Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A! Szydas Skorzystałam z Twojego namiaru na geologa. Pan Ober - przemiły człowiek, dostosował się do mojego wolnego czasu :o 8) Zobaczymy jak jego ekipa wykona pracę. Jestem dobrej myśli :)

P.S. Cena rzeczywiście nie jest najniższa na rynku. Jednak mam dość trudną sytuację gruntową i w dodatku moja działka jest na skarpie. Dlatego wolę zlecić badania raz, drożej, ale dokładne.

Witam

A możesz zdradzić ile bierze ten geolog za 3 odwierty. Dzwoniłem po kilku geologach i ceny są różne.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam ;-)

U nas robota wre, łazienka dolna skończona, teraz leci górna. Płyty kartonowe na poddaszu położone. W związku z tym wykonawca podesłał rozliczenie. I pytanie do was, Ile płaciliście za położenie płyt g-k razem z folią i wełna?

bimbelt Bardzo ładny kominek ;-) My też mamy narożny, niestety zdjęć brak ;-/ Tak samo robiony w Steel Arcie. Ale jak my kupowaliśmy to nie widzieliśmy u nich takich obudów. To gotwa czy robiona na zamówienie?

Robiona na zamowienie. Do tego stopnia, ze podczas montazu bylo jeszcze troche improwizacji w postaci rysunkow na scianach. Dzisiaj wyglada juz tak:

http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2008-02-13/IMG_1655.JPG

Pozostalo wygladzic i pomalowac. Zastanawiam sie jeszcze nad kolorem. Poczatkowo chcialem bialy, ale teraz nie wiem czy nie zlamac go w kierunku jakiegos bezu czy lekko pomaranczowego.

Witam ;-)

U nas robota wre, łazienka dolna skończona, teraz leci górna. Płyty kartonowe na poddaszu położone. W związku z tym wykonawca podesłał rozliczenie. I pytanie do was, Ile płaciliście za położenie płyt g-k razem z folią i wełna?

bimbelt Bardzo ładny kominek ;-) My też mamy narożny, niestety zdjęć brak ;-/ Tak samo robiony w Steel Arcie. Ale jak my kupowaliśmy to nie widzieliśmy u nich takich obudów. To gotwa czy robiona na zamówienie?

Robiona na zamowienie. Do tego stopnia, ze podczas montazu bylo jeszcze troche improwizacji w postaci rysunkow na scianach. Dzisiaj wyglada juz tak:

http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2008-02-13/IMG_1655.JPG

Pozostalo wygladzic i pomalowac. Zastanawiam sie jeszcze nad kolorem. Poczatkowo chcialem bialy, ale teraz nie wiem czy nie zlamac go w kierunku jakiegos bezu czy lekko pomaranczowego.

Jeżeli można spytać to ile wyniósł Cię cały kominek?

Ps. ponawiam prośbę o podanie kosztów płyt g-k na poddaszu ;-)

Witam wszystkich.Może będziecie wiedzieli coś na temat podatku od sprzedanego mieszkania. Chodzi mi o taką sytuację, że w 2007r. w e wrześniu otrzymałam w formie darowizny mieszkanie w którym mieszkam i jestem zameldowana ponad 30 lat.Teraz to mieszkanie chciałabym sprzedać ,ale nie wiem czy musze zapłacić podatek.Czy mogę to jakoś ominąć. :roll:

hej

jesli jestes zameldowana to nie placisz podatku mimo iz nabylas (nawet w formie darowizny) w 2007. Pojawily sie juz w tej sprawie wyroki, wystarczy dobrze poszukac na stronach MF.

pozdrawiam ewelina

Cześć Ewelina! Szukałam i piszą różnie. Wiec mam wątpliwości. Pozdrawiam

hej

prosze oto namairy na ryrok WSA w tej sprawie

http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=2152.220.0.39.14.3.0.1.htm

i jeszcze jeden swiezy artykul w temacie jak wyzej

http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=2153.259.0.39.1.1.0.1.htm

pzd Ewelina

Witam wszystkich!

Dawno mnie tu nie było bo cały czas pochłania budowa :wink:

Jesteśmy już na etapie malowania ścian i niedługo upragniona przeprowadzka :)

Zostało nam trochę materiałów, gdyby ktoś był zainteresowany:

ISO MATA 15 cm - 10 szt.

Super Mata 10 cm - 4 szt.

Profil EN CD 60 4,0 m- 116 szt.

pręt 50 cm - 39 szt.

blaszki M - 30 szt.

wieszak obrotowy 60 - 110 szt.

wieszak do poddaszy - 200 szt.

profil V 2,5 m- 12 szt.

Do tego będziemy chcieli sprzedać barak oraz przyczepę samochodową Przyczepa jest w bardzo dobrym stanie, holenderska. Kupiliśmy ją ze względu na częste noclegi na budowie z małym dzieckiem i sprawdziła nam się pierwszorzędnie :)

Szczegóły dla zainteresowanych osób podam na priva :)

Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości i szybkich przeprowadzek :)

Jestem zainteresowania barakiem i przyczepą, proszę o szczegóły na priva. Dzięki :)

Witam grupę ! Mam pytanie do tych którzy niedawno przez to przechodzili. Ile teraz kosztuje adaptacja projektu? i czy możecie kogoś polecić?

ps. bimbelt fajny kominek, czy kamień na obudowie to trawertyn rosso?

Osobiście nie robiłam adaptacji, gdyż mam projekt indywidualny. Moi znajomi korzystali z usług Pana Lorka. Robi wszystko kompleksowo aż do pozwolenia na budowę. Byli zadowoleni ze współpracy. Jego pracownia znajduje się w Szczecinie w okolicy Pl. Batorego.

Co do kosztów to trzeba samemu spytać.

Namiary podsyłam na priv.

Witam grupę ! Mam pytanie do tych którzy niedawno przez to przechodzili. Ile teraz kosztuje adaptacja projektu? i czy możecie kogoś polecić?

ps. bimbelt fajny kominek, czy kamień na obudowie to trawertyn rosso?

Osobiście nie robiłam adaptacji, gdyż mam projekt indywidualny. Moi znajomi korzystali z usług Pana Lorka. Robi wszystko kompleksowo aż do pozwolenia na budowę. Byli zadowoleni ze współpracy. Jego pracownia znajduje się w Szczecinie w okolicy Pl. Batorego.

Co do kosztów to trzeba samemu spytać.

Namiary podsyłam na priv.

Potwierdzam Andrzej Lorek - współpraca to czysta przyjemność, ja wszystko załatwiałem u niego w pracowni w domu w Pilchowie.