Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

No jaka piekna choinka .

U mnie te swieta beda bardzo skromne .Pracuje do soboty wiec duzo nie przygotuje .Zrobie sledzika w smietanie i kartofle w mundurkach . Zaraz po swietach musze zwolnic mieszkanie wiec czeka mnie pakowanie a juz od srody znowu robota :-?

Odpowiem zbiorowo:

matam, rury bodajże polipropylenowe, zgrzewane. Na cyrkulacji cwu jest jeden zgrzew pod kątem 90 stopni i tam potencjalnie podejrzewam nieszczelność

szydas, mam zdjęcia wszystkich instalacji. Na razie, po zakręceniu zaworu głownego wiem tyle, że woda. Przed nami próba, czy ciepła, czy zimna.

bryta, my też sprawdzaliśmy przed zalaniem posadzek. a instalacja wodna eksploatowana jest kilka tygodni. Woda na środku salonu na parterze (kapie z kabla oświetleniowego, który przechodzi na wylot przez strop), raczej nie pochodzi z dachu :wink:

Teska, co to za firma, znasz ich?

Odpowiem zbiorowo:

szydas, mam zdjęcia wszystkich instalacji. Na razie, po zakręceniu zaworu głownego wiem tyle, że woda. Przed nami próba, czy ciepła, czy zimna.

na pewno masz porobione zawory odcinające poszczególne części (czyli zimna, ciepła i cyrkulacja). zakręcaj po kolei to będziesz wiedział na którym obwodzie nieszczelność. robiliście porządną próbę ciśnieniową?

Odpowiem zbiorowo:

matam, rury bodajże polipropylenowe, zgrzewane. Na cyrkulacji cwu jest jeden zgrzew pod kątem 90 stopni i tam potencjalnie podejrzewam nieszczelność

bryta, my też sprawdzaliśmy przed zalaniem posadzek. a instalacja wodna eksploatowana jest kilka tygodni. Woda na środku salonu na parterze (kapie z kabla oświetleniowego, który przechodzi na wylot przez strop), raczej nie pochodzi z dachu :wink:

Teska, co to za firma, znasz ich?

nie znam, zapislam numer jak jechalam za nimi - tak w razie czego, wlasnie po to jakby cos sie dzialo z rurami pod wylewkami:(

Hej.

Możecie mi polecić sprawdzonego kierownika budowy? Rozmawiałem z jednym kandydatem i zaśpiewał 5000zł. W cenie cała papierologia łącznie ze złożeniem dokumentów do odbioru budynku po wybudowaniu. Trochę mnie zaskoczył ceną :-?

dlaczego? cena zupełnie realna jak na dzisiejsze czasy , jak jest dobry i sprawdzony i często bywa na budowie to tyle bierze.

Hej.

Możecie mi polecić sprawdzonego kierownika budowy? Rozmawiałem z jednym kandydatem i zaśpiewał 5000zł. W cenie cała papierologia łącznie ze złożeniem dokumentów do odbioru budynku po wybudowaniu. Trochę mnie zaskoczył ceną :-?

dlaczego? cena zupełnie realna jak na dzisiejsze czasy , jak jest dobry i sprawdzony i często bywa na budowie to tyle bierze.

najlepiej weź z polecenia kogoś, lepiej dać trochę więcej i mieć dobrego kierownika, który sam się interesuje. Ja płacę 3500 zł i mam kierownika tylko na papierze bo był dosłownie 4 razy i to po moim telefonie, sam to by chyba nigdy nie zajechał :cry: porażka.