kammaje 19.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wybralem oferte najtansza. Z jakosci zadowolony do konca nie jestem, ale nie jest powiedziane, ze drozsze ekipy wybudowaly by lepiej. To takie typowe u Polaków - idąc po czajnik elektryczny za 50 zł bierzemy gwarancję, a do budowy domu za pareset tysięcy zł szukamy ekip najtańszych. A już brania ekip z głębi kraju jak się nie widzi co i jak robili to tego już kompletnie nie rozumiem. Po to powstała lista wykonawców żeby sobie nawzajem polecać ludzi sprawdzonych. Tańszych, droższych lub wręcz bardzo drogich, ale przynajmniej sprawdzonych. Sprawdzeni też czasami dają ciała, ale to i tak mniejsze ryzyko jak branie kogoś całkiem obcego. Na szczęście to wasze budowy, wy będziecie tam mieszkali i wy podejmujecie decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 19.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wybralem oferte najtansza. Z jakosci zadowolony do konca nie jestem, ale nie jest powiedziane, ze drozsze ekipy wybudowaly by lepiej. To takie typowe u Polaków - idąc po czajnik elektryczny za 50 zł bierzemy gwarancję, a do budowy domu za pareset tysięcy zł szukamy ekip najtańszych. A już brania ekip z głębi kraju jak się nie widzi co i jak robili to tego już kompletnie nie rozumiem. Po to powstała lista wykonawców żeby sobie nawzajem polecać ludzi sprawdzonych. Tańszych, droższych lub wręcz bardzo drogich, ale przynajmniej sprawdzonych. Sprawdzeni też czasami dają ciała, ale to i tak mniejsze ryzyko jak branie kogoś całkiem obcego. Na szczęście to wasze budowy, wy będziecie tam mieszkali i wy podejmujecie decyzje. Wybralem ekipe sprawdzona, z polecenia. Z gory wiedzialem, ze nie sa idealni, ale tez nie partacze. Parafrazujac twoja wypowiedz - jednego stac na czajnik za 500zl, inny musi sie zadowolic takim za 50zl. Wsrod tanich czajnikow tez mozna trafic przyzwoita sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel4939 19.03.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 a gdzie bedziesz budował? dokladnie jak maja kierownika Ty bierzesz inspektora....jak nie maja nikogo - bierzesz kierownika. namiar masz na priv Budujemy w Kobylance. Namiary na kierownika dostałem. Wielkie DZIĘKUJĘ. Podam żonie niech dzwoni. Rozmawiałem już z kilkoma budowlańcami. Ulżyło ceny nie są tak zastraszające od 35 do 40 tyś. bez dachu. Teraz będziemy umawiać się z nimi osobiście i coś tam Wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel4939 19.03.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 a gdzie bedziesz budował? dokladnie jak maja kierownika Ty bierzesz inspektora....jak nie maja nikogo - bierzesz kierownika. namiar masz na priv Wielkie DZIĘKUJĘ dła Teski za namiary na kierownika. Podam żonie niech dzwoni. Budujemy w Kobylance. Dzwoniłem już do kilku ekip i ulżyło ceny nie są aż takie zastraszające wahają się od 35 do 40tyś bez dachu. To chyba OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wybralem oferte najtansza. Z jakosci zadowolony do konca nie jestem, ale nie jest powiedziane, ze drozsze ekipy wybudowaly by lepiej. To takie typowe u Polaków - idąc po czajnik elektryczny za 50 zł bierzemy gwarancję, a do budowy domu za pareset tysięcy zł szukamy ekip najtańszych. A już brania ekip z głębi kraju jak się nie widzi co i jak robili to tego już kompletnie nie rozumiem. Po to powstała lista wykonawców żeby sobie nawzajem polecać ludzi sprawdzonych. Tańszych, droższych lub wręcz bardzo drogich, ale przynajmniej sprawdzonych. Sprawdzeni też czasami dają ciała, ale to i tak mniejsze ryzyko jak branie kogoś całkiem obcego. Na szczęście to wasze budowy, wy będziecie tam mieszkali i wy podejmujecie decyzje. Wybralem ekipe sprawdzona, z polecenia. Z gory wiedzialem, ze nie sa idealni, ale tez nie partacze. Parafrazujac twoja wypowiedz - jednego stac na czajnik za 500zl, inny musi sie zadowolic takim za 50zl. Wsrod tanich czajnikow tez mozna trafic przyzwoita sztuke. Na pewno ekipa powinna byc sprawdzona .Co do cen na pewno warto liczyc kazdy grosz .Bo wykonczeniowka jest potwornie droga . Na byle duperele wydaje sie krocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.03.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ulżyło ceny nie są tak zastraszające od 35 do 40 tyś. bez dachu. Teraz będziemy umawiać się z nimi osobiście i coś tam Wybierzemy hmm.. ale dach możesz liczyć prawie drugie tyle i wtedy cena za SSO robi się nieciekawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel4939 19.03.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Na pewno wiesz co mówisz. Ale tam gdzie dzwoniłem to nie chcą robić z dachem ale chyba i tak wyjdzie taniej nawet jak będziemy szukać kogoś do dachu. szydas kierownikowi to płaci się miesięcznie? Czy za całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Na pewno wiesz co mówisz. Ale tam gdzie dzwoniłem to nie chcą robić z dachem ale chyba i tak wyjdzie taniej nawet jak będziemy szukać kogoś do dachu. szydas kierownikowi to płaci się miesięcznie? Czy za całość? ja miałem trochę inny układ - była opłata za start, póżniej miesięczna stawka zależna od liczby wizyt na budowie i stawka za zakończenie, czyli do uzyskania pozwolenia na użytkowanie. w sumie wyszło nieco ponad 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel4939 19.03.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 No to przyzwoicie. Pytam bo chciałbym co nieco wiedzieć zanim zadzwonię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.03.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam Wszystkich . Pytanie do Pan czy ktoras z was kozystala z Vitrolive . Prosila bym na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 20.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 20.03.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. nie ma reguły, ale jak ktoś jest dobry to jest polecany dalej i ma porezerwowane terminy. Z moim fachowcem od wykończeniówki spotkałem się pierwszy raz ponad 6 miesięcy przed jego wejściem i zarezerwowałem termin. Ode mnie poszedł do kolejnych znajomych. I taki nie musi się reklamować w prasie. Z łapanki miałem tylko paru gości. Część dobrych, a część nie. Ale na nikim z polecenia się nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 20.03.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. Z ogloszenia bralbym tylko w ostatecznosci. W takim przypadku bezwzglednie: - umowa - zadnych zaliczek, najlepiej nawet na material nie dawac. Jak robota zle wykonana to nie placic. Dodatkowo jak zmarnowane nasze materialy, to zwrot kasy za nie albo do sadu. Tak czy inaczej, biorac wykonawce z lapanki bawimy sie w rosyjska ruletke. Moze to nas kosztowac sporo nerwow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. Duzo lepiej popytac sasiadow i innych inwestorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 20.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. nie ma reguły, ale jak ktoś jest dobry to jest polecany dalej i ma porezerwowane terminy. Z moim fachowcem od wykończeniówki spotkałem się pierwszy raz ponad 6 miesięcy przed jego wejściem i zarezerwowałem termin. Ode mnie poszedł do kolejnych znajomych. I taki nie musi się reklamować w prasie. Z łapanki miałem tylko paru gości. Część dobrych, a część nie. Ale na nikim z polecenia się nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 20.03.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. nie ma reguły, ale jak ktoś jest dobry to jest polecany dalej i ma porezerwowane terminy. Z moim fachowcem od wykończeniówki spotkałem się pierwszy raz ponad 6 miesięcy przed jego wejściem i zarezerwowałem termin. Ode mnie poszedł do kolejnych znajomych. I taki nie musi się reklamować w prasie. Z łapanki miałem tylko paru gości. Część dobrych, a część nie. Ale na nikim z polecenia się nie zawiodłem. Tez do tej pory brałem ludzi z polecenia, aż do czasu kiedy mi spierd..... regipsy na poddaszu i musiałem wszystko sam poprawiać bo goście się zerwali, a miała być taka super ekipa , tak sobie myślę, że najlepiej zobaczyc ekipę podczas roboty albo obejrzeć ich wcześniejsze roboty, no ale to chyba już wszyscy wiedzą . Biorę dzisiaj gazetę i dzwonię, jak ktoś mi pokaże swoją wcześniejszą robotę i będzie ok to biorę bo potrzebuje na wczoraj ludzi od gładzi, płytek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 20.03.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam wszystkich. Może będziecie się orientować ile może kosztować adaptacja projektu .Architekt ma dorysować garaż,zlikwidować dwa okna,a w trzech zmienić wymiary,przenieść drzwi w inne miejsce ,przenieść komin oraz zrobić adaptacje pom. gosp. na łazienkę.Wszystko ma poprowadzić do końca, do PnB.Ile to może kosztować Jeżeli to Szczecin, bądź okolica to myślę, że powinnaś przygotować się na minimum 6 tys. zł. Zakładam,że koło 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 20.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Myslę, ze może być mniej. Mogę polecić Pana Lorka. Moi sąsiedzi sąsiedzi ( mieszkają juz w Kościnie) korzystali z jego usług i byli zadowoleni. Wszystko kompleksowo i szybko, do PnB. Ceny również nie wygórowane. Dzięki ,ale mieszkamy 45km od Szczecina i chyba lepiej brać kogoś miejscowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 20.03.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, czy przy wyborze tzw. fachowców braliście tyko ludzi z polecenia, czy może szukaliście na własną rękę? Wczoraj zerknąłem do gazety kontakt i jest dużo ogłoszeń od ludzi szukających pracy przy wykończeniach, czy jest sens dzwonić, czy są to tylko kiepscy fachowcy niemogący znaleźć roboty. Pilnie poszukuję sprawdzonego osobiście fachowca od wykończeniówki /szpachowania dziur, malowanie ostateczne, kafelki/ - spokojnego dokładnego i zaufanego - taką złotą rączkę - co rozwiązuje a nie stwarza problemy. Moja sprawdzona "złota rączka" na którego czekałem 3 miesiące wyjeżdża na zachód. A miałem już nadzieję że powoli będą wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 20.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam wszystkich. Może będziecie się orientować ile może kosztować adaptacja projektu .Architekt ma dorysować garaż,zlikwidować dwa okna,a w trzech zmienić wymiary,przenieść drzwi w inne miejsce ,przenieść komin oraz zrobić adaptacje pom. gosp. na łazienkę.Wszystko ma poprowadzić do końca, do PnB.Ile to może kosztować Jeżeli to Szczecin, bądź okolica to myślę, że powinnaś przygotować się na minimum 6 tys. zł. Zakładam,że koło 10 tys. za 10-12 tyś to znajdziesz architekta na projekt indywidualny. My niedawno szukaliśmy i znaleźliśmy za 9 tyś z papierkologią do PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts