aLien01 09.01.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam Możecie polecić jakiegoś geodetę który niedrogo wykona mi mapki do celów projektowych [tzw. wtórnik na folii lub płycie CD ] które muszę złożyć w gazowni. Szukam też geologa niedrogiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 09.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam Możecie polecić jakiegoś geodetę który niedrogo wykona mi mapki do celów projektowych [tzw. wtórnik na folii lub płycie CD ] które muszę złożyć w gazowni. Szukam też geologa niedrogiego. poszlo priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 09.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo Może ktoś potrzebuje kanapę i 2 fotele idealne na budowę oddam za darmo, mogę nawet pomóc w przewiezieniu - szkoda bym wyrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.01.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Po róznego rodzaju perturbacjach osobistych, zawodowych i - niestety - budowlanych (ponad 2 m-ce opóźnienia) melduję się na forum. Obecnie jestesmy na etapie stanu surowego otwartego, w tym jeszcze dach nie zrobiony "na cacy" (brakuje okien dachowych - będa wstawione razem z inymi - rynien spustowych, i części blacharki). Jutro przyjeżdzają na ostateczny pomiar okien (będą z MS), takze w przyszłym tygodniu ustalanie szczegółów z elektrykiem. Muszę też dogadywać instalacje. Czy ktoś ma namiar na solidną, rzetelną i rozsądną cenowo ekipę tynkarzy na marzec? Będę zobowiązany za info. Witam Wszystkich . Ja jestem zadowolona ze swoich tynkarzy ale robia tylko gipsowe tynki czy takie ciebie interesuja Dzieki za odzew - chyba nie skorzystam - planuje cementowo-wapienne. Chyba, że mnie przekonasz . Dlaczego wybrałas gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.01.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ma ktoś okna z MS kolor 0045 albo z Urzędowskiego kolor D7?? Czołem!, My zamówilismy w M&S "orzech" ale jaki on ma symbol? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam w Nowym Roku! Trzymajcie kciuki - dziś podpisujemy umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. No to trzymamy! A długo szukaliście kupców?Sami ,czy z biurem? My dopiero zaczynamy poszukiwania chętnych,ale jakoś cienko... Trzeba się uzbroić w cierpliwość. My czekaliśmy ponad cztery miesiące. Ogłoszenia w Kontakcie i internecie non stop, chyba z 20 biur nieruchomości (większość z nich palcem nie kiwnęła w sprawie sprzedaży), a kupiec znalazł się "pocztą pantoflową" - córka sąsiadów z sąsiedniej klatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Jaką farbą malowaliście tynk mineralny? Silikonową? Silikatową? Jakie firmy, jakie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.01.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Wszystkich . Ile teraz placi sie za metr elewacji ocieplenia i tynku ,za malowanie ,bonie i podbitki Witam Wszystkich . To bardzo dla mnie wazne jakie sa teraz ceny elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 10.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Czy ktos moze polecic ekipe do stanu surowego i dachu, chcemy zaczac w czerwcu lub lipcu. Ile teraz biora za domek 140m2. Bo slyszalem ze nawet 100tys. Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 10.01.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Wszystkich . Ile teraz placi sie za metr elewacji ocieplenia i tynku ,za malowanie ,bonie i podbitki Witam Wszystkich . To bardzo dla mnie wazne jakie sa teraz ceny elewacji Ostatnio rozmawiałem z jedną firmą - 37zł/metr na styropianie, 45zł/metr wełna, o parapetach, boniach i podbitce nie rozmawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.01.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Wszystkich . Ile teraz placi sie za metr elewacji ocieplenia i tynku ,za malowanie ,bonie i podbitki Witam Wszystkich . To bardzo dla mnie wazne jakie sa teraz ceny elewacji Ostatnio rozmawiałem z jedną firmą - 37zł/metr na styropianie, 45zł/metr wełna, o parapetach, boniach i podbitce nie rozmawiałem. Ale czy to cena razem za ocieplenie + tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miroslaw6 10.01.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 A gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.01.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Zycze Wszystkim powodzenia i wytrwalosci w Nowym Roku!!! Mam pytanie odnosnie stropu: nie wiem na ktory sie zdecydowac. W projekcie mamy lany zelbetowy ale czas wykonania i schniecia jest troche dlugi, zastanawiam sie nad terriva lub plyta zeranska. Co polecacie? Na poczatek zapytaj konstruktora czy jest w ogole mozliwa zmiana rodzaju stropu. Czasem strop monolityczny jest jedynym rozwiazaniem. Poza tym polecam monolita. Jest drozszy, ale stabilniejszy (nic nie pęka) i cichszy (dzieciaki moga u gory skakac do woli). Tylko nie zapomnij zostawic przepustow na wszelkie instalacje, bo pozniej troche ciezko sie kuje w monolicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Czy ktos moze polecic ekipe do stanu surowego i dachu, chcemy zaczac w czerwcu lub lipcu. Ile teraz biora za domek 140m2. Bo slyszalem ze nawet 100tys. Zgroza Jak poltora roku temu szukalem wykonawcy domu o podobnej powierzchni, to dostawalem wyceny rzedu 75-85tys. Wprawdzie znalazlem tanszego, ale cena 100tys. moze sie okazac obecnym standardem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 10.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Czy warto deskowac i klasc pape na dach, czy wystarczy sama folia i na to dachowka.Czy moze ktos poradzic? Czy pierwszy wariant jest cieplejszy?Jaka bedzie roznica przy uzytkowaniu domu. Wielkie dzieki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 10.01.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Czy warto deskowac i klasc pape na dach, czy wystarczy sama folia i na to dachowka. Czy moze ktos poradzic? Czy pierwszy wariant jest cieplejszy? Jaka bedzie roznica przy uzytkowaniu domu. Wielkie dzieki za opinie. Podstawowe pytanie czym będzie kryty dach. Jeżeli gontem to musisz wziąć deskowanie, jeżeli dachówka lub blachodachówką to już można wybierać. Deskowanie lub folia wstępnego krycia maja za zadanie odpowiednie wentylowanie dachu, i nie maja większego wpływu na "cieplejszy" dom. Za ocieplenie odpowiada warstwa izolacyjna np wełny włożona miedzy krokwie. Deskowanie daje stabilniejszy dach ale i cięższy. http://www.e-dach.pl/1349_1526.htm warto przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 10.01.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Czy warto deskowac i klasc pape na dach, czy wystarczy sama folia i na to dachowka. Czy moze ktos poradzic? Czy pierwszy wariant jest cieplejszy? Jaka bedzie roznica przy uzytkowaniu domu. Wielkie dzieki za opinie. Tylko deskowanie i papa: [list:bf7041eb9f] - sprawdzony sposób (nikt nie wie ile lat w polskich warunkach folia dachowa będzie spełniała swoje zadanie) - stabilniejszy dach (patrz wiatry ostatniego roku w zimie) - przy uszkodzonej lub żle położonym pokryciu lub obróbce blacharskiej dachu (dachówka /blacha ) nie musisz remontować poddasza - mieszkasz do czasu remontu w sprzyjających warunkach, czyli do lata - cieplejszy dach w zimie/chłodniejszy latem (deskowanie jest kolejną przegrodą) - położenie i naprawę papy wykonają nawet ci, którzy nie wyjechali do anglii[/list:u:bf7041eb9f] wady: - wyższa cena - dłuższy czas wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 10.01.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Czy ktos moze polecic ekipe do stanu surowego i dachu, chcemy zaczac w czerwcu lub lipcu. Ile teraz biora za domek 140m2. Bo slyszalem ze nawet 100tys. Zgroza spojrz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.01.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Czy ktos moze polecic ekipe do stanu surowego i dachu, chcemy zaczac w czerwcu lub lipcu. Ile teraz biora za domek 140m2. Bo slyszalem ze nawet 100tys. Zgroza Jak poltora roku temu szukalem wykonawcy domu o podobnej powierzchni, to dostawalem wyceny rzedu 75-85tys. Wprawdzie znalazlem tanszego, ale cena 100tys. moze sie okazac obecnym standardem. Najpierw kubełek wody ... Moja żona dziś dostała wycenę firanek do domu 11.000 zł. - chyba bym musiał na głowę upaść. A teraz donośnie tych 100 tys. Jak my budowaliśmy a było to całkiem niedawno - to oferty które otrzymałem a trochę ich zebrałem potrafiły mieć rozpiętość 100%. Tak wiec szukajcie a znajdziecie odpowiadającą Wam ekipę i cenę. Moim zdaniem 100 tys. za 140 m2 to przegięcie i to olbrzymie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 10.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Wszystkich . Ile teraz placi sie za metr elewacji ocieplenia i tynku ,za malowanie ,bonie i podbitki Witam Wszystkich . To bardzo dla mnie wazne jakie sa teraz ceny elewacji Ostatnio rozmawiałem z jedną firmą - 37zł/metr na styropianie, 45zł/metr wełna, o parapetach, boniach i podbitce nie rozmawiałem. Ale czy to cena razem za ocieplenie + tynk z tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts