bryta 26.02.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 ...podpowiedzcie: czy wniosek o ustalenie WZ przygotowywaliście we własnym zakresie czy z pomocą projektanta? Ew. gdzie szukać jakiś wzorów? Jesli poprzedni wlasciciel nie otrzymal Warunkow Zabudowy to ty wystepujesz do urzedu miasta o ich wydanie (na ich drukach ) Jesli sa to przepisujesz na swoje nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiq 26.02.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 ..dzięki - chodziło mi raczej jak przygotować charakterystykę, planowane zużycia itp. Czy można gdzieś skorzystać z jakiegoś gotowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.02.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Poszukuje osób z Dołuj które założyły komitet budowy infrastruktury (podobno istnieją 2) my zamierzamy właśnie taki założyć (20działek) w celu wymiany doświadczeń w kontaktach z gmina gdyż mamy problem z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 26.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Poszukuje osób z Dołuj które założyły komitet budowy infrastruktury (podobno istnieją 2) my zamierzamy właśnie taki założyć (20działek) w celu wymiany doświadczeń w kontaktach z gmina gdyż mamy problem z wodą. Niestety gmina ma problem z zaopatrzeniem w wodę, na ktorą jest deficyt. Moja działka jest przy drodze wzdłuż której jest wodociąg toteż traktowana jest jako uzbrojona. Jednak co z tego że mam wodę, ale nie mam gdzie jej "oddać". Przepompownia jest niewydajna do tego znajduje się na działce mojego sąsiada. Nie dostaliśmy zgody na podłączenie. Padła propozycja modernizacji. Założyliśmy komitet. Jednak jak przyszło co do czego, to grono zainteresowanych zmalało. Niestety koszt takiej modernizacji jest spory, a włąscicielom działek przestało na tym zależeć. Wg. wszelkich ustaw obowiazkiem gminy jest zaopatrzenie w wodę i odprowadzenie ścieków. Jeśli nie ma takiej mozliwości zostaje ekologiczna przydomowa oczyszczalnia, szambo. Z tym, że opcja pierwsza odpada w przypadku kiedy nie ma w ogóle kanalizacji lub nie przewiduje się jej budowy. Pozostaje szambo. Dostaliśmy zgodę na szambo tymczasowe, aż do momentu przebudowy przepompowni. Ponoć gmina ma już taki projekt i ma wystąpić o środki unijne. Idea komitetu padła. Co do wody moi sąsiedzi "kopią" studnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.02.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Starych i Nowych, którzy pewnie przez czas mojej nieobecności też się zestarzeli. Zdarza mi się podczytywać Wasze posty, jednak z powodu nawału obowiązków nie śledzę wiernie tematu. Pozdrawiam i życzę - jednym - radości z mieszkania, drugim - szybkiego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 27.02.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam ! Ponawiam prośbę o aktualną listę - pilnie szukam regipsiarzy. I przy okazji, kto ją teraz edytuje? O ile, stan surowy robiła mi jedna firma, to teraz na etapie wykończenia mam do ewentualnego polecenia tych, którzy mi się sprawdzili. Na razie tynki gipsowe i hydraulika/przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
be-betka 27.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Wega na Głowackiego ma takie netto: 373*240*238 = 5,77 248*300*238 =4,89 498*115*238 = 4,52 Wienerberger z Polski Porotherm 25 po 5,90 a działówka po 5,20 cos poprzednio mi sie wpisało tam gdzie nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 27.02.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam wszystkich! Poradżcie gdzie najlepiej zamawiać okna drewniane wraz z drewnianymi parapetami. Czy tam również zamawia się rolety zewnętrzne.A jeżeli nie to gdzie najlepiej zamówić takie rolety.Pozdrawiamponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RUDZIK2004 27.02.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Chyba znalazłam działkę na Mierzynie Jutro ją zobaczę . Martwi mnie sprawa linii wysokiego napięcia która leci 60 m od działki . Czy ktoś ma jakąś opinie na ten temat ??? Czy w takim miejscu warto sie budować ? Błagam pomózcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.02.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam wszystkich! Poradżcie gdzie najlepiej zamawiać okna drewniane wraz z drewnianymi parapetami. Czy tam również zamawia się rolety zewnętrzne.A jeżeli nie to gdzie najlepiej zamówić takie rolety.Pozdrawiamponawiam prośbę kowalscy w mierzynie. tylko rolety gdzie indziej, odradzam spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 27.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Czas na prąd na budowie Kupię "ustrojstwo" zwane szafka budowlaną z której można zasilić "budowlańców" by się szybko ruszali Może komuś już nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 27.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Chyba znalazłam działkę na Mierzynie Jutro ją zobaczę . Martwi mnie sprawa linii wysokiego napięcia która leci 60 m od działki . Czy ktoś ma jakąś opinie na ten temat ??? Czy w takim miejscu warto sie budować ? Błagam pomózcie Na Mierzynie jest strasznie dużo linii wysokiego napięcia. 60 m to według mnie troszkę mało. Co do wpływu na zdrowie to musisz poszukać na sieci opracowań na ten temat, ale jednoznacznych wniosków i wyników nie ma. Norma polska to kilka metrów. Przy takiej odległości efektem ubocznym może być "trzeszczenie" izolatorów na słupach w czasie deszczu lub przy opadach śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 28.02.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Hejka, Teska, Maggie, Miraśka dziękuję za odpowiedź. ____________ Pozdrowionka Aleksandra http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/376668.html http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/376671.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 28.02.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam wszystkich! Poradżcie gdzie najlepiej zamawiać okna drewniane wraz z drewnianymi parapetami. Czy tam również zamawia się rolety zewnętrzne.A jeżeli nie to gdzie najlepiej zamówić takie rolety.Pozdrawiamponawiam prośbę kowalscy w mierzynie. tylko rolety gdzie indziej, odradzam spin.Dzięki Szydas. A czemu akurat kowalscy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam Starych i Nowych, którzy pewnie przez czas mojej nieobecności też się zestarzeli. Zdarza mi się podczytywać Wasze posty, jednak z powodu nawału obowiązków nie śledzę wiernie tematu. Pozdrawiam i życzę - jednym - radości z mieszkania, drugim - szybkiego budowania. trobe a czy ty wiesz już co to radość mieszkania czy jeszcze wykańczasz? Pozdrawiam grupę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.02.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam Też miałem kiedyś kupić działkę w Mierzynie na tyłach topolowej (okolice ul. Nasiennej) przy której stał słup wysokiego napięcia i poczytałem sobie w necie o oddziaływaniu takiej linii i oczywiście zdania były podzielone. Ja podjąłem decyzje, że nie kupuje a było to prawie 2 lata temu i widzę dzisiaj, że działka stoi dalej niezabudowane a jest całkowicie uzbrojona. Tak więc RUDZIK2004 zastanów się dobrze. Ogólnie Mierzyn ma świetną lokalizację, ja wybrałem Dołuje 300m od lasu i chyba nie żałuje tej decyzji. Powodzenie w szukaniu działki ja szukałem prawie 1,5 roku i już prawie zwątpiłem ale się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.02.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam wszystkich! Poradżcie gdzie najlepiej zamawiać okna drewniane wraz z drewnianymi parapetami. Czy tam również zamawia się rolety zewnętrzne.A jeżeli nie to gdzie najlepiej zamówić takie rolety.Pozdrawiamponawiam prośbę kowalscy w mierzynie. tylko rolety gdzie indziej, odradzam spin.Dzięki Szydas. A czemu akurat kowalscy? bo z własnego i znajomych doświadczenia: -wysokiej jakości okna -wysokiej jakości obsługa -wysokiej jakości montaż -przyzwoita cena... nie najniższa, ale znajoma ostatnio brała wycenę z jakiejś firmy i wyszło....4x drożej niż u kowalskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RUDZIK2004 28.02.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 aLien01Też myślę ,że ten słup to niezbyt ciekawa sprawa , tym bardziej ,że mój tata- elektyk mówi ,żeby sobie odpuścić . Dobrze ,że nie kupiłes przy Topolowej bo w lecie była tam niezła powódż . No więc dalej szukam działki . Właściwie to nawet dwóch bo moja przyjaciółka chce się budować razem ze mną . Jakbyście coś słyszeli o małych działkach uzbrojonych koło Szczecina to proszę o info i z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.02.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 RUDZIK2004 jak szukasz tylko uzbrojonej działki to jest z tym gorzej. Podjedz do firmy w Dobrej ona sprzedaje działki kompletnie uzbrojone około 750m2 za 150tys. A jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RUDZIK2004 28.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Masz na myśli Agrowest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts