Asia i Robert 10.03.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Poszukuję namiarów na tani piasek zasypowy, żwir itp. - ma ktoś jakiś dobry kontakt? Ponawiam pytanie. Dostałem na priva 1 kontakt - dziękuję, ale dobrze jest porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.03.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Wiam Powiedzcie mi, co takiego ciekawego znajdują wykonawcy na naszej liście? Siedzę i próbuję ułożyć przemyślaną odpowiedź i nie wiem, jak mam się odnieść do utajnienia listy. sprawa prosta - jeżeli znajdą niepochlebną opinię o sobie podadzą do sądu autora, albo we własnym zakresie będą próbowali zmusić autora do zmiany wpisu... na forum takie przypadki już się zdarzały... To ładnie.... Nie przyszło mi do głowy, że dochodziło do takich sytuacji...W takim razie już w pełni rozumiem głosy, za wysyłaniem listy tylko do aktywnych użytkowników. Jest jeszcze jedna strona medalu - byli wykonawcy którzy po zapoznaniu się z listą na której było sporo pozytywnych opinii podnosili bez uzasadnienia ceny. Tak więc ujawnianie listy wykonawcom jest błędem ! dokładnie tak - pełna lista powinna być dostępna tylko dla aktywnych forumowiczów. dla początkujących informacje możemy przkazywać na priv. dodatkowo nie pochwalam pomysłu podpisywania opinii adresem e-mailowym autora, wystarczy ksywka z forum. Witam Wszystkich . Szydas ma racje wystarczy ksywka bo czesc wykonawcow nawet nie chce byc wpisywana pomimo ze jestem z nich zadowolona . Wiec adres e-mailowy jeszcze bardziej nie jest wskazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.03.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Ile wyszlo wam ocieplenie domku wraz z tynkiem w przeliczeniu na m2? U mnie jakos 85 - 90zl. Ceny zeszloroczne. Niestety wstrzymalem robienie pucu i teraz bede musial szukac nowej ekipy, wiec cena moze wzrosnac troche. Poprzednia ekipa sie chyba rozsypala. Ja tez tanio nie place za robocizne az 55 zl i to bez parapetow . Ale pogladalam robocizne tanszych ekip i az mnie zatkalo ze mozna taka marna jakosc oferowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.03.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam Czy możecie napisać ile na rynku szczecińskim może wynosić robocizna za dom http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323 za stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam Czy możecie napisać ile na rynku szczecińskim może wynosić robocizna za dom http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323 za stan surowy zamknięty. Za swój jak na fotkach a jest to tez projekt archonu dom pod pistacją zapłaciłem 42000 zł , pierwszy wykonawca miał to zrobic za 37000 ale w połowie drogi ekipa się wysypala i od stropu ciagneli juz inni dlatego wyszło drożej. Za taki jak twój mozna naprawdę znaleźc ekipę w cenie do 50 tys. Wszsystko powyzej to jak by nie byli super to już przegięcie., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam Czy możecie napisać ile na rynku szczecińskim może wynosić robocizna za dom http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323 za stan surowy zamknięty. robocizna to raczej za stan surowy otwarty, bo wstawianie drzwi i okien należy do dostawcy i oni liczą sobie oddzielnie. a za taki domek do 45000 brzmi rozsądnie, ale ani grosza więcej. no chyba że zakres robót szerszy jakoś, ale to wszystko jest do uzgodnienia - czyli pytając o cenę pytaj od razu co cena obejmuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 szydas dzięki za odpowiedź Nie znacie może kogoś kto buduje w okolicach Szczecina właśnie ten dom (dla przypomnienia: Dom w rododendronach 6 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323) aby podzielił się ze mną swym doświadczeniem i uwagami odnośnie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 10.03.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Ile wyszlo wam ocieplenie domku wraz z tynkiem w przeliczeniu na m2? U mnie jakos 85 - 90zl. Ceny zeszloroczne. Niestety wstrzymalem robienie pucu i teraz bede musial szukac nowej ekipy, wiec cena moze wzrosnac troche. Poprzednia ekipa sie chyba rozsypala. Ja tez tanio nie place za robocizne az 55 zl i to bez parapetow . Ale pogladalam robocizne tanszych ekip i az mnie zatkalo ze mozna taka marna jakosc oferowac Witam, Bryta weź nie strasz, bo ja płacę mniej i od razu pomyślałem, że mi jakoś źle i marnie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam. Słuchajcie czy stan durowy zamknięty i kwota 70.000 zł za robociznę to już taka norma Szczecina????? Daliśmy nasz dom do wyceny do kilku wykonawców ze starej listy i wszyscy oscylują w zbliżonej kwocie. Podczas gdy w innych częściach Polski taki sam projekt realizowany jest za 1/3 tej ceny. Dom prosty, dach dwuspadowy, zwarta bryła, bez lukarn. Mamy wrażenie, że z cenami ludzie tu powariowali. Wychodzi, że 1 m powierzchni użytkowej w stanie surowym zamkniętym (bez okien) będzie nas kosztował ok. 1700 zł, a gdzie wykończenie tego stanu surowego. Jakie macie doświadczenia w tej mierze? Jaka Wam wychodziła cena za stan surowy zamknięty (chodzi mi tylko o robociznę)? Zaczęliśmy już szukać poza Szczecinem ekipy do stanu surowego, bo skoro można wybudować za połowę tej ceny to przecież każdy by sie na to zdecydował. Witam wszystkich! Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 10.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam grupe, za oknami juz powoli pachnie wiosna,ale na Forum -lato w pelni , temat listy dosc goracy. A ja pozwole sobie zadac pytanie wszystkim szczesliwcom,ktorzy juz mieszkaja w wymarzonych domach lub sa tuz tuz przed zamieszkaniem. banalna sprawa- numer na dom. Moze ktos podpowie gdzie mozna kupic (zamowic) cyferki w kolorze srebrnym (stal nierdzewna ,inox,aluminium czy jak by tego nie nazywac) wszedzie napotykam fajne cyferki ale w kolorze zlotym. Moze ktos ma lub napotkal w wedrowkach po sklepach czy hurtowniach, pozdrawiam wszystkich, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 10.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam grupe, za oknami juz powoli pachnie wiosna,ale na Forum -lato w pelni , temat listy dosc goracy. A ja pozwole sobie zadac pytanie wszystkim szczesliwcom,ktorzy juz mieszkaja w wymarzonych domach lub sa tuz tuz przed zamieszkaniem. banalna sprawa- numer na dom. Moze ktos podpowie gdzie mozna kupic (zamowic) cyferki w kolorze srebrnym (stal nierdzewna ,inox,aluminium czy jak by tego nie nazywac) wszedzie napotykam fajne cyferki ale w kolorze zlotym. Moze ktos ma lub napotkal w wedrowkach po sklepach czy hurtowniach, pozdrawiam wszystkich, Odośnie cyferek, to moi teściowie mieli podobny problem, idąc na parapetówkę do znajomych poszukiwali numeru 15 Z jako prezent i o ile z 15 nie było problemu to z tym "Z" był. Dostali w końcu u grawera na Obrońców Stalingradu naprzeciwko szkoły Król Maciuś I, wprawdzie kupili złote, ale możesz tam zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.03.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Cześć Wszytkim, jesteśmy w bardzo początkowej fazie budowy i szukając wykonawcy dawaliśmy po prostu projekt do wyceny robocizny. Dwie firmy budowlane wyceniły naszą budowę: jedna na 49 tys. netto bez dachu, druga na 100 tys z dachem (obie w technologii Ytong). Uważam, że ca. 50 tys. za zrobienie dachu to lekka przesada!! . Wniosek jest jeden, trzeba pytać i szukać. (Dodam tylko, że ta tańsza firma była z polecenia wraz z kierownikiem budowy w cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Ile wyszlo wam ocieplenie domku wraz z tynkiem w przeliczeniu na m2? U mnie jakos 85 - 90zl. Ceny zeszloroczne. Niestety wstrzymalem robienie pucu i teraz bede musial szukac nowej ekipy, wiec cena moze wzrosnac troche. Poprzednia ekipa sie chyba rozsypala. Ja tez tanio nie place za robocizne az 55 zl i to bez parapetow . Ale pogladalam robocizne tanszych ekip i az mnie zatkalo ze mozna taka marna jakosc oferowac Witam, Bryta weź nie strasz, bo ja płacę mniej i od razu pomyślałem, że mi jakoś źle i marnie robią Moze udalo ci sie ustrzelic dobra i tania ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 10.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam grupe, za oknami juz powoli pachnie wiosna,ale na Forum -lato w pelni , temat listy dosc goracy. A ja pozwole sobie zadac pytanie wszystkim szczesliwcom,ktorzy juz mieszkaja w wymarzonych domach lub sa tuz tuz przed zamieszkaniem. banalna sprawa- numer na dom. Moze ktos podpowie gdzie mozna kupic (zamowic) cyferki w kolorze srebrnym (stal nierdzewna ,inox,aluminium czy jak by tego nie nazywac) wszedzie napotykam fajne cyferki ale w kolorze zlotym. Moze ktos ma lub napotkal w wedrowkach po sklepach czy hurtowniach, pozdrawiam wszystkich, Odośnie cyferek, to moi teściowie mieli podobny problem, idąc na parapetówkę do znajomych poszukiwali numeru 15 Z jako prezent i o ile z 15 nie było problemu to z tym "Z" był. Dostali w końcu u grawera na Obrońców Stalingradu naprzeciwko szkoły Król Maciuś I, wprawdzie kupili złote, ale możesz tam zobaczyć. dzieki, sprawdze przy okazji. Moze ktos jeszcze cos podpowie? Nie chce mi sie wierzyc,ze te srebrne cyferki/literki sa tak niedostepne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.03.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Nawet nie wiecie ile mialam szczescia . Kupilam farbe w kolorze tynku jaki planowalam .I dobrze ze to zrobilam bo kolor okazal sie za ciemny . Kupilismy drugi raz o 2 tony jasniejsza ,pomalowalismy i wyszla rewelacyjnie .Kolor super . A na kolornikach nawet nie zwrocilam na nia uwagi. Jakie to szczescie ze mnie pokusilo aby wyprobowac kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 10.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Nawet nie wiecie ile mialam szczescia . Kupilam farbe w kolorze tynku jaki planowalam .I dobrze ze to zrobilam bo kolor okazal sie za ciemny . Kupilismy drugi raz o 2 tony jasniejsza ,pomalowalismy i wyszla rewelacyjnie .Kolor super . A na kolornikach nawet nie zwrocilam na nia uwagi. Jakie to szczescie ze mnie pokusilo aby wyprobowac kolor Witam sasiadke Widze,ze nie tylko u mnie kolorowy zawrot glowy. Ale zgadzam sie z Toba calkowicie - jedyna metoda - tylko wyprobowac na "zywo". My jestesmy na etapie malowania wnetrz. Kolor do salonu wybralismy przy 5-tej probce. A na probnikach wygladaly te kolory zupelnie inaczej. Na 3cm pasku papieru musi wygladac inaczej niz na 1m2 sciany czy plyty rigipsowej,jarzeniowe oswietlenie w sklepach tez najczesciej daje spore przeklamania itp itd.Wbrew pozorom nie sa to pieniadze bezpowrotnie stracone. Ma sie taki kolor jaki sie chce,a te puszki z farbami na probe po zmieszaniu dadza sie wykorzystac jako jedyny w swoim rodzaju kolor do garazu,kotlowni,pralni stryszku czy gdzie tam sie da, w mniej eksponowanych pomieszczeniach. Osobiscie polecam wszystkim taka metode aby uniknac rozczarowania i zostania np z 30 litrami niechcianej farby. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.03.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Nawet nie wiecie ile mialam szczescia . Kupilam farbe w kolorze tynku jaki planowalam .I dobrze ze to zrobilam bo kolor okazal sie za ciemny . Kupilismy drugi raz o 2 tony jasniejsza ,pomalowalismy i wyszla rewelacyjnie .Kolor super . A na kolornikach nawet nie zwrocilam na nia uwagi. Jakie to szczescie ze mnie pokusilo aby wyprobowac kolor Witam sasiadke Widze,ze nie tylko u mnie kolorowy zawrot glowy. Ale zgadzam sie z Toba calkowicie - jedyna metoda - tylko wyprobowac na "zywo". My jestesmy na etapie malowania wnetrz. Kolor do salonu wybralismy przy 5-tej probce. A na probnikach wygladaly te kolory zupelnie inaczej. Na 3cm pasku papieru musi wygladac inaczej niz na 1m2 sciany czy plyty rigipsowej,jarzeniowe oswietlenie w sklepach tez najczesciej daje spore przeklamania itp itd.Wbrew pozorom nie sa to pieniadze bezpowrotnie stracone. Ma sie taki kolor jaki sie chce,a te puszki z farbami na probe po zmieszaniu dadza sie wykorzystac jako jedyny w swoim rodzaju kolor do garazu,kotlowni,pralni stryszku czy gdzie tam sie da, w mniej eksponowanych pomieszczeniach. Osobiscie polecam wszystkim taka metode aby uniknac rozczarowania i zostania np z 30 litrami niechcianej farby. pzdr Witam . Cale szczescie ze nie kupilismy tynku bo bylby za ciemny wrecz meczacy Bylam ogladac wasz domek macie bardzo sliczna podbitke .Naprawde wyszlo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.03.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Nawet nie wiecie ile mialam szczescia . Kupilam farbe w kolorze tynku jaki planowalam .I dobrze ze to zrobilam bo kolor okazal sie za ciemny . Kupilismy drugi raz o 2 tony jasniejsza ,pomalowalismy i wyszla rewelacyjnie .Kolor super . A na kolornikach nawet nie zwrocilam na nia uwagi. Jakie to szczescie ze mnie pokusilo aby wyprobowac kolor Witam sasiadke Widze,ze nie tylko u mnie kolorowy zawrot glowy. Ale zgadzam sie z Toba calkowicie - jedyna metoda - tylko wyprobowac na "zywo". My jestesmy na etapie malowania wnetrz. Kolor do salonu wybralismy przy 5-tej probce. A na probnikach wygladaly te kolory zupelnie inaczej. Na 3cm pasku papieru musi wygladac inaczej niz na 1m2 sciany czy plyty rigipsowej,jarzeniowe oswietlenie w sklepach tez najczesciej daje spore przeklamania itp itd.Wbrew pozorom nie sa to pieniadze bezpowrotnie stracone. Ma sie taki kolor jaki sie chce,a te puszki z farbami na probe po zmieszaniu dadza sie wykorzystac jako jedyny w swoim rodzaju kolor do garazu,kotlowni,pralni stryszku czy gdzie tam sie da, w mniej eksponowanych pomieszczeniach. Osobiscie polecam wszystkim taka metode aby uniknac rozczarowania i zostania np z 30 litrami niechcianej farby. pzdr Na jaka farbe do wnetrz sie zdecydowaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Szanowni zaczynający budowę Długo przeglądałem to forum zanim zdecydowałem się napisać. Zdążyłem już zaobserwować,że nikt tu nie nawiązuje rozmowy z nowymi ........................Ja też mam zamiar budować dlatego mnie to tak poruszyło. Na listę nie czekam. Na odpowiedź nie liczę. Witam Cię. Pewnie odzew na Twoje pojawienie się na forum byłby jeszcze większy, ale chyba zbyt wiele nie oczekujesz skoro w pierwszym swoim poście traktujesz forum, a w szczególności ludzi je odwiedzających w ten sposób. W pierwszym momencie napisałem strasznie długi post oburzony Twoim ...... ale w sumie stwierdziłem że chyba szkoda czasu, dobrze że nie jesteśmy sąsiadami Widzę że masz zerowe zorientowanie o tym forum, a tym bardziej o ludziach którzy je odwiedzają. (no cóż nie było Cię na ognisku forum-owym). To co napisałeś to 100% bzdury. Pomocna dłoń jaką tu właśnie otrzymałem pozwoliła mi znacznie spokojniej zbudować mój dom. P.S. Matam zauważyłem że "pijesz" do mojego szlafroka -żeby mi to było ostatni raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 10.03.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 dzieki, sprawdze przy okazji. Moze ktos jeszcze cos podpowie? Nie chce mi sie wierzyc,ze te srebrne cyferki/literki sa tak niedostepne. pozdrawiam Może Allegro? np.: http://www.allegro.pl/item320413605_cyfra_cyfry_numery_na_drzwi_satyna_.html http://www.allegro.pl/item324884272_numer_domu_podswietlany_energia_sloneczna_.html http://www.allegro.pl/item327020474_nazwa_ulicy_numer_domu.html http://www.allegro.pl/item326045819_cyfry_na_dom_mosiadz_metaloplastykasm.html http://www.allegro.pl/item320194004_numer_domu_i_nazwa_ulicy_przestrzennie_niesamowite.html http://www.allegro.pl/item324041468_litery_z_pvc_numer_domu_.html P.S. Te podświetlane energią sloneczną, to tak w ramach ciekawostki P.S.2 4ty link - w tytule napisane jest, że są mosiężne, jednak w opisie i na zdjęciu pojawiają się również aluminiowe. P.S.3 Nie wszystkie linki prowadzą do sprzedających srebrne cyferki. Jednak może znajdziesz coś, co Ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts