Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

chciałabym poprosić o opinie dot. naszego projektu. Co z doświadczenia możecie nam podpowiedzieć?? Ja przewiduję cenę metra na "gotowo" czyli do zamieszkania na 2500 zł bez ogrodzenia i zagospodarowania terenu :(

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=20&flip=1

pozdrawiam

A.

Nie wiem kiedy planujecie budowę i czy macie ustalone wstępne wyceny na robociznę stanu surowego. Obawiam się jednak, że w kwocie 482.863,86 zł. podanej na stronie biura projektowego nie da się zmieścić. Domek ładny ale prosty nie jest.

No chyba, że macie dojscie do materiałów i fachowców w rodzinie :D

Ale próbowac trzeba. Powodzenia.

Robert

rozpoczęcie planujemy na czerwiec. Dostępu do materiałów tanich nie mamy, a z robocizną... w rodzinie malowanie i ew. kafelkowanie (zawsze coś), wstępna cena budowy domu: ok. 49tys. (bez dachu) po zmianach projektu będzie weryfikowana.

Pozdrawiam

A.

Mozesz podac linka do projektu to ocenimy :lol:

już podaję:):)

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/saga2/index.php

i jeszcze jedno pytanie, będziemy musieli budować 30 m odcinek sieci wod-kan, żeby się wpiąć do sieci. Czy możecie kogoś polecić?

Jeśli z Kościna to to szybko i fachowo tel 509368134

Moim zdaniem listę powinni otrzymywać tylko aktywni użytkownicy, by nie podszywali się wykonawcy.

moim też :lol: Można zauważyć jak często loguje się ktoś nowy, pyta o listę i znika :lol: Jeden wykonawca (umieszczony na naszej liście, akurat ma opinie pozytywne :lol: ) podpytywał mnie jak można otrzymać tą sławną listę.

Wiam :)

Powiedzcie mi, co takiego ciekawego znajdują wykonawcy na naszej liście? Siedzę i próbuję ułożyć przemyślaną odpowiedź i nie wiem, jak mam się odnieść do utajnienia listy.

Rozumiem, że wykonawca, który dostaje listę z mozliwością edytowania, może napisać sam sobie rekomendację. Jednak to, że pozna opinie o innych ludziach z branży, chyba nikomu nie zaszkodzi. Może po prostu powinniśmy ustalić jakieś zasady edytowania listy. Np. udostępnianie adresu email, na który można przesyłać propozycje wpisów, tylko aktywnym użytkownikom.

Całkowicie utajniając listę pokrzywdzimy tych, którzy dopiero zaczynają występy na tym forum :), a chcieliby skorzystać z naszej wiedzy i doświadczeń.

Sama nie wiem, jak to rozwiązać :roll:

Powiedzcie mi, co takiego ciekawego znajdują wykonawcy na naszej liście? Siedzę i próbuję ułożyć przemyślaną odpowiedź i nie wiem, jak mam się odnieść do utajnienia listy.

sprawa prosta - jeżeli znajdą niepochlebną opinię o sobie podadzą do sądu autora, albo we własnym zakresie będą próbowali zmusić autora do zmiany wpisu... na forum takie przypadki już się zdarzały... :-?

Całkowicie utajniając listę pokrzywdzimy tych, którzy dopiero zaczynają występy na tym forum :), a chcieliby skorzystać z naszej wiedzy i doświadczeń.

Sama nie wiem, jak to rozwiązać :roll:

bardzo prosto :lol: Forumowicz, który rozpoczyna naprawdę budowanie nie potrzebuje namiarów na wszystkich wykonawców poszczególnych etapów. Więc jeżeli ktos ma godnych polecenia np. do stanu surowego podaje namiar na priva (ja takich nie mam :x ) a nie trzeba wysyłac odrazu całej listy (niestety bardzo często osoby po otrzymaniu listy znikają :x ). Wierz mi, że wykonawcy doskonale wiedzą o liście i napewno próbowali i będa próbować ją zdobyć.

Witam grupe.

Prosze o pilna opnie na temat listy.

Czy udostepniac ja osobom, ktore nie sa aktywne na grupie ??

Do osob z grupy prosze o podawanie swojego nicku w mailu.

Moim zdaniem listę powinni otrzymywać tylko aktywni użytkownicy, by nie podszywali się wykonawcy.

Witam,

tako i ja sądzę.

sprawa prosta - jeżeli znajdą niepochlebną opinię o sobie podadzą do sądu autora, albo we własnym zakresie będą próbowali zmusić autora do zmiany wpisu... na forum takie przypadki już się zdarzały... :-?

To ładnie.... :roll: :-? Nie przyszło mi do głowy, że dochodziło do takich sytuacji...W takim razie już w pełni rozumiem głosy, za wysyłaniem listy tylko do aktywnych użytkowników.

bardzo prosto :lol: Forumowicz, który rozpoczyna naprawdę budowanie nie potrzebuje namiarów na wszystkich wykonawców poszczególnych etapów. Więc jeżeli ktos ma godnych polecenia np. do stanu surowego podaje namiar na priva (ja takich nie mam :x ) a nie trzeba wysyłac odrazu całej listy (niestety bardzo często osoby po otrzymaniu listy znikają :x ). Wierz mi, że wykonawcy doskonale wiedzą o liście i napewno próbowali i będa próbować ją zdobyć.

Ja rozpoczynam przygodę z budowaniem i bardzo dobrze czuję się z myślą, że mam całą listę z opiniami na temat wykonawców :wink: A tak serio, to już nie będę rozsyłała listy. Cieszę się, że jestem w kręgu wtajemniczonych :) Decyzję o jej rozsyłaniu, pozostawiam Wam - bardziej zaawansowanym użytkownikom tego forum.