Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam z rana.

Ile biorą teraz kafelkarze? ;-)

I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie ;-)

70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej

jezus maria, to ja tyle pieniędzy zaoszczędziłem??? :o :o :o :o :o :o

To ja w takim razie zaoszczędze kupe forsy i bedę miał zrobione primo bello.

Ceny poziomu 80 zł/m2 mnie nie dziwią.

Cena jest wykładnią wielu czynników: - wielkości płytek, metrażu, stopniem komplikacyj.......... .

Ja obecnie płacę różne stawki w ramach mojej budowy. I dogaduję się za każde pomieszczenie inaczej. Średnio 50 zł/m2. I nie narzekam.

Jańcio

Witam z rana.

I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie ;-)

Ja jestem zadowolona ze swojej firmy od alarmow .Wyceny robia w roznych przedzialach cenowych bardzo terminowi :lol:

Witam z rana.

70-120 za m2, przy czym podłoga jest tańsza o jakieś 30% od ścian, a więc dolna granica, to podłogi, górna ściany...mniej więcej

jezus maria, to ja tyle pieniędzy zaoszczędziłem??? :o :o :o :o :o :o

To ja w takim razie zaoszczędze kupe forsy i bedę miał zrobione primo bello.

Płaciłam 45zł m2 za podłogę na parterze, duże płytki 30x60cm "w cegiełkę", 60zł za m2 w łazience (średnie płytki, trochę dekorków i mozaiki) i 80zł za m2 w kuchni za małe płytki 10x10cm. Jakość wykonania ok, ale na kolana nie rzuca, było trochę poprawek. Widziałam ładniej położoną glazurę.

witam, potrzebuję jakieś kruszywo/podsypkę do utwardzenia podjazdu do domu, ma ktoś jakieś namiary?

Już znalazłem, jakby ktoś też szukał np. kruszywa łamanego (cegła, beton itp.)to firma Terbet sprzedaje :wink:

A cenę za tone może znasz ?

Cegła 26 zł, beton chyba 32zł, wziąłem cegłę.

Witam grupę.

Widzę, że znaczna część forumowiczów już finiszuje z budową domów. Dla tych jednak, którzy zaczynają i szukają wykonawcy mam namiary na ekipę, która właśnie kończy u mnie stan surowy zadaszony. Przyzwoite ceny, solidne wykonawstwo, dużo doświadczenia i dobry kontakt : Zbigniew Kaschuba tel. 663105948

Witam. Dołączamy do ekipy szczecińskiej jako początkujący inwestorzy. Zwracamy się z prośbą o namiary na geodetę, który sporządziłby nam mapy dla celów projektowych, a także architekta do adaptacji projektu. Chcemy ruszyć w połowie roku, bo dopiero przebrnęliśmy boje z decyzją o warunkach zabudowy i przed nami pozwolenie na budowę. Ekipę już mamy.

Podzielcie się jeszcze swoimi doświadczeniami zaopatrzeniowymi. Kupowaliście materiały w jednym składzie, czy szukaliście w zależności od potrzeb w różnych i ewentualnie jakie firmy są godne polecenia (terminowe, kontaktowe, skłonne do negocjacji). Szukaliście w Szczecinie, czy gdzie indziej? Pzdr.Kasia, Radek i Jaś

Witam. Dołączamy do ekipy szczecińskiej jako początkujący inwestorzy. Zwracamy się z prośbą o namiary na geodetę, który sporządziłby nam mapy dla celów projektowych, a także architekta do adaptacji projektu. Chcemy ruszyć w połowie roku, bo dopiero przebrnęliśmy boje z decyzją o warunkach zabudowy i przed nami pozwolenie na budowę. Ekipę już mamy.

Podzielcie się jeszcze swoimi doświadczeniami zaopatrzeniowymi. Kupowaliście materiały w jednym składzie, czy szukaliście w zależności od potrzeb w różnych i ewentualnie jakie firmy są godne polecenia (terminowe, kontaktowe, skłonne do negocjacji). Szukaliście w Szczecinie, czy gdzie indziej? Pzdr.Kasia, Radek i Jaś

Witam Wszystkich .

Witaj .Gdzie budujesz :lol:

Witaj, co do materialow, to najlepiej obdzwaniac kilka hurtowni. Ja na kazda wieksza (drozsza) partie materialu robilem swoisty casting. Oczywiscie czym wiecej bierzesz w danej hurtowni, tym wiekszy rabat mozesz wynegocjowac. Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie, by miec niezle rabaty w kilku hurtowniach. W koncu w trakcie budowy wydasz te kilkaset tysiecy na materialy.

Hutrownie, w ktorych ja kupowalem:

Frambud (Morzyczyn)

Serwis-dach

Extradach

Gryf-Mat (Płonia)

Ecobud (Kijewo) - wykonczeniowka