Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich !!!!

Szlafroki powinny też byc na wyszyńskiego -jest tam sklep z pościelą i ręcznikami ,myślę ze i szlafroki tez sa. :D

Jaki jest orientacyjny koszt połozenia ogrzewania wodnego podłogowego ???czy duzo droższe jest ono od grzejników i kogo polecacie do tego rodzaju roboty????

Kurczę czytam to forum i normalnie mnie przeraza ile rzeczy trzeba wiedzieć ??? o ilu nawet nie mam pojęcia :o dobrze ze są takie fara jak to -to człowiekowi lzej trosze :D

ja będę miał tylko 40m kw. i płacę materiał plus robocizna 5300 netto, w tym są 4 obiegi, pompa, szafka, zawory, tegulator temp. styropian itd.

Kurcze my chcemy na cały dół to bedzie ze 100m2 !!! :o duzo kasy

Wydaje mi się , że nie będzie dużo więcej, bo same rurki nie są drogie, zależy ile obiegów i jaka regulacja, mi będzie robiła firma Remus z Wojska Polskiego, możesz podjechać i Ci zrobią wycenę w parę dni.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam

ja z inne jbeczki....znacie jakis fajny przepis na rybke???? ( pange).

PANGA cyt:

"Niemieccy kontrolerzy żywności coraz częściej trafiają na importowane zwierzęta morskie (pangi) naszpikowane zielenią malachitową; szkodliwym związkiem chemicznym, którego stosowanie jest surowo zabronione w hodowli zwierząt użytkowych. Zieleń malachitowa bardzo skutecznie niszczy pasożyty, ale podejrzewa się, że wywołuje raka u ludzi.

Boom azjatyckich akwakultur (w tym pangi) ma związek m.in. z niepohamowanym sypaniem tam chemikaliów. Jak wykazały badania, hodowcy z Korei Południowej manipulują już 140 antybiotykami; wielu z nich nie dopuszczono do stosowania ani w przypadku ludzi, ani zwierząt. Jeszcze częściej europejscy kontrolerzy wykrywają ślady nitrofuranu, środka bakteriobójczego zakazanego od 1993 r. w Unii Europejskiej ze względu na jego uboczne działanie rakotwórcze. "

mi osobiście smakuje, ale po takich artykułach coraz mniej :wink:

Przymierzam sie do odbioru kominiarskiego. Znacie kogos kto nie zedrze ze mnie ostatniego grosza i nie bedzie sie za bardzo czepial?

bierz pierwszego z brzegu (z uprawnieniami oczywiście) - ceny są stabilne (chyba 300 płaciłem), a komin lepiej mieć dokładnie sprawdzony i póki jest ekipa niech poprawia niedoróbki. jak wyjdą wady w czasie użytkowania to będzie problem...

Przymierzam sie do odbioru kominiarskiego. Znacie kogos kto nie zedrze ze mnie ostatniego grosza i nie bedzie sie za bardzo czepial?

bierz pierwszego z brzegu (z uprawnieniami oczywiście) - ceny są stabilne (chyba 300 płaciłem), a komin lepiej mieć dokładnie sprawdzony i póki jest ekipa niech poprawia niedoróbki. jak wyjdą wady w czasie użytkowania to będzie problem...

A czy kominiarz moze sie przyczepic wentylacji? Na dzien dzisiejszy nie mam jeszcze odpalonej wentylacji mechanicznej. W kotlowni jest wentylacja grawitacyjna zrobiona, mam nadzieje, zgodnie z przepisami.

A czy kominiarz moze sie przyczepic wentylacji? Na dzien dzisiejszy nie mam jeszcze odpalonej wentylacji mechanicznej. W kotlowni jest wentylacja grawitacyjna zrobiona, mam nadzieje, zgodnie z przepisami.

moze, u mnie sprawdzal wentylacje

witam

ja z inne jbeczki....znacie jakis fajny przepis na rybke???? ( pange).

Panga , feeeee :-? , nie kupuj tego badziewia.

dlaczego badziew?? kupujesz rozowa czy biala???

a ja tam lubie....

Moja teściowa swego czsu kupowała białą i stosowała jako zamiennik do ryby po grecku ale od kiedy dostała od całej rodzinki zjebkę szybko się wyleczyła. Nam po prostu nie smakowała , pomijam już opinie na temat różnych dodoatków czym te ryby żółtki karmią.

Witam

W koncu w poniedzialek zalewanie drugiego stropu, tym razem ma byc zimnej ale nie jest jeszcze zle.

Ktos pisal o Pandze

polecam post SNCF z 12 grudnia. Chinszczyzna

Kurcze zazdroszczę ci tego stropu :wink: , ja miałęm zalewać swój w środę ale był jakiś zonk w betoniarni i będę miał na piątek. Martwię się troszkę pogodą bo ma być zimno nawet ujemne temperatury zapowiadają. Czy zamwiasz do betonu jakieś dodatki przeciwrozowe czy jakąś inną chemię na teraźniejsząpogodę ?.

Witam

W koncu w poniedzialek zalewanie drugiego stropu, tym razem ma byc zimnej ale nie jest jeszcze zle.

Ktos pisal o Pandze

polecam post SNCF z 12 grudnia. Chinszczyzna

Kurcze zazdroszczę ci tego stropu :wink: , ja miałęm zalewać swój w środę ale był jakiś zonk w betoniarni i będę miał na piątek. Martwię się troszkę pogodą bo ma być zimno nawet ujemne temperatury zapowiadają. Czy zamwiasz do betonu jakieś dodatki przeciwrozowe czy jakąś inną chemię na teraźniejsząpogodę ?.

To ja ci powinienem zazdroscic bo bedziesz mial wczesniej. Betoniarnia sama na mnie wymusza dodanie srodkow, ktore przyspieszaja wiazanie. Kierownik rowniez zaleca wiec wyjscia nie ma. Jak beda mrozy to jeszcze grzeja kamyki czyli dodatkowy koszt. Skad bierzesz beton ja z Thomas Beton.