Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Czy ktoś może mi napisać jaką firmę polecacie do wywozu śmieci z domu (rejon: Dobra, Dołuje). Ile się płaci z wywóz śmieci, czy jest to opłata miesięczna czy kwartalna?

rejon obsługują jumar i jantra, ale podpisać można chyba z każdą firmą. w jantrze za kubeł 120 l opłata kwartalna była 70 pln, teraz pewnie zdrożeje.

Wiem ,że było ale gdzie są hurtownie z dachówkami.Wybieram sie w sobotę na objazd,ale za bardzo nie wiem gdzie.

Czy ktoś ostatnio kupował?

Ja zamówiłem w Extradach na Krakowskiej. Dobrze mi sie rozmawiało z firma Isolacje Polska na Świerczewskiej oraz z Serwis Dach w Mierzynie.

Też brałem na Krakowskiej ale możesz zajechac na gdańską do Dach-serwisu i w poblizu Jarema oraz na Cukrową do Vel-dachu.

i wogóle proszę o poradę - udało nam się postawić do Świąt stan surowy otwarty, teraz do marca przerwa - kogo powinienenm już szukać na marzec oprócz okien i elektryka?? gości od ociepleń, instalatora co cw?? kogoś jeszcze?? już jest kolejka?? macie kogoś poleconego?? jaki tynk na ściany z porothermu i wełne??

A czemu robicie przerwe do marca? Jak macie sile i kase, to spokojnie mozecie wstawiac okna i robic elektryke i hydraulike, a jak tylko sie zrobi cieplej wezmiecie sie za tynki.

Kolejki sa wszedzie. Ja szczegolnie dlugo czekalem na tynkarzy, wiec moze warto sie juz umowic.

Dzięki za priv, a przerwa "żeby wyschło":) poza tym kolejka za oknami 10 tygodni!!!!

a propos okien - ma ktoś może okna drewniane w kolorze wpadającym w czerwony?? jakaś wiśnia albo czerwony teak... wszędzie do kupienia albo ciemnobrązowy dąb czy czarny mahoń albo od razu jasny złoty dąb czy jakaś sosna... skąd tyle widzę fajnych czerwonych okien w domkach??:)

i wogóle proszę o poradę - udało nam się postawić do Świąt stan surowy otwarty, teraz do marca przerwa - kogo powinienenm już szukać na marzec oprócz okien i elektryka?? gości od ociepleń, instalatora co cw?? kogoś jeszcze?? już jest kolejka?? macie kogoś poleconego?? jaki tynk na ściany z porothermu i wełne??

A czemu robicie przerwe do marca? Jak macie sile i kase, to spokojnie mozecie wstawiac okna i robic elektryke i hydraulike, a jak tylko sie zrobi cieplej wezmiecie sie za tynki.

Kolejki sa wszedzie. Ja szczegolnie dlugo czekalem na tynkarzy, wiec moze warto sie juz umowic.

Dzięki za priv, a przerwa "żeby wyschło":) poza tym kolejka za oknami 10 tygodni!!!!

Gdzie tak długo się czeka?. Napisz bo ja też jestem przed tym etapem i kurcze aż się zdziwiłem że takie terminy mogą być.

Jak ci sie nie pali, to oczywiscie lepiej poczekac. Moze nie tyle, zeby wyschlo, co zeby budynek osiadl. Chociaz z drugiej strony jak bedziesz klasc tynki, to znowu wszystko bedzie wilgotne, zeby nie powiedziec mokre jak chol...

a propos okien - ma ktoś może okna drewniane w kolorze wpadającym w czerwony?? jakaś wiśnia albo czerwony teak... wszędzie do kupienia albo ciemnobrązowy dąb czy czarny mahoń albo od razu jasny złoty dąb czy jakaś sosna... skąd tyle widzę fajnych czerwonych okien w domkach??:)

Witam Wszyskich .

Wiekszosc firm ma w swojej ofercie kolory rownierz wpadajace w czerwien :lol: