Asia i Robert 02.03.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam niedzielnie.Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach.Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie.Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem):Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 02.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam wszystkich, Mam pytanie do budowniczych, którzy maja łazienki na poddaszu i usytuowali w nich miski ustępowe i/lub bidety na scianie kolankowej. My tak planujemy zrobić. Chcielibysmy by była maksymalnie niska (dla zyskania powierzchni łazienki) ale tez żeby nie była za niska (jestesmy dość wysoką rodzinką - 178 i 188 cm) zeby można było używać "sprzętu" bez szkody dla głowy, lub w ogóle uzywać . Planujemy by scianka (juz zabudowana regipsem) miała 120 cm, do tego dojdzie ok. 18-20 cm zabudowy stelaży więc (przy naszym nachyleniu dachu (45%) wysokość "robocza" powinna mieć 140 cm. Kazde 10 w głąb powieszczenia to także kolejne 10 cm zyskanej wysokości. Czy to bedzie wygodne rozwiązanie? Jakie "temat" przerobiliscie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.03.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.03.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam wszystkich, Mam pytanie do budowniczych, którzy maja łazienki na poddaszu i usytuowali w nich miski ustępowe i/lub bidety na scianie kolankowej. My tak planujemy zrobić. Chcielibysmy by była maksymalnie niska (dla zyskania powierzchni łazienki) ale tez żeby nie była za niska (jestesmy dość wysoką rodzinką - 178 i 188 cm) zeby można było używać "sprzętu" bez szkody dla głowy, lub w ogóle uzywać . Planujemy by scianka (juz zabudowana regipsem) miała 120 cm, do tego dojdzie ok. 18-20 cm zabudowy stelaży więc (przy naszym nachyleniu dachu (45%) wysokość "robocza" powinna mieć 140 cm. Kazde 10 w głąb powieszczenia to także kolejne 10 cm zyskanej wysokości. Czy to bedzie wygodne rozwiązanie? Jakie "temat" przerobiliscie u siebie? my powiesiliśmy sprzęt na bocznej ścianie, więc nie ma problemu... 140 cm w teorii powinno spokojnie wystarczyć, ale ja bym sprawdził empirycznie - zamontuj miskę do stelaża, ustaw w planowanej odległości i przymierz się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeeF 02.03.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam,Szukam namiarów na osobę, która wypożycza szalunki pod strop wylewany.Miejsce: Kobylanka. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 02.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Ponawiam pytanie:Gdzie więźbę?Oczywiście dobra i tanią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aljar 02.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 TeeF wypozyczenie szalunków to dość drogi biznes bo do tego dochodzą jeszcze podciągi i płacisz za kazdy dzień. Dobry fachowie zrobi to samo z płyt OSB które potem możesz wykorzystać na przykład jako podłogę na strychu lub z desek. urszulak moim zdaniem tartak w Kolinie ma najtaniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.03.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 02.03.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Sprawdz ceny w Relabudzie. Na bloczki i cement maja specjalnie obecnie ceny ale dowiedz sie jak z transportem i zwrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.03.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. bardziej miałem na myśli to, że oferta jaką dostałeś to nic rewelacyjnego, skoro ceny są jak w detalu. hurtownia z założenia powinna mieć niższe ceny... transport możesz załatwić we własnym zakresie - hds to koszt 100-250 pln, a w castoramie przy paru tonach cementu też można negocjować cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 02.03.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam wieczorkowo po urlopowo Poszukuję wykonawcy ogrodzenia.300 mb siatki ze słupkami 75 mb podmurowania pod przyszłe ogrodzenie klinkierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 02.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam, Czy ktoś z Was zakupił i posiada zamontowane okna PCV M&S serii SevenLine w zewnętrznej okleinie orzech (ale może też innej)? Będę zobowiązany za pilny kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 02.03.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Co myślicie by na ścianach wew. garażu położyć tynk taki jak na zewnątrz domu - troszkę mi go zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 02.03.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. Najlepsza rada dla ciebie, to isc do hurtownika i pokazac mu ceny z castoramy. Jesli nie zejdzie nic z ceny, to isc do innego. I tak z kazdym materialem. A bloczki zobacz w firmie Promat z Gryfina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 02.03.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. Najlepsza rada dla ciebie, to isc do hurtownika i pokazac mu ceny z castoramy. Jesli nie zejdzie nic z ceny, to isc do innego. I tak z kazdym materialem. A bloczki zobacz w firmie Promat z Gryfina. Hola, hola! A kiedy człowiek ma pracować, zajmować się rodziną, pamiętać o znajomych i przyjaciołach, oddac samochód do naprawy, załatwić formalności w urzędach, o innych nie wspomnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 03.03.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Co myślicie by na ścianach wew. garażu położyć tynk taki jak na zewnątrz domu - troszkę mi go zostało Witam, jeśli jest to np. jakiś baranek to bym nie kładł, w garażu przeważnie jest ciasno i jak się otrzesz latem przechodząc obok samochodu ramieniem "odzianym" w koszulkę krótką to współczucia , chyba że będziesz parkował tylko jedno auto, bo widzę żę garaż masz na dwa samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dzieki. Mozna prosic o spis formalnosci jakie nalezy wykonac aby sprzedac mieszkanie i jakis wzor umowy. Umowe notariusz ci przygotuje, wiec raczej nie potrzebujesz wzoru. Naszą umowę przedwstępną spisaliśmy bez notariusza. Wzór mogę wysłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 03.03.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hola, hola! A kiedy człowiek ma pracować, zajmować się rodziną, pamiętać o znajomych i przyjaciołach, oddac samochód do naprawy, załatwić formalności w urzędach, o innych nie wspomnę? Hola, hola! Albo budowa albo praca i rodzina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam, Czy ktoś z Was zakupił i posiada zamontowane okna PCV M&S serii SevenLine w zewnętrznej okleinie orzech (ale może też innej)? Będę zobowiązany za pilny kontakt na priv. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 witam wszystkich ..... maro - jak tam budowa? robisz juz srodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts