Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupe,

za oknami juz powoli pachnie wiosna,ale na Forum -lato w pelni :) , temat listy dosc goracy.

A ja pozwole sobie zadac pytanie wszystkim szczesliwcom,ktorzy juz mieszkaja w wymarzonych domach lub sa tuz tuz przed zamieszkaniem. banalna sprawa- numer na dom. Moze ktos podpowie gdzie mozna kupic (zamowic) cyferki w kolorze srebrnym (stal nierdzewna ,inox,aluminium czy jak by tego nie nazywac) wszedzie napotykam fajne cyferki ale w kolorze zlotym. Moze ktos ma lub napotkal w wedrowkach po sklepach czy hurtowniach,

pozdrawiam wszystkich,

w dabiu jet fajna agencja reklamowa....ulicy nie pamietam- tuz przy parku( tam gdzie jest LO3)

Witam...... po przerwie....

Poszukuje informacji ....ile moze kosztować protokól odbioru instalacji elektrycznej ...( takiej do odbioru budynku) podobno to az 3 świstki ! :o

Ja to mialam w cenie instalacji elektrycznej :lol:

No widzisz ... i to cenna uwaga bo cos tak podejrzewam ze chłopaki sie teraz chca po fakcie moim kosztem ....hmmmm " dorobić" :D 3 papierki każdy po 200 zl :evil:

Poszukuje informacji ....ile moze kosztować protokól odbioru instalacji elektrycznej ...( takiej do odbioru budynku) podobno to az 3 świstki ! :o

No widzisz ... i to cenna uwaga bo cos tak podejrzewam ze chłopaki sie teraz chca po fakcie moim kosztem ....hmmmm " dorobić" :D 3 papierki każdy po 200 zl :evil:

A chcesz namiar na mojego elektryka moze by wzial taniej :lol:

Witam grupe,

za oknami juz powoli pachnie wiosna,ale na Forum -lato w pelni :) , temat listy dosc goracy.

A ja pozwole sobie zadac pytanie wszystkim szczesliwcom,ktorzy juz mieszkaja w wymarzonych domach lub sa tuz tuz przed zamieszkaniem. banalna sprawa- numer na dom. Moze ktos podpowie gdzie mozna kupic (zamowic) cyferki w kolorze srebrnym (stal nierdzewna ,inox,aluminium czy jak by tego nie nazywac) wszedzie napotykam fajne cyferki ale w kolorze zlotym. Moze ktos ma lub napotkal w wedrowkach po sklepach czy hurtowniach,

pozdrawiam wszystkich,

Odośnie cyferek, to moi teściowie mieli podobny problem, idąc na parapetówkę do znajomych poszukiwali numeru 15 Z jako prezent i o ile z 15 nie było problemu to z tym "Z" był. Dostali w końcu u grawera na Obrońców Stalingradu naprzeciwko szkoły Król Maciuś I, wprawdzie kupili złote, ale możesz tam zobaczyć.

dzieki, sprawdze przy okazji. Moze ktos jeszcze cos podpowie? Nie chce mi sie wierzyc,ze te srebrne cyferki/literki sa tak niedostepne.

pozdrawiam

Po podpowiedzi delf zdecydowaliśmy się na nr domu ze styroduru (można zamówić w agencjach reklamowych), do pomalowania na dowolny kolor. Koszt (3 cyfry + 1 litera w formacie A4) ok. 60zł. Jeszcze nie przyklejone, więc wrażeniami się nie podzielę.

Podejrzewam, że w takich agencjach znalazłbyś też srebrne cyfry/litery z innych materiałów.

PS. Byłam tydzień temu podglądać Twój płot. Nawet nie wiedziałam, że trafię do Waszego domu :wink: . Będziecie mieszkać w urokliwym miejscu, dom i ogrodzenie też bardzo ładne :) . I znów będziemy korzystać z tych samych fachowców - co za zbieg okoliczności :lol:

maggie - dzieki za podpowiedzi i.. komplementy Widzialem na allegro te cyferki ze styroduru, fajnie wygladaja. Z tym ze nie jestem pewien czy nadadza sie do zamontowania na klinkierze, dlatego rozpoczalem poszukiwania od metalowych. Zegar tyka :) pozostalo 40 dni do przeprowadzki i mamy niezly wyscig z czasem aby zrobic tyle by dalo sie zamieszkac.

bryta - sasiad od farb Tikkurila to ten,ktory zamiesza dokladnie na przeciwko mnie , taki ciekawski domek z brazowym dachem

pozdrowienia dla grupy

Kacha,Urszulak wyslalam na priv

Mirlandia to nie poznalam jeszcze tamtych sasiadow ,zreszta mojej sasiadki obok tez nie tak jakos wyszlo ze sie mijamy :lol: Czy przypadkiem nie mialas od szpachlowania i malowania tej samej ekipy co moja sasiadka .

Bo musze porozgladac za kims do szpachlowania i malowania (tak latem lub jesienia )

Witam popoludniowo .

Gdzie znajde duzy wybor plytek na schody zew.i cokoly :lol:

Piramida na Heyki. Kupiłam np. klinkier na schody w bardzo niestandardowym kolorze (ciemnoszary).

Jeśli interesuje Cię klinkier, to jeszcze można zajrzeć do Euroklinkieru na Obotryckiej, KNK na Santockiej, HMB na Świerczewskiej. Na Prawobrzeżu to jeszcze Partner w Płoni.

Ja też miałam w cenie, jako 2-gą ratę (300zł). Pewnie taką cenę biorą za odbiory.

Mirlandia to nie poznalam jeszcze tamtych sasiadow ,zreszta mojej sasiadki obok tez nie tak jakos wyszlo ze sie mijamy :lol: Czy przypadkiem nie mialas od szpachlowania i malowania tej samej ekipy co moja sasiadka .

Bo musze porozgladac za kims do szpachlowania i malowania (tak latem lub jesienia )

Czy u twojej sasiadki to nie wiem, moze wczesniej, bo do nas przyszli od tego sasiada z warkoczykiem :) , pierwszy dom po lewej (dach dwuspadowy) jak sie wjezdza juz w moja uliczke. Z tego co wiem to na lato sa juz zajeci ale na jesien moze jeszcze nie. Polecam. Podejdz do mnie w tygodniu, oni ciagle jeszcze robia u mnie, mysle,ze jeszcze z miesiac. Zona jest na budowie codziennie, ja nie pomoge bo wywialo mnie daleko, daleko :( :(

Czy u twojej sasiadki to nie wiem, moze wczesniej, bo do nas przyszli od tego sasiada z warkoczykiem :) , pierwszy dom po lewej (dach dwuspadowy) jak sie wjezdza juz w moja uliczke. Z tego co wiem to na lato sa juz zajeci ale na jesien moze jeszcze nie. Polecam. Podejdz do mnie w tygodniu, oni ciagle jeszcze robia u mnie, mysle,ze jeszcze z miesiac. Zona jest na budowie codziennie, ja nie pomoge bo wywialo mnie daleko, daleko :( :(

Dzieki to wpadne i zobacze :lol:

Witam popoludniowo .

Gdzie znajde duzy wybor plytek na schody zew.i cokoly :lol:

Piramida na Heyki. Kupiłam np. klinkier na schody w bardzo niestandardowym kolorze (ciemnoszary).

Jeśli interesuje Cię klinkier, to jeszcze można zajrzeć do Euroklinkieru na Obotryckiej, KNK na Santockiej, HMB na Świerczewskiej. Na Prawobrzeżu to jeszcze Partner w Płoni.

Witam Wszystkich

Chyba jeszcze raz przejade sie do piramidy i partnera :lol:

witam :)

czy ktoś z Was ma wykonaną zabudowę meblową wzdłuż skosu na poddaszu ? Dokładnie chodzi mi o przymocowanie szyny, która podtrzymuje drzwi przesuwne, do regipsu, który w dodatku jest pod kątem. Dla pełniejszego obrazu : drzwi takiej szafy mają być wyższe od ścianki kolankowej.

Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo jak większość ostatnich prac, mąż chce zrobić to sam, a ja z kolei nie chcę żeby to trwało w nieskończoność :)

Pozdr