bryta 04.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kupilam litr farby takiej jaki chce miec tynk .I kolor wyszedl ciemniejszy niz na probnikach .Czy to regola .Czy trzeba brac kolor o ton czy dwa jasniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 04.03.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. Witam Wszystkich . A gdzie budujecie Budujemy na Warszewie. I cisza z tymi cenami. Nikt nie kupuje materiałów? Bo mam namiary na tania hurtownie ale z Goleniowa to pewnie juz za daleko Daj namiary - popytam jak z transportem - może się będzie opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.03.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. Witam Wszystkich . A gdzie budujecie Budujemy na Warszewie. I cisza z tymi cenami. Nikt nie kupuje materiałów? Bo mam namiary na tania hurtownie ale z Goleniowa to pewnie juz za daleko Daj namiary - popytam jak z transportem - może się będzie opłacało. Wysylam na priv . Transport z Hds mialam na prawobrzeze Gratis ,mozna sie potargowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.03.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kupilam litr farby takiej jaki chce miec tynk .I kolor wyszedl ciemniejszy niz na probnikach .Czy to regola .Czy trzeba brac kolor o ton czy dwa jasniejszy To podobno regula. Ja u siebie tez mialem takie wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 A ja szukam miejsca, gdzie mozna kupic osprzet Berkera z serii B.kwadrat od reki. Potrzebuje na razie dwoch gniazd IP 44 do lazienki Mega Kable Dabie kolo Agryfu od reki A czy mozna u nich kupowac na sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.03.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 A ja szukam miejsca, gdzie mozna kupic osprzet Berkera z serii B.kwadrat od reki. Potrzebuje na razie dwoch gniazd IP 44 do lazienki Mega Kable Dabie kolo Agryfu od reki A czy mozna u nich kupowac na sztuki? tak mozna tylko jak kupujesz komplet to dostaje sie okolo 10% rabatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.03.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kupilam litr farby takiej jaki chce miec tynk .I kolor wyszedl ciemniejszy niz na probnikach .Czy to regola .Czy trzeba brac kolor o ton czy dwa jasniejszy To podobno regula. Ja u siebie tez mialem takie wrazenie. Ale czy tynk troche nie zjasnial jak byl juz suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.03.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Przerobilam pomieszczenie gospodarcze na garderobe .Niestety mam w niej poprowadzone przy scianie rury z gornej lazienki czy mozna to zabudowac czy do tego trzeba miec dostep i tylko pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.03.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kupilam litr farby takiej jaki chce miec tynk .I kolor wyszedl ciemniejszy niz na probnikach .Czy to regola .Czy trzeba brac kolor o ton czy dwa jasniejszy To podobno regula. Ja u siebie tez mialem takie wrazenie. Ale czy tynk troche nie zjasnial jak byl juz suchy Jasne, ze pojasnial. Ale nadal mi sie wydaje nieco ciemniejszy (minimalnie) niz na probniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.03.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 A ja szukam miejsca, gdzie mozna kupic osprzet Berkera z serii B.kwadrat od reki. Potrzebuje na razie dwoch gniazd IP 44 do lazienki Magma na Twardowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.03.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Przerobilam pomieszczenie gospodarcze na garderobe .Niestety mam w niej poprowadzone przy scianie rury z gornej lazienki czy mozna to zabudowac czy do tego trzeba miec dostep i tylko pomalowac Ja w kotlowni pion zabudowalem plytami g-k. Wycialem jedynie otwor w miejscu gdzie jest wyczystka kanalizy. Wstawie tam kratke wentylacyjna, zeby byl dostep na wszelki wypadek. Rury od wody nie maja na tym odcinku zadnych laczen, wiec sie o nie nie obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.03.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Przerobilam pomieszczenie gospodarcze na garderobe .Niestety mam w niej poprowadzone przy scianie rury z gornej lazienki czy mozna to zabudowac czy do tego trzeba miec dostep i tylko pomalowac O ile mi wiadomo dostęp musi być do rur gazowych, inne można zabudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 04.03.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam niedzielnie. Mam prośbę i propozycję zarazem dla wszystkich aktualnie budujących by dzielić się informacjami na temat cen materiałów i namiarami gdzie je można dostać w niskich cenach. Wiadomo ceny są wysokie, będą jeszcze wyższe - pośrednicy chcą na nas zarobić -- trzeba im to utrudnić maksymalnie. Na początek podam wynegocjowane przeze mnie ceny (ceny brutto z transportem i rozładunkiem): Porotherm Winnenberg 25 --- 7,10/szt Bloczki fundamentowe --- 4,30/szt Stal zbrojeniowa żebrowana --- 2,8/kg Stal zbrojeniowa gładka --- 3,2/kg Cement --- 440/t Robert nie jestem na bieżąco za bardzo, ale ceny straszne cement w tej cenie można kupić w castoramie (10,90 za worek 25 kg), bloczki betonowe też widziałem tam tańsze... negocjuj dalej... albo zmień dostawcę Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. Witam Wszystkich . A gdzie budujecie Budujemy na Warszewie. I cisza z tymi cenami. Nikt nie kupuje materiałów? Bo mam namiary na tania hurtownie ale z Goleniowa to pewnie juz za daleko Wchodzę w ten interes! Bryta, co to za hurtownia!? PS. Witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.03.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 To moze podam do goleniowa tel 091 407 27 22 . maja tanio bloczki fundamentowe ,roznego rodzaju mazidla do fund ,ceramike ,bralam tez okna dachowe i welne . Nie bralam stali ,stropianu ,rynien bo inni mieli lepszy wybor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Przerobilam pomieszczenie gospodarcze na garderobe .Niestety mam w niej poprowadzone przy scianie rury z gornej lazienki czy mozna to zabudowac czy do tego trzeba miec dostep i tylko pomalowac Ja w kotlowni pion zabudowalem plytami g-k. Wycialem jedynie otwor w miejscu gdzie jest wyczystka kanalizy. Wstawie tam kratke wentylacyjna, zeby byl dostep na wszelki wypadek. Rury od wody nie maja na tym odcinku zadnych laczen, wiec sie o nie nie obawiam. Chyba tez tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Bloczki sprawdzę. Nie wiem jak w castoramie jest z kosztem transportu. Cement wychodzi mi po 11,00 zł. brutto za worek z transportem i rozładunkiem - zapewniony też zwrot niewykorzystanego materiału. Cena w castoramie 10.90 za worek czyli --- prawie to samo - ciekawe jak transport? Istotne jest też to, że towar w depozycie, dostawy w miarę postępu prac i konieczności. bardziej miałem na myśli to, że oferta jaką dostałeś to nic rewelacyjnego, skoro ceny są jak w detalu. hurtownia z założenia powinna mieć niższe ceny... transport możesz załatwić we własnym zakresie - hds to koszt 100-250 pln, a w castoramie przy paru tonach cementu też można negocjować cenę... Może w kwestii cementu masz rację. Ceny jak w detalu. Przyznam, że dzwoniłem do kilku (6-7) hurtowni w Szczecinie i te ceny były najlepsze lub identyczne. Może stal mógłbym kupic taniej niż tam, ale kwestia wygody i czasu też ma znaczenie. W związku z tym, że nie znalazłem tańszej kompleksowej oferty zapytałem tu na forum. Albo nikt nie znalazł taniej albo nikomu nie chce się dzielić taką informacją. Hds to koszt 100-250 zł - no tak tylko razy ile --- jak czegoś zabraknie? tym bardziej jestem zdziwiony tymi cenami.... w czasie naszej budowy, a wcale nie było to tak dawno, ceny detaliczne były co najmniej 20% wyższe, niż wyjściowe w hurtowniach, po negocjacjach różnica była jeszcze większa... "darmowy" transport był regułą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 05.03.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszystkich, czy ktoś zamawiał śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 05.03.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszystkich, czy ktoś zamawiał śnieg? Witam Moje dziecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 05.03.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam grupę! Mam prośbę, poszukuję namiaru na geologa który zrobi badanie gruntu. Możecie kogoś polecić bo nie mam aktualnej listy chyba szydas kiedyś pisał o jakimś geologu fascynacie który rzetelnie podchodzi do tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 05.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A ja szukam kogos do gladzi szpachlowych. Pilne. Mialem nie ruszac poddasza, ale widzac ile kurzu jest przy gladziach, chce miec to juz za soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts