Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To ja moze jednej nie polece, bo dzialaja mi juz na nerwy. Jest to M&S z ul. Gdanskiej. O ile okna i brame zamontowali mi poprawnie, to juz z roletami walcze od ponad pol roku. Najpierw po montazu okazalo sie, ze niektore obudowy sa pogniecione i obiecali wymienic. Wymienili po pol roku niemal, z tym, ze bez jednej, bo nie zdarzyli i bylo juz ciemno. Moglem zalozyc ja sobie sam, ale kazalem przyjechac. W koncu sie zjawili i wymienili.

Pozniej uruchomilem rolety (naped elektryczny) i zadzialaly wszytkie oprocz jednej. W jednej zapomnieli wyregulowac krancowek. W efekcie przy pierwszym uruchomieniu zerwalem rolete. Po trzech tygodniach od zgloszenia przyjechali, zlozyli do kupy, ale nie potrafili wyregulowac krancowek. Kolejny raz przyjechali po kolejnych dwoch tygodniach, by wyregulowac krancowki. Mimo moich ostrzezen nawineli rolete w odwrotna strone. Znowu sie zerwala, tym razem tak, ze trzeba bylo wymienic lamelki. Obecnie od prawie dwoch tygodni czekam na kolejny przyjazd serwisu. Mieli byc w miniony poniedzialek, oczywiscie nie dotarli. A w firmie nikt nie odbiera telefonow, bo wlasciciele na urlopie.

Moze i firma M&S jest sympatyczna i elastyczna cenowo, ale montazystow maja do d...

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Pytanie: jakiej szerokości macie drogę do garażu? Chodzi mi tę o drogę prowadzącą od bramy wjazdowej do garażowej. Czy u kogoś z Was, biegnie ona tuż przy ogrodzeniu?

Witaj,

nasz podjazd częściowo będzie biegł przy ogrodzeniu i zakręcał łagodnym łukiem do garażu. Przy bramie wjazdowej na szerokość bramy - tj. ok. 3,5-4m rozszerzać się będzie do 5m przy garażu, bo mamy garaż dwustanowiskowy. Między bocznym ogrodzeniem a podjazdem chcemy zostawić jednak ok. 50cm na pas zieleni.

Czy ktoś z Was użytkuje wjazdową bramę dwuskrzydłową z napędem lub bez?

Moze i firma M&S jest sympatyczna i elastyczna cenowo, ale montazystow maja do d...

Zgadzam się. Niestety montażyści nieterminowi, niezbyt słowni, szwankuje kultura pracy i osobista. Myślałam, że to może tylko u mnie, bo do tej pory wszyscy na forum firmę chwalili, ale widzę, że to nie tylko moje odczucie. :roll:

Zgadzam się. Niestety montażyści nieterminowi, niezbyt słowni, szwankuje kultura pracy i osobista. Myślałam, że to może tylko u mnie, bo do tej pory wszyscy na forum firmę chwalili, ale widzę, że to nie tylko moje odczucie. :roll:

w firmie "spin" za to zupełnie odwrotnie.... montażyści akurat są najbardziej kompetentną częścią firmy.... co wcale nie oznacza mistrzostwa świata :-?

To ja moze jednej nie polece, bo dzialaja mi juz na nerwy. Jest to M&S z ul. Gdanskiej. O ile okna i brame zamontowali mi poprawnie, to juz z roletami walcze od ponad pol roku. Najpierw po montazu okazalo sie, ze niektore obudowy sa pogniecione i obiecali wymienic. Wymienili po pol roku niemal, z tym, ze bez jednej, bo nie zdarzyli i bylo juz ciemno. Moglem zalozyc ja sobie sam, ale kazalem przyjechac. W koncu sie zjawili i wymienili.

Pozniej uruchomilem rolety (naped elektryczny) i zadzialaly wszytkie oprocz jednej. W jednej zapomnieli wyregulowac krancowek. W efekcie przy pierwszym uruchomieniu zerwalem rolete. Po trzech tygodniach od zgloszenia przyjechali, zlozyli do kupy, ale nie potrafili wyregulowac krancowek. Kolejny raz przyjechali po kolejnych dwoch tygodniach, by wyregulowac krancowki. Mimo moich ostrzezen nawineli rolete w odwrotna strone. Znowu sie zerwala, tym razem tak, ze trzeba bylo wymienic lamelki. Obecnie od prawie dwoch tygodni czekam na kolejny przyjazd serwisu. Mieli byc w miniony poniedzialek, oczywiscie nie dotarli. A w firmie nikt nie odbiera telefonow, bo wlasciciele na urlopie.

Witam. Napiszcie ile kosztuje średnio roleta na jedno okno

Przymierzam sie do okien i rolet.

Które firmy polecacie?

Polecam MS na Gdańskiej , lub EKO-DOM też na Gdańskiej

Witam, ja polecam firmę RADO z Ku Slońcu, brałem u nich okna Avante, jestem bardzo zadowolony z obsługi i z montażu, okna montowali w październiku i na wiosnę mają jeszcze raz przyjechać i sprawdzić wszystko, zamontowac klamki i wyregulować jakby była potrzeba.

Nie straszcie mnie bo u mnie 25.02 mają montować okna :-?

U mnie jest termin na 20.02 - miałem wlasnie w tym tygodniu potwierdzać ale nie odbierali telefonów. I dzis kolezanka (tez u nich kupuje) powiedziała, że mają tydzien przerwy.

U mnie jest termin na 20.02 - miałem wlasnie w tym tygodniu potwierdzać ale nie odbierali telefonów. I dzis kolezanka (tez u nich kupuje) powiedziała, że mają tydzien przerwy.

Napisz mi na priva jak poszedł montaż czy bezproblemowo.

witam paprykarze,

postanowiłem wejść na to forum dopiero gdy plany budowy staną się naprawdę realne ale podczytuje je tak jak i muratora od trzech lat;

rozpoczęcie budowy planuję wiosną, dom parterowy z poddaszem użytkowym, w technologi pth 44 (bogata wymiana myśli na forum) :)

mam nadzieję że będę mógł liczyć na waszą pomoc w trakcie inwestycji a może także po...(oczywiście najpierw spróbuję sam poszukać na forum ale jest tak przepastne...)

pozdrawiam

Dzień dobry poniedziałkowo :D ,

Q-BIS, witaj w grupie szczecińskiej. Widzę, że jesteś kolejną osobą, która buduje się w Dobrej? Chyba znajdziesz tu paru sąsiadów :wink: .

bimbelt, zdecydowaliśmy się na osprzęt Berkera, serię B kwadrat. Spośród branych pod uwagę linii, ta jedna miała wszystkie potrzebne elementy (np. pięciokrotną ramkę i specjalistyczne gniazda do TV sat i internetu) we wzornictwie, kolorze i cenie, które nam odpowiadały.

Kupowaliśmy w Magmie na Twardowskiego