Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich .

Ile teraz placi sie za metr elewacji ocieplenia i tynku ,za malowanie ,bonie i podbitki :lol:

Witam Wszystkich .

To bardzo dla mnie wazne jakie sa teraz ceny elewacji :roll:

Ostatnio rozmawiałem z jedną firmą - 37zł/metr na styropianie, 45zł/metr wełna, o parapetach, boniach i podbitce nie rozmawiałem.

Ale czy to cena razem za ocieplenie + tynk :lol:

z tynkiem :wink:

Dzieki dobrze wiedziec .

Ale to jest cena z robocizną i materiałem? My płaciliśmy za robocizne z materiałem 63zł ... dużo? :roll:

Jaki tynk i przy ilu cm ocieplenia :lol:

Tynku w chwili obecnej nie ma. Elewacja skończona na etapie przed kładzeniem pucu. Styropian 15

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

maksiu napisał:

Mam pytanie, znacie może jakiś sklepik w Szczecinie lub okolicach który handluje płytkami ceramicznymi, a konkretnie końcówkami serii w niskich cenach. Muszę kupić 'coś kolwiek' do kotłowni

.

Kupowałam do piwnicy w castoramie na ul.Ku Słońcu gres ale po około 12 zł

Bywają tez w Nomi lub Leroy tańsze ale nie po kilka lecz kilkanaście zł. :)

Witam

Dla tych co szukają ekip na pewno nie polecam firmy KUNA SC z sidzibą na Przyjaciół Żołnierza

Kurnia jak ja z nimi wtopiłem.......

Jeżeli ktoś ma zamiar im powierzyć swoje nowe M, to mam kilka ostrzeżeń, a resztę mogę przedstawić na priv bądź osobiście

1. Termonowość wywiązywania się z umowy wydaje się sprawą iście abstrakcyjną (dom miał stanąć do połowy lisopada a dziś mamy.......)

2. Kosztorys nabiera cech ludzkich - ON POTRAFI OŻYĆ !!! - zmienia się dosłownie z tygodnia na tydzień - oczywiście na niekorzyść inwestora

3. Kosztorysant jest super - kupicie tyle materiałów, że wystarczy wam jeszcze na pół domu sąsiada

4. Nie dając się robić dalej w balona zmieniam ekipę, co powoduje tzw FOCHA i dalszą opieszałość

ciąg dalszy nastąpi..

Witam z rana.

Ile biorą teraz kafelkarze? ;-)

I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie ;-)

70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej

Witam z rana.

I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie ;-)

70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej

jezus maria, to ja tyle pieniędzy zaoszczędziłem??? :o :o :o :o :o :o

Witam z rana.

nam zakładał p. stanecki z dołuj, tel. 501009880, jesteśmy zaodowoleni - starszy, spokojny pan, wszystko zrobione jak trzeba, w razie problemów dosyć szybko przyjeżdża.

Te ceny za kafelkowanie to faktycznie jak z kosmosu...

szydas A ten Pan to tylko instaluje czy też sprzedaje sprzęt albo kupuje w hurtowni np i w związku z tym ma jakieś upusty?

kupuje we własnym zakresie, chyba w hurtowni, w każdym razie ceny ma niższe niż w detalu. wy po prostu mówicie co chcecie mieć i on to robie. oczywiście zapyta, czy nie chcecie tego czy tamtego, doradzi...

Witam

Dla tych co szukają ekip na pewno nie polecam firmy KUNA SC z sidzibą na Przyjaciół Żołnierza

Kurnia jak ja z nimi wtopiłem.......

Jeżeli ktoś ma zamiar im powierzyć swoje nowe M, to mam kilka ostrzeżeń, a resztę mogę przedstawić na priv bądź osobiście

1. Termonowość wywiązywania się z umowy wydaje się sprawą iście abstrakcyjną (dom miał stanąć do połowy lisopada a dziś mamy.......)

2. Kosztorys nabiera cech ludzkich - ON POTRAFI OŻYĆ !!! - zmienia się dosłownie z tygodnia na tydzień - oczywiście na niekorzyść inwestora

3. Kosztorysant jest super - kupicie tyle materiałów, że wystarczy wam jeszcze na pół domu sąsiada

4. Nie dając się robić dalej w balona zmieniam ekipę, co powoduje tzw FOCHA i dalszą opieszałość

ciąg dalszy nastąpi..

Wspolczuje.

Trzymajcie sie.

Witam z rana.

2 lata temu, kiedy miałam wykończeniówke, za kafelkowanie płaciłam faktycznie 30-35 zł/m2 (inna sprawa, że nie jestem zadowolona z tamtych fachowców tak, do końca -nie o tobie mowa maro ;) -może gdybym wtedy dała więcej), ale teraz nikt nie podaje kwoty mniejszej niż 60 zł...... Ale przynajmniej mam odwagę wymagać i czepiać sie szczegółów do bólu :)

Witam z rana.

2 lata temu, kiedy miałam wykończeniówke, za kafelkowanie płaciłam faktycznie 30-35 zł/m2 (inna sprawa, że nie jestem zadowolona z tamtych fachowców tak, do końca -nie o tobie mowa maro ;) -może gdybym wtedy dała więcej), ale teraz nikt nie podaje kwoty mniejszej niż 60 zł...... Ale przynajmniej mam odwagę wymagać i czepiać sie szczegółów do bólu :)

ja kładłem glazurę sam, więc każda kwota to czysty zysk :D a swojej roboty czepiać się nie muszę :D

Witam z rana.

Chyba nie jest az tak zle. Na razie z przeprowadzonych rozmow wychodzi mi zakres 40-100zl za m2. Ekipy wylacznie z polecenia.

Chyba nie jest az tak zle. Na razie z przeprowadzonych rozmow wychodzi mi zakres 40-100zl za m2. Ekipy wylacznie z polecenia.

Z tym 120, może faktycznie przesadziłam (ja płace troszkę mniej, ale dałam tak na wyrost, bo np. przy fugach epoksydowych płacisz ekstra 10-20 zł za m2 więcej), ale te twoje 40 zł, to tez wygląda kosmicznie, znaczy szczęściarz z ciebie :)

Witam wszystkich. Może wiecie jaka powinna być odległość budynku od granicy i jaka między budynkami np. między domem a budynkiem gospodarczym

Dokładnie na ten temat mówi prawo budowlane.

Zależeć to będzie o rodzaju budynku, czy są okna w elewacji czy też nie, z czego zrobiony jest budynek, itp

Generalna zasada mowi o 4 m, jeżeli jest okno i 3 m jeżeli okna brak - od sąsiada

Witam grupę szczecińską. :lol: Może ktos zna dobrą ekipę do położenia posadzki w piwnicy i pralni jak również plytek na jednej ścianie pralni? NO może jeszcze małe wc. Mam dobrego fachowca ale zapowiedzial że zrobi tylko parter i potem przerwa ( zdaje się ma inne zobowiązania) Potrzebni by byłi za około 1 miesiąc.