GUZIKI 17.01.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam wszystkich sedrecznie po dłuuuugiej przerwie Odzywam się po milionie lat i od razu mam interes To się nazywa tupet Poszukujemy architekta do adaptacji naszego projektu gotowego, z robotą papierkową niezbędną do usyskania pozwolenia włącznie. Czy ktoś z Was mógłby nam kogoś polecić? Dzisiaj rozmawiałam z jednym panem, który jak krzyknął mi cenę za komplet śwadczeń, to o mało nie spadłam z krzesła. Pytanie no.2 Ile płaciliście za swoje adaptacje? Chodzi mi o zwykłe zmiany (likwidacja paru okien, usunięcie jednej lukarny i powięszenie odbrobinę antresoli- według architekta- nic skomplikowanego, co by zmieniło konstrukcję budynku). Pozdrawiam Guzikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 17.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 A i jeszcze jedno. Czy mógłby mi ktoś z Was przesłać nową listę rankingową? Ja mam z kwietnia '07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.01.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam wszystkich sedrecznie po dłuuuugiej przerwie Odzywam się po milionie lat i od razu mam interes To się nazywa tupet Poszukujemy architekta do adaptacji naszego projektu gotowego, z robotą papierkową niezbędną do usyskania pozwolenia włącznie. Czy ktoś z Was mógłby nam kogoś polecić? Dzisiaj rozmawiałam z jednym panem, który jak krzyknął mi cenę za komplet śwadczeń, to o mało nie spadłam z krzesła. Pytanie no.2 Ile płaciliście za swoje adaptacje? Chodzi mi o zwykłe zmiany (likwidacja paru okien, usunięcie jednej lukarny i powięszenie odbrobinę antresoli- według architekta- nic skomplikowanego, co by zmieniło konstrukcję budynku). Pozdrawiam Guzikowa Ja jak robilam adfaptacje to placilam 4000 albo 4500 tys dokladnie nie pamietam . U mnie bylo duzo zmian konstrukcyjnych (zmiana kata dachu i inne )troche problemu z drogami dojazdowymi . Z pani architekt jestem zadowolona choc troche to trwalo ale z jej konstruktora mniej poszedl na latwizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 17.01.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witamy i przyłączamy się do prośby o namiary na geodetę i architekta do adaptacji (może być na priv). Jednocześnie ukłon w kierunku listy wykonawców. Budujemy w Dołujach i czas nagli. Mamy zamiar rozpocząć w połowie roku o ile damy radę dostać pozwolenie na budowę. Pozdrawiamy Radek, Kasia i Jaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 17.01.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja jak robilam adfaptacje to placilam 4000 albo 4500 tys dokladnie nie pamietam . U mnie bylo duzo zmian konstrukcyjnych (zmiana kata dachu i inne )troche problemu z drogami dojazdowymi . Z pani architekt jestem zadowolona choc troche to trwalo ale z jej konstruktora mniej poszedl na latwizne Bryta....nic nie mów...Ja naprawdę jestem nastawiona na spory wydatek, ale nie taki, jak zażyczył sobie ten architekt, z ktorym rozmawiałam.. Wiesz ile? Już mówię - 10tyś zł... Powiedział, że wychodzi od tej kwoty. Za samą podstawową adaptację, woła 2200zł. Za warunki techniczne projektowe przyłączy wodociągowego, kanalizacji sanitarnej i deszczowej, gazowego, energetycznego (to mam, ale piszę jako ciekawostkę) - 900zł. Dostałam od niego wzór umowy z wykazem cen.....załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie nam zakładał p. stanecki z dołuj, tel. 501009880, jesteśmy zaodowoleni - starszy, spokojny pan, wszystko zrobione jak trzeba, w razie problemów dosyć szybko przyjeżdża. szydas a on zalozyl wam alarm tylko wlacz wylacz??? ja mam zdecydowanie inne zdanie na temat tego czlowieka...nie zaplacilam mu 200 zł...okrzyknal mnie zlodziejem....niezaplacilam mu....bo nie umial zrobic alarmu tak jak ja chcialam....strefa wylaczanego....zrobil po swojemu a pozniej mi krzyczal ze po co mi tak..... nawet kafelkarze i kominkarz z niego sie smiali....ech w kwestii rozwiązń technicznych zdaliśmy się na niego. w kwestii programowania całości czekamy, aż pomontuje ostatnie czujniki i ustawimy sobie po swojemu. montaż roziągnięty w czasie ze względów....hmmmm....ekonomicznch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.01.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie nam zakładał p. stanecki z dołuj, tel. 501009880, jesteśmy zaodowoleni - starszy, spokojny pan, wszystko zrobione jak trzeba, w razie problemów dosyć szybko przyjeżdża. szydas a on zalozyl wam alarm tylko wlacz wylacz??? ja mam zdecydowanie inne zdanie na temat tego czlowieka...nie zaplacilam mu 200 zł...okrzyknal mnie zlodziejem....niezaplacilam mu....bo nie umial zrobic alarmu tak jak ja chcialam....strefa wylaczanego....zrobil po swojemu a pozniej mi krzyczal ze po co mi tak..... nawet kafelkarze i kominkarz z niego sie smiali....ech w kwestii rozwiązń technicznych zdaliśmy się na niego. w kwestii programowania całości czekamy, aż pomontuje ostatnie czujniki i ustawimy sobie po swojemu. montaż roziągnięty w czasie ze względów....hmmmm....ekonomicznch Jesli to nie jest tajemnica, to napisz prosze ile cie kosztuje (kosztowal) montaz systemu alarmowego (i w jakim zakresie). Moze byc oczywiscie na priv. Przymierzam sie do tematu, ale nie jestem pewien czy mnie stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam z rana. Ile biorą teraz kafelkarze? I jeszcze jedna sprawa. Zakładam, że większość z was instalowała alarm w domu. Robiliście to sami czy korzystaliście z usług jakiejś firmy. Jeżeli tak to piszcie czy jesteście zadowoleni i kogo polecacie nam zakładał p. stanecki z dołuj, tel. 501009880, jesteśmy zaodowoleni - starszy, spokojny pan, wszystko zrobione jak trzeba, w razie problemów dosyć szybko przyjeżdża. szydas a on zalozyl wam alarm tylko wlacz wylacz??? ja mam zdecydowanie inne zdanie na temat tego czlowieka...nie zaplacilam mu 200 zł...okrzyknal mnie zlodziejem....niezaplacilam mu....bo nie umial zrobic alarmu tak jak ja chcialam....strefa wylaczanego....zrobil po swojemu a pozniej mi krzyczal ze po co mi tak..... nawet kafelkarze i kominkarz z niego sie smiali....ech w kwestii rozwiązń technicznych zdaliśmy się na niego. w kwestii programowania całości czekamy, aż pomontuje ostatnie czujniki i ustawimy sobie po swojemu. montaż roziągnięty w czasie ze względów....hmmmm....ekonomicznch Jesli to nie jest tajemnica, to napisz prosze ile cie kosztuje (kosztowal) montaz systemu alarmowego (i w jakim zakresie). Moze byc oczywiscie na priv. Przymierzam sie do tematu, ale nie jestem pewien czy mnie stac. żadna tajemnica - w sumie wyjdzie koło 3500 za: -centralkę -2 czujki gazu -1 czujkę dymu -2 manipulatory led -1 manipulator lcd -8 czujek ruchu -kontaktrony w drzwiach, oknach etc -sygnalizator wewnętrzny i zewnętrzny -obudowa, zasilacz, akumulator -okablowanie -robocizna do tego można dołożyć nadajnik gsm, ale z reguły firmy ochroniarskie dzierżawią takie na czas umowy w ramach opłaty. a montaż całości można rozłożyć w dłuższym czasie, my np. dopiero teraz montujemy czujki gazu i dymu, i nie wszystkie inne czujki montowaliśmy od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiarzyna 18.01.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam grupę. Widzę, że znaczna część forumowiczów już finiszuje z budową domów. Dla tych jednak, którzy zaczynają i szukają wykonawcy mam namiary na ekipę, która właśnie kończy u mnie stan surowy zadaszony. Przyzwoite ceny, solidne wykonawstwo, dużo doświadczenia i dobry kontakt : Zbigniew Kaschuba tel. 663105948 a gdzie ci wybudowali? i innym...masz namiary...bo brzmi to jak reklama:):) Szczecin Skolwin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 18.01.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A i jeszcze jedno. Czy mógłby mi ktoś z Was przesłać nową listę rankingową? Ja mam z kwietnia '07 Witam Też przyłącze się do prośby o nową listę. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala4 18.01.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja też się dołączę do prośby o listę, ja mam z lutego 07, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 18.01.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Wtam szacowne grono budujacych i zaczynajacych budowe z grupy szczecinskiej. Ja również buduje w tym rejonie obecnie poszukuje godnych polecenia tynkarzy i posadzkarzy ale nie o tym chcialem pisac. Jako że zawodowo handluje materialami budowlanymi (gł na ściany) chciałem uprzedzic tych którzy jeszcze nie nabyli materiałów typu: porother, poroton, silka, ytong itd że właśnie wchodzą w życie podwyzki srednio o 10-15% na te materiały i jeśli ktoś sie wacha a ma mozliwosc je kupic niech to zrobi a zaoszczedzi kilka złotych kupujac je w starych cenach. Nie pisze tego w celu autoreklamy gdyż w mojej firmie mam sprzedany materiał do 1 lutego a właśnie od 1 podnosimy ceny wiec nie ma u nas mozliwosci juz zakupu po starych cenach. Jako że sam buduje i wiem ile to wymaga nakladów i wyslku dlatego chcialem uprzedzic tych ktorzy dopiero zaczynaja lub zaczynac beda. Pozdrawiam i mam nadzieje ze komus sie ta informacja przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Musieliśmy składać wniosek o zmianę projektu decyzji o WZ, bo ustalili nam linię zabudowy 11 metrów od granicy działki. Lo Matko! A czemu tak? ja nie chce tyle. Ja chce 4 m. No, moze byc 6. Chce jak najblizej mozliwe ulicy. Dolaczaliscie projekt do wniosku o WZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 19.01.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Dobra. Jesteśmy po rozmowach z panią architekt tym razem. Przesłaliśmy jej plany zmian, wszystkie informacje o działce (co mamy, a czego jeszcze nie) i teraz czekamy na odpowiedź. Pani naprawdę miła i znająca się na rzeczy. Odniosłam jak najbardziej pozytywne wrażenie. Dzwoniłam do wszystkich architektów z listy rankingowej (tej starej). 2 architektki już się nie zajmują domkami jednorodzinnymi. Trzecia pani ma tyyyyle pracy, że zaproponowała następny kontakt na.....połowę maja A 4 pani z listy, ma zablokowane rozmowy wychodzące Nieźle. A! Ten buraczany architekt, który bez pytania o nic, wyskoczyl z ceną 10tysięcy za adaptację...jest na naszej liście rankingowej. Z jedną, niepochlebną oceną. I wszystko jasne. Urzędniczka, która przeglądała jego cennik stwierdziła, że w paru podpunktach bierze on $ za rzeczy.... ogóle nie potrzebne do uzyskania powolenia na budowę. No cóż... każdy orze, jak może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 azalka kiedy zaczynasz???? Teska, nie wiem. Nie mamy jeszcze WZ, jak w koncu beda, poczekamy sobie na PO. Ja wyjezdzam na razie na jakis rok do Anglii. Jesli w miedzyczasie moj maz sobie poradzi z podstawowymi dzialaniami, to ruszymy wczesniej, moze fundamenty do konca roku beda. Jesli nie - ruszymy na wiosne, ale przyszla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 19.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Cześć Azalka Widzę, że i Ty cały czas walczysz Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.01.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 My na razie pomalu. Pomyslec, ze marzylam, GLUPIA(! ) ruszyc z budowa do konca 2007 Coz za brak wyobrazni mnie cechowal i wiary w urzednicze mozliwosci! "Najpiekniej' spisala sie dotad ENEA. Mistrzostwo samo w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 19.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Eeeeee tam. My tu wszyscy marzyciele Gdyby nie cechująca nas duża wyobraźnia i głeboka nadzieja - forum Muratora świeciłoby pustkami My mamy w planach w tym roku fundamenty, a resztę za rok od wiosny. Ale wtedy to już tak na amen. I zapewne będzie pięęęęęęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.01.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Guziki,a Wyscie w koncu na jaki projekt sie zdecydowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts