KasiaMarcin1719502044 11.01.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam Wszystkich . Ile teraz placi sie za metr elewacji ocieplenia i tynku ,za malowanie ,bonie i podbitki Witam Wszystkich . To bardzo dla mnie wazne jakie sa teraz ceny elewacji Ostatnio rozmawiałem z jedną firmą - 37zł/metr na styropianie, 45zł/metr wełna, o parapetach, boniach i podbitce nie rozmawiałem. Ale czy to cena razem za ocieplenie + tynk z tynkiem Dzieki dobrze wiedziec . Ale to jest cena z robocizną i materiałem? My płaciliśmy za robocizne z materiałem 63zł ... dużo? Jaki tynk i przy ilu cm ocieplenia Tynku w chwili obecnej nie ma. Elewacja skończona na etapie przed kładzeniem pucu. Styropian 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.01.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 maksiu napisał: Mam pytanie, znacie może jakiś sklepik w Szczecinie lub okolicach który handluje płytkami ceramicznymi, a konkretnie końcówkami serii w niskich cenach. Muszę kupić 'coś kolwiek' do kotłowni. Kupowałam do piwnicy w castoramie na ul.Ku Słońcu gres ale po około 12 zł Bywają tez w Nomi lub Leroy tańsze ale nie po kilka lecz kilkanaście zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.01.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Poszukuje sprawdzonych kafelkarzy. Bede wdzieczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 12.01.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_1 12.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 WitamDla tych co szukają ekip na pewno nie polecam firmy KUNA SC z sidzibą na Przyjaciół ŻołnierzaKurnia jak ja z nimi wtopiłem.......Jeżeli ktoś ma zamiar im powierzyć swoje nowe M, to mam kilka ostrzeżeń, a resztę mogę przedstawić na priv bądź osobiście 1. Termonowość wywiązywania się z umowy wydaje się sprawą iście abstrakcyjną (dom miał stanąć do połowy lisopada a dziś mamy.......)2. Kosztorys nabiera cech ludzkich - ON POTRAFI OŻYĆ !!! - zmienia się dosłownie z tygodnia na tydzień - oczywiście na niekorzyść inwestora3. Kosztorysant jest super - kupicie tyle materiałów, że wystarczy wam jeszcze na pół domu sąsiada4. Nie dając się robić dalej w balona zmieniam ekipę, co powoduje tzw FOCHA i dalszą opieszałość ciąg dalszy nastąpi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.01.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie 70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.01.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie 70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej jezus maria, to ja tyle pieniędzy zaoszczędziłem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie nam zakładał p. stanecki z dołuj, tel. 501009880, jesteśmy zaodowoleni - starszy, spokojny pan, wszystko zrobione jak trzeba, w razie problemów dosyć szybko przyjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 12.01.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Te ceny za kafelkowanie to faktycznie jak z kosmosu... szydas A ten Pan to tylko instaluje czy też sprzedaje sprzęt albo kupuje w hurtowni np i w związku z tym ma jakieś upusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.01.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Te ceny za kafelkowanie to faktycznie jak z kosmosu... szydas A ten Pan to tylko instaluje czy też sprzedaje sprzęt albo kupuje w hurtowni np i w związku z tym ma jakieś upusty? kupuje we własnym zakresie, chyba w hurtowni, w każdym razie ceny ma niższe niż w detalu. wy po prostu mówicie co chcecie mieć i on to robie. oczywiście zapyta, czy nie chcecie tego czy tamtego, doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.01.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam Dla tych co szukają ekip na pewno nie polecam firmy KUNA SC z sidzibą na Przyjaciół Żołnierza Kurnia jak ja z nimi wtopiłem....... Jeżeli ktoś ma zamiar im powierzyć swoje nowe M, to mam kilka ostrzeżeń, a resztę mogę przedstawić na priv bądź osobiście 1. Termonowość wywiązywania się z umowy wydaje się sprawą iście abstrakcyjną (dom miał stanąć do połowy lisopada a dziś mamy.......) 2. Kosztorys nabiera cech ludzkich - ON POTRAFI OŻYĆ !!! - zmienia się dosłownie z tygodnia na tydzień - oczywiście na niekorzyść inwestora 3. Kosztorysant jest super - kupicie tyle materiałów, że wystarczy wam jeszcze na pół domu sąsiada 4. Nie dając się robić dalej w balona zmieniam ekipę, co powoduje tzw FOCHA i dalszą opieszałość ciąg dalszy nastąpi.. Wspolczuje. Trzymajcie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.01.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie 70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej jezus maria, to ja tyle pieniędzy zaoszczędziłem??? 2 lata temu, kiedy miałam wykończeniówke, za kafelkowanie płaciłam faktycznie 30-35 zł/m2 (inna sprawa, że nie jestem zadowolona z tamtych fachowców tak, do końca -nie o tobie mowa maro -może gdybym wtedy dała więcej), ale teraz nikt nie podaje kwoty mniejszej niż 60 zł...... Ale przynajmniej mam odwagę wymagać i czepiać sie szczegółów do bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie 70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej jezus maria, to ja tyle pieniędzy zaoszczędziłem??? 2 lata temu, kiedy miałam wykończeniówke, za kafelkowanie płaciłam faktycznie 30-35 zł/m2 (inna sprawa, że nie jestem zadowolona z tamtych fachowców tak, do końca -nie o tobie mowa maro -może gdybym wtedy dała więcej), ale teraz nikt nie podaje kwoty mniejszej niż 60 zł...... Ale przynajmniej mam odwagę wymagać i czepiać sie szczegółów do bólu ja kładłem glazurę sam, więc każda kwota to czysty zysk a swojej roboty czepiać się nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.01.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie 70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej Chyba nie jest az tak zle. Na razie z przeprowadzonych rozmow wychodzi mi zakres 40-100zl za m2. Ekipy wylacznie z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 13.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 ja kładłem glazurę sam, więc każda kwota to czysty zysk a swojej roboty czepiać się nie muszę a co na to żona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 13.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Może wiecie jaka powinna być odległość budynku od granicy i jaka między budynkami np. między domem a budynkiem gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 13.01.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Chyba nie jest az tak zle. Na razie z przeprowadzonych rozmow wychodzi mi zakres 40-100zl za m2. Ekipy wylacznie z polecenia. Z tym 120, może faktycznie przesadziłam (ja płace troszkę mniej, ale dałam tak na wyrost, bo np. przy fugach epoksydowych płacisz ekstra 10-20 zł za m2 więcej), ale te twoje 40 zł, to tez wygląda kosmicznie, znaczy szczęściarz z ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_1 13.01.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Może wiecie jaka powinna być odległość budynku od granicy i jaka między budynkami np. między domem a budynkiem gospodarczym Dokładnie na ten temat mówi prawo budowlane. Zależeć to będzie o rodzaju budynku, czy są okna w elewacji czy też nie, z czego zrobiony jest budynek, itp Generalna zasada mowi o 4 m, jeżeli jest okno i 3 m jeżeli okna brak - od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 13.01.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam grupę szczecińską. Może ktos zna dobrą ekipę do położenia posadzki w piwnicy i pralni jak również plytek na jednej ścianie pralni? NO może jeszcze małe wc. Mam dobrego fachowca ale zapowiedzial że zrobi tylko parter i potem przerwa ( zdaje się ma inne zobowiązania) Potrzebni by byłi za około 1 miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.01.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 ja kładłem glazurę sam, więc każda kwota to czysty zysk a swojej roboty czepiać się nie muszę a co na to żona? też się nie czepia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts