Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Widze ze coraz wiecej osob szuka wykonawcow, a dotychczasowy opiekun listy sie nie pojawia na forum a szkoda. Dlatego moge na ochotnika sie zglosic i kontynuowac tworzenie listy.

Dlatego wszyscy doswiadczeni i chetni prosze o przeslanie opini o wykonawcach na adres [email protected]

Oczywiscie bede to wykonywal jezeli nikt nie wniesie sprzeciwu. Pozniej moze ktos inny przejmie paleczke.

Czekam na sugestie.

Myślę, że warto pociągnąć ten temat. Od siebie nic nie dołożę, bo dopiero zaczynam i nie mam jeszcze kogo polecić (lub odradzić) :oops: Jednak może inwestorzy bardziej doświadczeni w boju, sypną informacjami ;)

witam wszystkich

mam nadzieje ze nie uznacie tego za spam. nie potrzebuje juz i postanowilem

tanio sprzedac brame garazowa oraz nagrzewnice. moze komus sie przyda. fotki pod linkami. jesli ktos jest zainteresowany prosze o PW, mejla albo najlepiej tel bo grupe rzadko przegladam

http://marcin.ploski.googlepages.com/bramagarazowa

http://marcin.ploski.googlepages.com/nagrzewnica

pozdrawiam

aaaa mam jeszcze spora przyczepke ale na razie brak fotek :) za kilka dni dodam :)

Czy gdzies mozna w Szczecinie zrobic projekt elewacji w kolorach z boniami i listwami :lol:

Ile placiliscie za metr ocieplenia z tynkiem a ile metr ocieplenia z tynkiem +bonie :lol:

Witam, mam umówioną ekipę na tynki, koniec marca, ocieplam styropianem 15 cm, za robotę mam cenę 37 zł/metr. Za bonie nic extra nie płacę, liczone tak jak ściana.

Zamówiłem styropian w Unibudzie bo podobno od 15 lutego znowu podwyżka, resztę materiału kupię tuż przed robotą. :wink:

Czy gdzies mozna w Szczecinie zrobic projekt elewacji w kolorach z boniami i listwami :lol:

Ile placiliscie za metr ocieplenia z tynkiem a ile metr ocieplenia z tynkiem +bonie :lol:

Witam, mam umówioną ekipę na tynki, koniec marca, ocieplam styropianem 15 cm, za robotę mam cenę 37 zł/metr. Za bonie nic extra nie płacę, liczone tak jak ściana.

Zamówiłem styropian w Unibudzie bo podobno od 15 lutego znowu podwyżka, resztę materiału kupię tuż przed robotą. :wink:

Dzieki to wiem jak cenowo nie dac sie wykorzystac .

Po ile dostalas stropian w Unibudzie :lol:

103 zł/netto za m3

103 zł/netto za m3

To w agromie podobnie :lol:

Na jaki tynk sie zdecydowaliscie .zastanawiam sie nad Caparolem tylko nie wiem na ile dostane wycene :lol:

103 zł/netto za m3

To w agromie podobnie :lol:

Na jaki tynk sie zdecydowaliscie .zastanawiam sie nad Caparolem tylko nie wiem na ile dostane wycene :lol:

W temacie tynków jestem totalnie zielony :wink: , za dużo na głowie, nie mamy jeszcze pojęcia jaki będzie, ale na pewno nie z wyższej półki bo portfel coraz cieńszy. :cry:

Mozecie mi pomoc .

Jakie tynki macie u siebie :lol:

Zastanawiam sie na slikatowymi,slikonowe

Relius,Caparol ,Sto,Weber .

Czy ktos kupowal w firmie Unibud .

Gdzie oprocz agromy i unibudu warto zrobic wycene na tynki . :lol:

Witam Wszystkich .

I jeszcze raz zapytam o to samo .

Ja jeszcze byłam w PSB w Mierzynie (na górce), widziałam też tynki w APA-2 koło stoczni. Oprócz oferty dostałam jeszcze w Mierzynie program do wizualizacji elewacji bodajże Bolixa, tylko coś on u mnie nie bardzo chciał chodzić.

Witam,

co prawda ja na podłogówce mam gres (nawet w salonie :) i jestem zadowolona, ale moja bliska znajoma położyła u siebie mozaikę dębową 7mm. Dąb jest twardy i stabilny, to znaczy nie robią się szpary przy normalnych wahaniach temperatury i wilgotności. Dlatego jeśli już drewno na podłogówkę, to dąb i to w miarę cienkie deszczułki

Ja myślałam o jakimś egzotycznym drewnie np. merbau. Biorę pod uwagę tylko drobne deszczułki, bo uważam że pięknie się prezentują. A jak Twoja znajoma ocenia wydajność swojego ogrzewania przy takiej podłodze? Czy jak się wybierze cienkie i twarde drewno, to czy można się chociaż zbliżyć do wydajności podłogówki jak przy np. gresie? A jak nie, to jak duża jest różnica? Tak w skali od 1-10. Milion pytań hehe :)

Polecam lekture tego watku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2291340

Witam sobotnio,

Matam, Ty bedziesz robił ogrzewanie podłogowe? W jakim rozkładzie? W salonie tez planujesz? Jakie pokrycie?

Witam

Bedziemy miec ogrzewanie podlogowe na calym dole plus lazienka na gorze. Na dole w ciagach komonikacyjnych oraz w kuchni, lazience planujemy plytki. W salonie i jadalni plytki przy oknach plus panele posrodku, moze panele drewniane.

Mam nadzieje ze to zda egzamin. jak nie to w salonie dodatkowo zostanie zrobione podejscie pod kaloryfer i w razie potrzeby zainstalowany. Ogolnie trzeba przyjac ze skutecznie sie ogrzeje pomieszczenia z drewnem czy panelem, lecz czas ogrzania bedzie dluzszy. Ponadto trzeba wziasc pod uwage ze bezwladnosc takiego ukladu bedzie znaczna i na gorze pomyslec o dodatkowej regulacji temperatury.

ps. Dzisiaj jestem po imprezie za wieche wiec moje wypowiedzi moge byc zakrzywione. :p Pogoda kuzwa wietrzna i kazdy z nas sie trzymal dopoki niewsiadl do samochodu ktory grzal. Wtedy rumienice i procenty uderzyly do glowy, ale milo bylo :)

A czy będziesz miał w salonie kominek? Zawsze można doraźnie w nim przepalić

i bezwładność podłogówki przestanie być problemem. Przy wystarczającej ilości pętli grzewczych instalowanie kaloryfera - moim zdaniem - mija się z celem. A i ozdoba to wątpliwa.

Mamy podobny układ jaki planujesz - podłogówka jest na parterze i w górnej łazience. Kaloryfery zaś na poddaszu. Przy takich temperaturach jak teraz grzeje nam jeden obwód (wiatrołap, hall i wc na parterze), na górze lekko odkręcone są 1-2 grzejniki i jest ciepło. Po południu palimy kominek - dla przyjemności.