szydas 23.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Ofcbur aj ciągnę prąd od sąsiada kablem zakopanym w ziemi mam swój licznik i nigdzie tego nie zgłaszałem jak zresztą 4 pozostałych sąsiadów którzy robią to samo. Szydas, niestety mój sąsiad nie chce się zgodzić na taka opcję-bo się BOI:) i nie mam wyjścia. A swoją drogą jak założyłes licznik u sąsiada? Bez odbioru? Poza tym nie mogę się dodzwonić do pana z enei, który zajmuje się moją sprawą, a dzisiaj minął termin enei uzgodnienia i zaplanowania moich 30 m sieci energetycznej i nagle wszyscy głowy w piasek bo nic nie jest zrobione, wrrrr. eeee.... ale o co chodzi??? jeśli już mam się wypowiedzieć: licznik w castoramie 82 zł, 2 metry kabla 5x2,5, gniazdo i wtyczka 16A 50 zł. nóż, śrubokręt, neonówka. ew. deska i wkręty do zamocowania. 15 minut pracy. efekt = zestaw do pożyczania prądu budującemu sąsiadowi. po co odbiór? to część twojej instalacji domowej, tak jak przedłużacz. licznik służy do rozlicznia się z sąsiadem, nie z enea... nie musi mieć żadnej legalizacji. tym bardziej, że tak naprawdę to nie odsprzedajesz prądu, tylko użyczasz, i nie czerpiesz z tego żadnych korzyści majątkowych. enea nie ma czego się czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! i ja poproszę namiary na brukarza ja mogę polecić ekipę, która robiła u nas - tel. 601416165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 23.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam! Poproszę o przesłanie aktualnej listy rankingowej na adres: [email protected] lub [email protected]. Zamierzamy zacząć budowę w marcu. Teraz poszukujemy Fachowców. Z góry dziękuję,Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeeF 24.01.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Również proszę o listę rankingową na priv. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 24.01.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 tak więc dla wszystkich obiecany namiar na brukarza: 501 796 993nie pamiętam nazwiska niestety...polecam bo:-jak się umówił to przyszedł ( rzadkość)-jak zaczął robić to skończył (j.w.)-zagęszczał sumiennie dwa rodzaje zagęszczarek- odbieraliśmy robotę o zmroku...więc powiedziałam że musimy mu zaufać....odradzał mi takie podejście....to mnie zaskoczyło...że nie usłyszałam : "będzie pan(i) zadowolony...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 24.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Skladam jednak wniosek o tymczasowy prąd budowlany. Zgodnie z radą krzyspx postraszyłam URE i w środe już będę miała wskazanie gdzie się mogę podłączyć i czerpać będziemy prąd w taryfie C, najpewniej od sąsiada:) ale legalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.01.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.01.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich Pytanie : czy przy takiej pogodzie zlecilibyście wykonanie ogrodzenia (gotowe prefabrykaty + siatka + 4 słupki betonowe dla przyszłej bramy wjazdowej i furtki) czy czekalibyście na wiosnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. ile placiliscie za sztuke i z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.01.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. ile placiliscie za sztuke i z czego sosnowe, 4 szyby matowe w większości drzwi, opaski, ok. 1350/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. ile placiliscie za sztuke i z czego sosnowe, 4 szyby matowe w większości drzwi, opaski, ok. 1350/szt Ten stolarz co mi robi to za kompletne sosnowe (ale bez matowych szyb ) liczyl po 1200 a za debowe 1800 zl .To podobnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ciekawa jestem jak moje wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich Pytanie : czy przy takiej pogodzie zlecilibyście wykonanie ogrodzenia (gotowe prefabrykaty + siatka + 4 słupki betonowe dla przyszłej bramy wjazdowej i furtki) czy czekalibyście na wiosnę ? Moim zdaniem można robić, a przynajmniej powaznie to rozważyć, temperatury u nas takie, jak na wschodzie Polski w kwietniu.... Pewnie dobrze sprawdzic długoterminowa prognoze pogody... My wylewaliśmy beton na ogrodzenie w połowie grudnia 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 24.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam. Ma ktoś z Was podłogówkę i podłogę drewnianą? Jak się sprawdza takie rozwiązanie? W jednej z gazet był wykres, ile ciepła przelatuje przez poszczególne materiały i podłogi drewniane wypadły marnie. A ja nie chcę mieć kafli np. w salonie P.S. Jeżeli ktoś z Was dysponuje listą rankingową późniejszą niż 07.07.07 to poprosiłabym o przesłanie na maila [email protected] Z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 24.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich Pytanie : czy przy takiej pogodzie zlecilibyście wykonanie ogrodzenia (gotowe prefabrykaty + siatka + 4 słupki betonowe dla przyszłej bramy wjazdowej i furtki) czy czekalibyście na wiosnę ? Moim zdaniem można robić, a przynajmniej powaznie to rozważyć, temperatury u nas takie, jak na wschodzie Polski w kwietniu.... Pewnie dobrze sprawdzic długoterminowa prognoze pogody... My wylewaliśmy beton na ogrodzenie w połowie grudnia 2007. Pewnie ze robic, przejdz sie po budowach i zobacz ze pracuja , robia fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 24.01.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A! Jeszcze jedno pytanie - najważniejsze. Czy ktoś z Was ogrzewa dom pompą ciepła? Ile kosztowało Was to przedsięwzięcie? Możecie polecić jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 24.01.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Proszę o namiary na sprawdzone firmy montujące rekuperatory.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 24.01.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Widze ze coraz wiecej osob szuka wykonawcow, a dotychczasowy opiekun listy sie nie pojawia na forum a szkoda. Dlatego moge na ochotnika sie zglosic i kontynuowac tworzenie listy.Dlatego wszyscy doswiadczeni i chetni prosze o przeslanie opini o wykonawcach na adres [email protected] Oczywiscie bede to wykonywal jezeli nikt nie wniesie sprzeciwu. Pozniej moze ktos inny przejmie paleczke. Czekam na sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.01.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam. Ma ktoś z Was podłogówkę i podłogę drewnianą? Jak się sprawdza takie rozwiązanie? W jednej z gazet był wykres, ile ciepła przelatuje przez poszczególne materiały i podłogi drewniane wypadły marnie. A ja nie chcę mieć kafli np. w salonie P.S. Jeżeli ktoś z Was dysponuje listą rankingową późniejszą niż 07.07.07 to poprosiłabym o przesłanie na maila [email protected] Z góry dziękuje:) Witam wszystkich, Podłączam się do pytania Guzików! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 24.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja też przyłączam się do prośby o listę rankingową i firmę z okolić Szczecina, która zajmuje się instalacją wentylacji mechanicznej nawiewno - wywiewnej (rekuperator). Pzdr. Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts