Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...podpowiedzcie: czy wniosek o ustalenie WZ przygotowywaliście we własnym zakresie czy z pomocą projektanta? Ew. gdzie szukać jakiś wzorów?

Jesli poprzedni wlasciciel nie otrzymal Warunkow Zabudowy to ty wystepujesz do urzedu miasta o ich wydanie (na ich drukach )

Jesli sa to przepisujesz na swoje nazwisko :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Poszukuje osób z Dołuj które założyły komitet budowy infrastruktury (podobno istnieją 2) my zamierzamy właśnie taki założyć (20działek) w celu wymiany doświadczeń w kontaktach z gmina gdyż mamy problem z wodą.

Niestety gmina ma problem z zaopatrzeniem w wodę, na ktorą jest deficyt. Moja działka jest przy drodze wzdłuż której jest wodociąg toteż traktowana jest jako uzbrojona. Jednak co z tego że mam wodę, ale nie mam gdzie jej "oddać". Przepompownia jest niewydajna do tego znajduje się na działce mojego sąsiada. Nie dostaliśmy zgody na podłączenie. Padła propozycja modernizacji. Założyliśmy komitet. Jednak jak przyszło co do czego, to grono zainteresowanych zmalało. Niestety koszt takiej modernizacji jest spory, a włąscicielom działek przestało na tym zależeć.

Wg. wszelkich ustaw obowiazkiem gminy jest zaopatrzenie w wodę i odprowadzenie ścieków. Jeśli nie ma takiej mozliwości zostaje ekologiczna przydomowa oczyszczalnia, szambo. Z tym, że opcja pierwsza odpada w przypadku kiedy nie ma w ogóle kanalizacji lub nie przewiduje się jej budowy. Pozostaje szambo. Dostaliśmy zgodę na szambo tymczasowe, aż do momentu przebudowy przepompowni. Ponoć gmina ma już taki projekt i ma wystąpić o środki unijne.

Idea komitetu padła.

Co do wody moi sąsiedzi "kopią" studnie.

Witam !

Ponawiam prośbę o aktualną listę - pilnie szukam regipsiarzy. I przy okazji, kto ją teraz edytuje?

O ile, stan surowy robiła mi jedna firma, to teraz na etapie wykończenia mam do ewentualnego polecenia tych, którzy mi się sprawdzili. Na razie tynki gipsowe i hydraulika/przyłącza.

Witam wszystkich! Poradżcie gdzie najlepiej zamawiać okna drewniane wraz z drewnianymi parapetami. Czy tam również zamawia się rolety zewnętrzne.A jeżeli nie to gdzie najlepiej zamówić takie rolety.Pozdrawiam
ponawiam prośbę

kowalscy w mierzynie. tylko rolety gdzie indziej, odradzam spin.

Chyba znalazłam działkę na Mierzynie :) Jutro ją zobaczę . Martwi mnie sprawa linii wysokiego napięcia która leci 60 m od działki . Czy ktoś ma jakąś opinie na ten temat ??? Czy w takim miejscu warto sie budować ? Błagam pomózcie

Na Mierzynie jest strasznie dużo linii wysokiego napięcia. 60 m to według mnie troszkę mało. Co do wpływu na zdrowie to musisz poszukać na sieci opracowań na ten temat, ale jednoznacznych wniosków i wyników nie ma. Norma polska to kilka metrów. Przy takiej odległości efektem ubocznym może być "trzeszczenie" izolatorów na słupach w czasie deszczu lub przy opadach śniegu.

Witam wszystkich! Poradżcie gdzie najlepiej zamawiać okna drewniane wraz z drewnianymi parapetami. Czy tam również zamawia się rolety zewnętrzne.A jeżeli nie to gdzie najlepiej zamówić takie rolety.Pozdrawiam
ponawiam prośbę

Dzięki Szydas. A czemu akurat kowalscy?

Witam Starych i Nowych, którzy pewnie przez czas mojej nieobecności też się zestarzeli. :wink:

Zdarza mi się podczytywać Wasze posty, jednak z powodu nawału obowiązków nie śledzę wiernie tematu. Pozdrawiam i życzę - jednym - radości z mieszkania, drugim - szybkiego budowania.

trobe a czy ty wiesz już co to radość mieszkania czy jeszcze wykańczasz?

Pozdrawiam grupę!

Witam

Też miałem kiedyś kupić działkę w Mierzynie na tyłach topolowej (okolice ul. Nasiennej) przy której stał słup wysokiego napięcia i poczytałem sobie w necie o oddziaływaniu takiej linii i oczywiście zdania były podzielone. Ja podjąłem decyzje, że nie kupuje a było to prawie 2 lata temu i widzę dzisiaj, że działka stoi dalej niezabudowane a jest całkowicie uzbrojona. Tak więc RUDZIK2004 zastanów się dobrze. Ogólnie Mierzyn ma świetną lokalizację, ja wybrałem Dołuje 300m od lasu i chyba nie żałuje tej decyzji. Powodzenie w szukaniu działki ja szukałem prawie 1,5 roku i już prawie zwątpiłem ale się udało :)

ponawiam prośbę

Dzięki Szydas. A czemu akurat kowalscy?

bo z własnego i znajomych doświadczenia:

-wysokiej jakości okna

-wysokiej jakości obsługa

-wysokiej jakości montaż

-przyzwoita cena... nie najniższa, ale znajoma ostatnio brała wycenę z jakiejś firmy i wyszło....4x drożej niż u kowalskich :o :o :o :o

aLien01

Też myślę ,że ten słup to niezbyt ciekawa sprawa , tym bardziej ,że mój tata- elektyk mówi ,żeby sobie odpuścić . Dobrze ,że nie kupiłes przy Topolowej bo w lecie była tam niezła powódż .

No więc dalej szukam działki . Właściwie to nawet dwóch bo moja przyjaciółka chce się budować razem ze mną . Jakbyście coś słyszeli o małych działkach uzbrojonych koło Szczecina to proszę o info i z góry dziękuje