delf 20.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam Czy ktos z was robil kanalizacje deszczowa do zbiornika ?? Czy cena za robocizna 4000 zl za 50 metrow polozenia kanalizacji deszczowej z wkopaniem zbiornikow oraz za przekopanie 12 metrow i osadzenie dwoch studzienek kanalizacyjnych jest odpowiednia. ja jestem z tych, co skończyli i nie wzięli udziału w szaleństwie cenowym, jakie ostatnio widzimy na rynku, ale.... w moim odczuciu wkopanie kilka cm pod ziemię i położenie rur (choćby i 50 m) oraz wkopanie zbiorników w ziemię i osadzenie studzienek nie jest warte 4 tys. zł! My robilismy taka instalację własnym sumptem z pomocą zaprzyjaźnionego pana Staszka z synem (50 zł za 8 godzin pracy); zajęło nam to 2-3 dni i kosztowało tyle, co za robocizne dla nich...wiem, wiem, nie każdy ma takiego pana Staszka, ale chyba sama chwyciłabym za łopate, a za tą kasę nabyła, no nie wiem, wypasiony skórzany wypoczynek do salonu Dodatkowo dla przykładu (cena z jesieni 2007) osadzenie za pomoca koparki 3 m rury fi50 (jako studni) kosztowało nas 120 zł..... Nie wiem za co te 4 tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czy ktoś może korzysta lub korzystał z usług firmy Solid Security tzn. montaż systemu alarmowego, a później monitoring obiektu? Proszę o opinie. Z góry dziękuję. My korzystamy z monitoringu (montaż we własnym zakresie). Są (byli) najtańsi, no i duża część osiedla korzysta z ich usług. Nie było żadnej akcji, więc trudno mi ocenić ich działanie; dzwonią, jak włącza się alarm (na etapie budowy różne rzeczy się podłączało, czasami ktoś coś powciskał) i pytają, czy wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 21.02.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Czy ktoś ma okna firmy vetrex (profil veka,okucia roto)? A macie doświadczenia z firmami mkm z ul Klemensiewicza i Okno -serwis z Ku Słońcu? Dziękuję W tym tygodniu będę kupowal okna tej firmy. Podobno to wyższa półka, tak zapewnia sprzedawca, ale jak jest w rzeczywistości to się okaże później. Kupuję z firmy KAMAR. Najogólniej rzezcz ujmując, to tanie te okna nie są , ale się podobają tej "ważniejszej połowie", no i kupuję . Dziękuję i proszę o więcej. I jeszcze jedno -skąd więźbę dachową.Oczywiście tania i dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiW 21.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Czy ktoś może korzysta lub korzystał z usług firmy Solid Security tzn. montaż systemu alarmowego, a później monitoring obiektu? Proszę o opinie. Z góry dziękuję. Ja korzystam od kilku miesiecy i na razie jestem zadowolona, czas reakcji dośc szybki, dwa razy robotnicy cos tam uszkodzili a pan serisant był w ciagu 20 min i wszystko za friko naprawił...oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam Czy ktos z was robil kanalizacje deszczowa do zbiornika ?? Czy cena za robocizna 4000 zl za 50 metrow polozenia kanalizacji deszczowej z wkopaniem zbiornikow oraz za przekopanie 12 metrow i osadzenie dwoch studzienek kanalizacyjnych jest odpowiednia. ja jestem z tych, co skończyli i nie wzięli udziału w szaleństwie cenowym, jakie ostatnio widzimy na rynku, ale.... w moim odczuciu wkopanie kilka cm pod ziemię i położenie rur (choćby i 50 m) oraz wkopanie zbiorników w ziemię i osadzenie studzienek nie jest warte 4 tys. zł! My robilismy taka instalację własnym sumptem z pomocą zaprzyjaźnionego pana Staszka z synem (50 zł za 8 godzin pracy); zajęło nam to 2-3 dni i kosztowało tyle, co za robocizne dla nich...wiem, wiem, nie każdy ma takiego pana Staszka, ale chyba sama chwyciłabym za łopate, a za tą kasę nabyła, no nie wiem, wypasiony skórzany wypoczynek do salonu Dodatkowo dla przykładu (cena z jesieni 2007) osadzenie za pomoca koparki 3 m rury fi50 (jako studni) kosztowało nas 120 zł..... Nie wiem za co te 4 tys.... ja płaciłam za robocizne 1300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiW 21.02.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 witam, jestem na etapie wykończenia.... szukam obecnie ekipy do zrobienia poddasza.... i 2 łazienek, jeśli macie....znacie........ solidnych wykonawców to serdecznie prosze o jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.02.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 21.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam Chyba warto zorganizować jakiś skromny bal. W końcu jest okazja - za chwilę będzie 1000 stron za nami na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 21.02.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Teska Tobie należy się tytuł najwierniejszego użytkowanika tego forum. Jesteś tak na pierwszej, jak i na 999tej stronie. Kawał drogi za Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 21.02.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Na 1000 stronie to jako pierwszy powinien pojawic sie Maksiu. A wiec do roboty, napisz kilka postow i rozpocznij nowa ere..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 21.02.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 do wykonania OGRODZENIE "od sąsiada" - szukam szybkiej ekipy do roboty. Robota " od jutra " w Dobrej. ogrodzenie ma być wykonane z siatki zgrzewanej powlekanej (czyli bez naciągania). Słupki zalane w betonie. Zamiast podmurówki będą krawężniki więc łatwa instalacja. Ziemia miękka więc nie będzie problemów z kopaniem. Może będzie potrzeba wylania chudziaka pod krawężniki. Szukam sprawdzonej ekipy, której jeszcze nie odbiło. Ostatnio miałem propozycję, która mnie zagotowała - 70 zł/mb robocizny (sama robocizna).Proszę pisać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 21.02.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam Czy ktos z was robil kanalizacje deszczowa do zbiornika ?? Czy cena za robocizna 4000 zl za 50 metrow polozenia kanalizacji deszczowej z wkopaniem zbiornikow oraz za przekopanie 12 metrow i osadzenie dwoch studzienek kanalizacyjnych jest odpowiednia. ja jestem z tych, co skończyli i nie wzięli udziału w szaleństwie cenowym, jakie ostatnio widzimy na rynku, ale.... w moim odczuciu wkopanie kilka cm pod ziemię i położenie rur (choćby i 50 m) oraz wkopanie zbiorników w ziemię i osadzenie studzienek nie jest warte 4 tys. zł! My robilismy taka instalację własnym sumptem z pomocą zaprzyjaźnionego pana Staszka z synem (50 zł za 8 godzin pracy); zajęło nam to 2-3 dni i kosztowało tyle, co za robocizne dla nich...wiem, wiem, nie każdy ma takiego pana Staszka, ale chyba sama chwyciłabym za łopate, a za tą kasę nabyła, no nie wiem, wypasiony skórzany wypoczynek do salonu Dodatkowo dla przykładu (cena z jesieni 2007) osadzenie za pomoca koparki 3 m rury fi50 (jako studni) kosztowało nas 120 zł..... Nie wiem za co te 4 tys.... Ciesz się że nie brałaś w tym udziału My zaczynamy ostro w tym uczestniczyć. Ale fakt 4 tyś to przesada. U nas maja to zrobić w ramach budowy i cena robocizny jaką usłyszałem jest duuuuużo niższa. Wiadomo, że to przy okazji całości więc taniej. Moim zdaniem przynajmniej o połowę za drogo. Teraz za "byle co" FACHOWCY wołają takie kwoty że głowa boli Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 21.02.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Robimy właśnie przegląd ofert na okna. Zaczelismy od Kowalskich i ... zimny prysznic. Gdzie jeszcze moża popytać o okna - dobre i tanio - ale to brzmi - chyba niemozliwe połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.02.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Robimy właśnie przegląd ofert na okna. Zaczelismy od Kowalskich i ... zimny prysznic. Gdzie jeszcze moża popytać o okna - dobre i tanio - ale to brzmi - chyba niemozliwe połączenie Ja niezmiennie zachęcam do odwiedzenia firmy DOD System na Niebuszewie, wprawdzie nie skorzystaliśmy z ich oferty (wybraliśmy drewniane), ale dosyc długo i skwapliwie robiłam z nimi podejście do PCV. Szef firmy (wtedy), młody człowiek, był niezwykle kompetentny i uprzejmy. Zostaje też firma EKO DOM na Szybowcowej z panem Tymofijewiczem (ale nie handluja już Urzędowskim); co do cen z oczywistych (wskazanych powyżej ) powodów sie nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 21.02.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Robimy właśnie przegląd ofert na okna. Zaczelismy od Kowalskich i ... zimny prysznic. Gdzie jeszcze moża popytać o okna - dobre i tanio - ale to brzmi - chyba niemozliwe połączenie Ja niezmiennie zachęcam do odwiedzenia firmy DOD System na Niebuszewie, wprawdzie nie skorzystaliśmy z ich oferty (wybraliśmy drewniane), ale dosyc długo i skwapliwie robiłam z nimi podejście do PCV. Szef firmy (wtedy), młody człowiek, był niezwykle kompetentny i uprzejmy. Zostaje też firma EKO DOM na Szybowcowej z panem Tymofijewiczem (ale nie handluja już Urzędowskim); co do cen z oczywistych (wskazanych powyżej ) powodów sie nie wypowiadam. Też chcemy drewniane - jak się to skończy zobaczymy. Dzięki za namiary - popytamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 do wykonania OGRODZENIE "od sąsiada" - szukam szybkiej ekipy do roboty. Robota " od jutra " w Dobrej. ogrodzenie ma być wykonane z siatki zgrzewanej powlekanej (czyli bez naciągania). Słupki zalane w betonie. Zamiast podmurówki będą krawężniki więc łatwa instalacja. Ziemia miękka więc nie będzie problemów z kopaniem. Może będzie potrzeba wylania chudziaka pod krawężniki. Szukam sprawdzonej ekipy, której jeszcze nie odbiło. Ostatnio miałem propozycję, która mnie zagotowała - 70 zł/mb robocizny (sama robocizna). Proszę pisać na PW. takie ogrodzenie to najszybciej zrobicie sami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Robimy właśnie przegląd ofert na okna. Zaczelismy od Kowalskich i ... zimny prysznic. Gdzie jeszcze moża popytać o okna - dobre i tanio - ale to brzmi - chyba niemozliwe połączenie wg mnie macie absolutną rację - jeśli chodzi o budowę to nie ma dobrze i tanio. ja mam okna od kowalskich i niezmiennie twierdzę, że są warte swojej ceny. ale czasami trzeba pójść na kompromis - może lepiej kupić porządne okna pcv niż drewniane takie sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 21.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Robimy właśnie przegląd ofert na okna. Zaczelismy od Kowalskich i ... zimny prysznic. Gdzie jeszcze moża popytać o okna - dobre i tanio - ale to brzmi - chyba niemozliwe połączenie Mam okna z firmy LEBOS z Człuchowa - drewniane - to nie Kowalscy - fakt - ale jakość jak dla mnie jest własnie kompromisem ceny i jakości /mam je rok i to w czasie budowy/ . I cena - 50 60 % Kowalskich. Sporo stolarki ich jest w oknach na nowym "starym mieście" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 21.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 witam, jestem na etapie wykończenia.... szukam obecnie ekipy do zrobienia poddasza.... i 2 łazienek, jeśli macie....znacie........ solidnych wykonawców to serdecznie prosze o jakieś namiary priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts