Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ponawiam pytanko

czy moze ktos z was ma do oddania sprawna pralke????

jest potrzebujaca rodzina.....

Napisz czy ci ludzie mieli by jakiś swój transport jeśli tak to chyba bym mógł taki sprzęt załatwić.

Marcin, transport biore na spolke z kumpelka - zaplacimy za niego....

privek

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszysrkich, pochwalę się , że wkońcu po ciężkich mekach z moją ekipą dzisiaj wylaliśmy strop. :lol: .

Teska poszło na priv.

To gratuluje :) Napisz po ile brales beton :).

Ja zalewam w poniedzialek. Pogoda ma byc w okolicach 0 i bez deszczu. Ekipa postawila tez jeden szczyt i czaesc scian kolankowych nad 1 stropem. Wiezba dachowa tez czeka na odebranie. Ojc zwalilo sie wiele rzeczy ale jest dobrze. Mam nadzieje ze pogoda pozwoli na wymurowanie 2 pozostalych szczytow i dach bedzie mozna robic nawet przy ujemnych temp.

Witam !!!!

Współczuję architekta ślimaka i jeszcze kłamcy !!! az nie wyobrazam sobie jak mozna sklamac ze sie papiery złożyło gdy faktycznie tak nie jest !!!

Nasz z koleii to sztan wcielony -my za nim nie nadązamy załatwiać to co chce -tylko dzwoni i ponagla nas ze mamy dzi s coż tam dosłac lub dowiezdz bo on juz czeka i czeka a chce wszystko złożyc itd .

poprawki projektu nanióśł w 3 dni a troszkę ich było :o

Witam!

I mam nietypowe pytanie: gdzie w Szczecinie kupię wysokościomierz ale taki do mierzenia wysokości przedmiotów w otwartej przestrzeni.

Czy jest w Szczecinie taki sklep dla leśników?????

Z tego, co wiem, wystarczy osprzęt geodezyjny typu teodolit, czy warto kupować nie wiem, ale może zacznij od telefonu do takich firm.

A tak na oko, to wystarczy pomierzyć kąt i rozwiązać trójkąt prostokątny, nie wiem, o jakiej dokładności myślisz...

Witam poniedziałkowo.

Bałem się że po weekendzie nie będę w stanie przebrnąć przez posty które napisaliście :lol:

Ja weekend spędziłem oczywiście budowlanie, ale ............................. udało się święta w nowym domu będą już na 100%.

Dom wymalowany, zostało jeszcze tylko kila popraweczek i montaż gniazdek, kafle położone, dziś montują ostatnie drzwi wew., a od jutra kuchnię (AGD już zajechało). W sobotę zrobiłem z kumplem satelitę tak więc dostęp do wiadomości już też jest :oops: Na piątek zamówiłem firmę sprzątającą i powinno już być czyściutko i fajniutko :roll:.

Witam

Tomadyna gratujuje.

maro74 tobie rowniez gratulacje.

Ja wlasnie wrocilem z budowy po zalaniu stropu. Przezylem maly stres bo po 2 gruszkach wydawalo sie ze betonu zabraknie tak z 1 kubik. Naszczescie starczylo na styk i to co bylo w koszu wylano do przygotowanego wienca. Pogoda na strop jak na grudzien super, jak podeschnie to ruszaja ze sciana kolankowa i murowaniem szczytow. Aktualny Plan jest taki aby do swiat wybudowac szczyty. Dodam ze plan na ten rok zakladal zrobienie stanu zero :).

Pozdrawiam

Witam

Tomadyna gratujuje.

Ja wlasnie wrocilem z budowy po zalaniu stropu. Przezylem maly stres bo po 2 gruszkach wydawalo sie ze betonu zabraknie tak z 1 kubik. Naszczescie starczylo na styk i to co bylo w koszu wylano do przygotowanego wienca. Pogoda na strop jak na grudzien super, jak podeschnie to ruszaja ze sciana kolankowa i murowaniem szczytow. Aktualny Plan jest taki aby do swiat wybudowac szczyty. Dodam ze plan na ten rok zakladal zrobienie stanu zero :).

Pozdrawiam

Ja jak zalewałęm to też się wystraszyłem że braknie a sam wyliczałem ale jednak starczyło co do grama zostało nam dosłownie wiadro betonu i to już ze schodów. Ty to masz już 300 % normy wykonane :wink: . Mój plan już dawno diabli wzięli :evil: przez popaprańców budowlańców. Miał być w tym roku dach a jak zdążą coś pomurować ze ścian poddasza to będzie dobrze.

Witam

Tomadyna gratujuje.

Pozdrawiam

Ja jak zalewałęm to też się wystraszyłem że braknie a sam wyliczałem ale jednak starczyło co do grama zostało nam dosłownie wiadro betonu i to już ze schodów. Ty to masz już 300 % normy wykonane :wink: . Mój plan już dawno diabli wzięli :evil: przez popaprańców budowlańców. Miał być w tym roku dach a jak zdążą coś pomurować ze ścian poddasza to będzie dobrze.

Kiedy zaczeles budowe ??

To was pociesze, ze ja tez mam problem z terminami, ale juz sie z tym pogodzilem. Marzylo mi sie zamieszkanie przed Bozym Narodzeniem, a wprowadze sie pewnie na Wielkanoc. Z drugiej strony, jak patrze na stan portfela, to moze to i lepiej. Wam tez pewnie na koniec kasy braknie, wiec przesuniecie terminu zakonczenia moze byc w takim przypadku na reke ;)