki akurat nie wymagaja duzo zachodu (oczywiscie majac polozona pape,folie i styropian ) U mnie tez robil pan Ferlas i jestem zadowolona . Fakt ze o tej poze roku kiepsko schna . Pamietaj tylko o zapezpieczeniu wodnej instalacji na wypadek mrozow Cos wiem o wolnym schnieciu tynkow i posadzek. Postawilem w domu higrometr i wskazowka wyjechala poza skale :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 07.12.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Budujemy się w Pyrzycach. A jak jest z tym kierownikiem. Kierownik i nadzór budowlany to to samo???? w zasadzie tak. jeżeli kierownik jest wasz, to on pełni funkcję nadzoru budowlanego. jeśli kierownik jest ekipy budowlanej, wy powinniście zatrudnić inspektora nadzoru budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 07.12.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam, co to dzisiaj wszyscy oglądają prezenty, że taka cisza , czy pod kominkiem powietrze doprowadzaliście zwykłą rurą kanalizacyjną czy inną, dzwoniłem dzisiaj do ferlasa od posadzek i jak nie będzie dużego mrozu to w zaraz po sylwestrze może robić, jeszcze się zastanawiam czy robić dalej czy odpuścić na zimę bo już mnie zmęczyła ta budowa i trochę zapał odszedł. pozdrawiam Witam Wszystkich . Wylewki akurat nie wymagaja duzo zachodu (oczywiscie majac polozona pape,folie i styropian ) U mnie tez robil pan Ferlas i jestem zadowolona . Fakt ze o tej poze roku kiepsko schna . Pamietaj tylko o zapezpieczeniu wodnej instalacji na wypadek mrozow Cos wiem o wolnym schnieciu tynkow i posadzek. Postawilem w domu higrometr i wskazowka wyjechala poza skale :/ Przy takej pogodzie to tylko wietrzyć i wietrzyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 07.12.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Budujemy się w Pyrzycach. A jak jest z tym kierownikiem. Kierownik i nadzór budowlany to to samo???? w zasadzie tak. jeżeli kierownik jest wasz, to on pełni funkcję nadzoru budowlanego. jeśli kierownik jest ekipy budowlanej, wy powinniście zatrudnić inspektora nadzoru budowlanego.Rozumiem więc ,że jeżeli zatrudnimy ekipę (jesteśmy wstępnie umówieni ) i inspektora nadzoru budowlanego będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 07.12.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Napiszcie z czego stawiacie mury ???co jest w miarą tanie i nadaje sie do budowy domu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.12.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Napiszcie z czego stawiacie mury ??? co jest w miarą tanie i nadaje sie do budowy domu ??? BK z solbetu na klej. Tani i samemu mozna się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz 07.12.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich. Dzisiaj architekt złożył papiery do powiatu na pozwolenie. Za 65 dni dołączę do szacownego grona budujących Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 07.12.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 michalz Witam wszystkich. Dzisiaj architekt złożył papiery do powiatu na pozwolenie. Za 65 dni dołączę do szacownego grona budujących Pozdrawiam. Gratuluję życzę powodzenia a przez te 65 dni odpoczywaj, relaksuj się i zbieraj siły bo później nie będzie lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 08.12.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Napiszcie z czego stawiacie mury ??? co jest w miarą tanie i nadaje sie do budowy domu ??? Tanie to już nic nie jest, a tak na marginesie - koszt samego materiału na ściany w porównaniu z resztą to kropla w morzu i na tym napewno bym nie oszczędzał, a wyborów jest tylu co budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 08.12.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 no niby koszt scian to pestka -ale zawsze to szmal!!! Nasz budowlaniec wycenil stan surowy na 270tys !!!!! (troszke chyba jestem w szoku bo myslałam ze za takie pieniądze to zrobimy stan surowy ale zamknięty a tu rozczarowanie ).Mury nam zaproponował z porotermu (kurcze mam nadzieję ze dobrze nazwę zapamiętałam ???)Materiały nas mają nie intersowac -jak myslicie to duzo ????? to nasz projekt -do tego jeszcze dochodzi garaz 24m2 http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=170&unset=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 08.12.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 no niby koszt scian to pestka -ale zawsze to szmal!!! Nasz budowlaniec wycenil stan surowy na 270tys !!!!! (troszke chyba jestem w szoku bo myslałam ze za takie pieniądze to zrobimy stan surowy ale zamknięty a tu rozczarowanie ).Mury nam zaproponował z porotermu (kurcze mam nadzieję ze dobrze nazwę zapamiętałam ???) Materiały nas mają nie intersowac -jak myslicie to duzo ????? to nasz projekt -do tego jeszcze dochodzi garaz 24m2 http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=170&unset=2 W tej cenie samego materiału sciennego jak bedzie za 20 tys. Biorac pod uwage ze nie masz scian szczytowych nie wiem czy nie przesadzilem. Reszta to beton, bloczki fundamentowe, piasek zasypowy, papa, wiezba, dachowka, stal, dysperbit i wiele drobiazgow ktorych trudno wymienic. Wielu w tym i ja sie dziwia ze material na sciany stanowi okolo 10-15 % calosci stanu surowego. Radze zrobic kosztorys inwestorski kosztuje kolo 500 zl ale czlowiek uswiadamia sobie poszczegolne ceny. Ponadto dolicz do tego 30% i wiesz ze w tej kwocie sie zmiescisz. Chyba ze wezmiesz materialy wyknczeniowe zdecydowanie przekraczajace ceny srednie, to wtedy gratuluje możliwości finansowych. Pytasz czy duzo, wg mnie sporo, ja 3 miesiace temu mialem wycene na 220 netto tez z materialami i wiem ze ta cena byla zawyzona. Obecnie buduje sam organizaujac material i jestem w stosunku do tamtej wyceny znacznie do przodu. Gorzej z czasem, ale tutaj na forum większość buduje samemu organizujac materialy. Na poczatku tez chcialem aby to firma organizowala material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 08.12.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 no niby koszt scian to pestka -ale zawsze to szmal!!! Nasz budowlaniec wycenil stan surowy na 270tys !!!!! (troszke chyba jestem w szoku bo myslałam ze za takie pieniądze to zrobimy stan surowy ale zamknięty a tu rozczarowanie ).Mury nam zaproponował z porotermu (kurcze mam nadzieję ze dobrze nazwę zapamiętałam ???) Materiały nas mają nie intersowac -jak myslicie to duzo ????? to nasz projekt -do tego jeszcze dochodzi garaz 24m2 http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=170&unset=2 Też uważam że cena jest sporo zawyżona. Fakt materiały drogie ale 270tyś za 167m2 stanu surowego otwartego to moim zdaniem za drogo. Może się mylę ale jeśli to by miały być normalne ceny to "Szczecin oszalał" Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 08.12.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Dzisiaj zawisła wiecha i "nie wiem" dlaczego tak mnie boli głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 09.12.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 "Szczecin oszalał" Robert Wykonawcow brakuje i ida na calosc majac nadzieje ze znajda desperata a jak sie nie zgodzi to i tak roboty maja full. My jestesmy na etapie rygipsow. Ekipa zaczyczyla sobie 4 tysiace zaliczki na dzien dobry, bez umowy bez niczego za robote warta 6 tysieczy! Nie zgodzilismy sie oczywiscie, probowalismy negocjowac oni byli nieugieci. Bylismy przycisnieci bo nie mielismy ekipy a czas leci. Pomimo tego nie zgodzilismy sie. Za tydzien zadzwonili ze przesadzili i rezygnuja z tej zaliczki, my na szczescie znalezlismy inna ekipe, tez oszustow ale to juz inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts