e_tomi 13.02.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A! Szydas Skorzystałam z Twojego namiaru na geologa. Pan Ober - przemiły człowiek, dostosował się do mojego wolnego czasu Zobaczymy jak jego ekipa wykona pracę. Jestem dobrej myśli P.S. Cena rzeczywiście nie jest najniższa na rynku. Jednak mam dość trudną sytuację gruntową i w dodatku moja działka jest na skarpie. Dlatego wolę zlecić badania raz, drożej, ale dokładne. Witam A możesz zdradzić ile bierze ten geolog za 3 odwierty. Dzwoniłem po kilku geologach i ceny są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.02.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam U nas robota wre, łazienka dolna skończona, teraz leci górna. Płyty kartonowe na poddaszu położone. W związku z tym wykonawca podesłał rozliczenie. I pytanie do was, Ile płaciliście za położenie płyt g-k razem z folią i wełna? bimbelt Bardzo ładny kominek My też mamy narożny, niestety zdjęć brak ;-/ Tak samo robiony w Steel Arcie. Ale jak my kupowaliśmy to nie widzieliśmy u nich takich obudów. To gotwa czy robiona na zamówienie? Robiona na zamowienie. Do tego stopnia, ze podczas montazu bylo jeszcze troche improwizacji w postaci rysunkow na scianach. Dzisiaj wyglada juz tak: http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2008-02-13/IMG_1655.JPG Pozostalo wygladzic i pomalowac. Zastanawiam sie jeszcze nad kolorem. Poczatkowo chcialem bialy, ale teraz nie wiem czy nie zlamac go w kierunku jakiegos bezu czy lekko pomaranczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.02.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam środowo, ponawiam pytanie o bramy i ogrodzenia. Czy macie sprawdzone namiary na sprzedawców i wykonawców kutych ogrodzeń? Sprawdz firme Simar z Czepina kolo Gryfina. Mi wlasnie zamontowali barierki na balkonach i jestem zadowolony. Z tego co wiem robia rowniez ogrodzenia i bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 13.02.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam U nas robota wre, łazienka dolna skończona, teraz leci górna. Płyty kartonowe na poddaszu położone. W związku z tym wykonawca podesłał rozliczenie. I pytanie do was, Ile płaciliście za położenie płyt g-k razem z folią i wełna? bimbelt Bardzo ładny kominek My też mamy narożny, niestety zdjęć brak ;-/ Tak samo robiony w Steel Arcie. Ale jak my kupowaliśmy to nie widzieliśmy u nich takich obudów. To gotwa czy robiona na zamówienie? Robiona na zamowienie. Do tego stopnia, ze podczas montazu bylo jeszcze troche improwizacji w postaci rysunkow na scianach. Dzisiaj wyglada juz tak: http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2008-02-13/IMG_1655.JPG Pozostalo wygladzic i pomalowac. Zastanawiam sie jeszcze nad kolorem. Poczatkowo chcialem bialy, ale teraz nie wiem czy nie zlamac go w kierunku jakiegos bezu czy lekko pomaranczowego. Jeżeli można spytać to ile wyniósł Cię cały kominek? Ps. ponawiam prośbę o podanie kosztów płyt g-k na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4_tulipany 13.02.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam wszystkich.Może będziecie wiedzieli coś na temat podatku od sprzedanego mieszkania. Chodzi mi o taką sytuację, że w 2007r. w e wrześniu otrzymałam w formie darowizny mieszkanie w którym mieszkam i jestem zameldowana ponad 30 lat.Teraz to mieszkanie chciałabym sprzedać ,ale nie wiem czy musze zapłacić podatek.Czy mogę to jakoś ominąć. hej jesli jestes zameldowana to nie placisz podatku mimo iz nabylas (nawet w formie darowizny) w 2007. Pojawily sie juz w tej sprawie wyroki, wystarczy dobrze poszukac na stronach MF. pozdrawiam ewelinaCześć Ewelina! Szukałam i piszą różnie. Wiec mam wątpliwości. Pozdrawiam hej prosze oto namairy na ryrok WSA w tej sprawie http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=2152.220.0.39.14.3.0.1.htm i jeszcze jeden swiezy artykul w temacie jak wyzej http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=2153.259.0.39.1.1.0.1.htm pzd Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.02.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam grupę ! Mam pytanie do tych którzy niedawno przez to przechodzili. Ile teraz kosztuje adaptacja projektu? i czy możecie kogoś polecić? ps. bimbelt fajny kominek, czy kamień na obudowie to trawertyn rosso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.02.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam wszystkich! Dawno mnie tu nie było bo cały czas pochłania budowa Jesteśmy już na etapie malowania ścian i niedługo upragniona przeprowadzka Zostało nam trochę materiałów, gdyby ktoś był zainteresowany: ISO MATA 15 cm - 10 szt. Super Mata 10 cm - 4 szt. Profil EN CD 60 4,0 m- 116 szt. pręt 50 cm - 39 szt. blaszki M - 30 szt. wieszak obrotowy 60 - 110 szt. wieszak do poddaszy - 200 szt. profil V 2,5 m- 12 szt. Do tego będziemy chcieli sprzedać barak oraz przyczepę samochodową Przyczepa jest w bardzo dobrym stanie, holenderska. Kupiliśmy ją ze względu na częste noclegi na budowie z małym dzieckiem i sprawdziła nam się pierwszorzędnie Szczegóły dla zainteresowanych osób podam na priva Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości i szybkich przeprowadzek Jestem zainteresowania barakiem i przyczepą, proszę o szczegóły na priva. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 13.02.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 witam, czy do ułożenia kostki lub polbruku na podjeździe i ścieżkach używa się cementu ? Czy tylko piach lub żwir ? Podzielcie się swoją wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.02.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam grupę ! Mam pytanie do tych którzy niedawno przez to przechodzili. Ile teraz kosztuje adaptacja projektu? i czy możecie kogoś polecić? ps. bimbelt fajny kominek, czy kamień na obudowie to trawertyn rosso? Osobiście nie robiłam adaptacji, gdyż mam projekt indywidualny. Moi znajomi korzystali z usług Pana Lorka. Robi wszystko kompleksowo aż do pozwolenia na budowę. Byli zadowoleni ze współpracy. Jego pracownia znajduje się w Szczecinie w okolicy Pl. Batorego. Co do kosztów to trzeba samemu spytać. Namiary podsyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.02.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 martelia cement też jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.02.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 monka namiary poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.02.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 monka namiary poszły na priva niestety nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.02.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 monka namiary poszły na priva niestety nic nie doszło Teraz powinno dojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.02.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam grupę ! Mam pytanie do tych którzy niedawno przez to przechodzili. Ile teraz kosztuje adaptacja projektu? i czy możecie kogoś polecić? ps. bimbelt fajny kominek, czy kamień na obudowie to trawertyn rosso? Osobiście nie robiłam adaptacji, gdyż mam projekt indywidualny. Moi znajomi korzystali z usług Pana Lorka. Robi wszystko kompleksowo aż do pozwolenia na budowę. Byli zadowoleni ze współpracy. Jego pracownia znajduje się w Szczecinie w okolicy Pl. Batorego. Co do kosztów to trzeba samemu spytać. Namiary podsyłam na priv. Potwierdzam Andrzej Lorek - współpraca to czysta przyjemność, ja wszystko załatwiałem u niego w pracowni w domu w Pilchowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 maro74 a ile płaciłeś za adaptację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 13.02.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Bardzo proszę o namiar na wywrotkę 25ton do wożenia gruzu - PILNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.02.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 maro74 a ile płaciłeś za adaptację? Ja robiłem rok temu więc cena nieaktualn ale kilka dni temu kuzyn u niego zlecił za adaptację wziął chyba 4300 do tego mapka 700 ale mapke można samemu załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.02.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam grupę ! Mam pytanie do tych którzy niedawno przez to przechodzili. Ile teraz kosztuje adaptacja projektu? i czy możecie kogoś polecić? ps. bimbelt fajny kominek, czy kamień na obudowie to trawertyn rosso? Zgadłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.02.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 witam, czy do ułożenia kostki lub polbruku na podjeździe i ścieżkach używa się cementu ? Czy tylko piach lub żwir ? Podzielcie się swoją wiedzą używa się, całkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 13.02.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 witam, czy do ułożenia kostki lub polbruku na podjeździe i ścieżkach używa się cementu ? Czy tylko piach lub żwir ? Podzielcie się swoją wiedzą używa się, całkiem sporo Realbud ma teraz promocje na cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts