nely 24.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam i utożsamiam się z tą grupą jak najbardziej. (do Szczecina mam trochę km, ale to i tak najbliższa mi grupa i do tego jak aktywna! ) W linku poniżej wyliczyłam koszta budowy, jesli ktoś mógłby zerknąc i ocenić - byłabym przeszczęsliwa. Jestem na etapie szacowania kosztów i decyzji dotyczącej kredytu. Projekt jest po adaptacji. Świąteczne uściski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 24.03.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam wszystkich - prawie poświątecznie. Potrzebuję pilnie namiary na myślącego kominiarza. Planujemy kociół kondensacyjny ale też wentylację mechaniczną z rekuperatorem i tu jest problem, ponieważ usłyszeliśmy że w pomieszczeniu gdzie znajduje się kocioł ma być wentylacja grawitacyjna. Musimy pilnie to skonsultować ponieważ za tydzień ekipa budowlana wraca i musimymy wiedzieć czy dostawiamy komin czy nie. Liczę na Was. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.03.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam wszystkich Forumowiczów. Od czasu do czasu zaglądam i tak sobie czytam Wasze wypowiedzi. Buduję a właściwie jestem juz na samym niemalże finiszu budowy i nie mogę się doczekać , kiedy robotnicy zejdą mi z oczu a ja będę mogła wreszcie się wprowadzić. Chciałabym prosić o pomoc. Czy możecie mi polecić kogoś niedrogiego ( ostatnio chroniczny brak nadmiaru kasy ) a jednocześnie będącego naprawdę dobrym fachowcem w białym montażu. Mamy tego trochę a odnosimy z mężem ostatnio wrażenie, że Ci nasi chcą nas przerobic na każdej rzeczy. Dzisiaj np. dostalismy na Zająca listę rzeczy wykonanych dodatkowo ( oczywiście odpłatnych ), na której np umieszczono taką pozycję : zrobienie dziur na gniazdka antenowe. Dla mnie porażka - szkoda gadać. Ponieważ jak wcześniej napisałam - jesteśmy już na finiszu - mam kilka namiarów na naprawdę dobrych fachowców. Gdyby ktoś potrzebował - niech da znać . Przy okazji - życzę wszystki spokojnych i leniwych Świąt oraz jak najszybszego naładowania baterii . Pozdrawiam - Iza pytanie podstawowe - umowa jest? jeśli jest, a w niej zakres robót to raczej dajcie im listę, a nie pieniądze. dziury pod gniazdka są integralną częścią instalacji, jak twierdzą, że nie to niech spróbują zrobić instalację bez dziur, a potem bez kabla, anteny itd. jak stwierdzą, że zapomnieli o dodatkowych kosztach uprzedzić zawczasu, to powiedzcie, że wy zapomnieliście im powiedzieć, że za dodatkowe rzeczy robione bez uprzedzenia nie płacicie. i niech się cmokną. bez umowy płaćcie i płaczcie. co do białego montażu - robiłem sam, bo to żadna filozofia, a ceny jakie wołali za założenie kranu czy guzika od spłuczki były zbyt kosmiczne.... szydas ladne ogodzonko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 24.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mam jeszcze drugie pytanko: czy oprócz Toi Toi na ul. Bydgoskiej 2 jest jeszcze jakaś firma w Szczecinie zajmująca się wypożyczaniem kabin i obsługą ? Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 24.03.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ponieważ jak wcześniej napisałam - jesteśmy już na finiszu - mam kilka namiarów na naprawdę dobrych fachowców. Gdyby ktoś potrzebował - niech da znać . Namiary na dobrych fachowców najlepiej przeslij dla Matam na listę, będziemy mogli skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 szydas ladne ogodzonko.... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 25.03.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 WitamPotrzebuję namiary na instalatorów rekuperacji oraz przydom. oczyszczalni ścieków. Raczej pilne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 25.03.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Znalazłam http://www.e-rekuperatory.pl/Jakieś doświadczenia z tą firmą Drodzy Forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.03.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 cisza cos taka poswiateczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 25.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam wszystkich - prawie poświątecznie. Potrzebuję pilnie namiary na myślącego kominiarza. Planujemy kociół kondensacyjny ale też wentylację mechaniczną z rekuperatorem i tu jest problem, ponieważ usłyszeliśmy że w pomieszczeniu gdzie znajduje się kocioł ma być wentylacja grawitacyjna. Musimy pilnie to skonsultować ponieważ za tydzień ekipa budowlana wraca i musimymy wiedzieć czy dostawiamy komin czy nie. Liczę na Was. Asia Mam namiary tylko na jednego kominiarza , facet nazywa się Orell - 601780810, może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 25.03.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam Wszystkich poświątecznie Jesteśmy właśnie na etapie tynków wewnętrznych a ja już wybiegam w dalszą przyszłość i szukam mebli do salonu. I tu mam pytanko do Was znacie może jakieś niedrogie sklepy internetowe lub gdzieś w szczecinie lub okolicach z meblami kolonialnymi albo stolarza, który się czymś takim zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 25.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam Czy macie może jakieś patenty na zabezpieczenie drewnianych podłóg przed meblami: fotele na kółkach na drewnianej podłodze; nogi od łóżek. Czy mam się z góry nastawić na zniszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.03.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam wszystkich - prawie poświątecznie. Potrzebuję pilnie namiary na myślącego kominiarza. Planujemy kociół kondensacyjny ale też wentylację mechaniczną z rekuperatorem i tu jest problem, ponieważ usłyszeliśmy że w pomieszczeniu gdzie znajduje się kocioł ma być wentylacja grawitacyjna. Musimy pilnie to skonsultować ponieważ za tydzień ekipa budowlana wraca i musimymy wiedzieć czy dostawiamy komin czy nie. Liczę na Was. Asia Mam namiary tylko na jednego kominiarza , facet nazywa się Orell - 601780810, może się przyda. Dzięki wielkie. Zanotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.03.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Znalazłam http://www.e-rekuperatory.pl/ Jakieś doświadczenia z tą firmą Drodzy Forumowicze? Jesteśmy na etapie projektowania instalacji przez firmę: EMKA-REKUPERATORY M.D.Kosowski Sp.J. Szymanów, Lotnicza 90 51-180 Wrocław stronka http://www.rekuperatory.pl. hmmm - szczecińska firma ma bardzo podobny adres www - ciekawe posunięcie - tylko czy poziom usług też podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.03.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam Czy macie może jakieś patenty na zabezpieczenie drewnianych podłóg przed meblami: fotele na kółkach na drewnianej podłodze; nogi od łóżek. Czy mam się z góry nastawić na zniszczenia ? jeśli chodzi o meble zwykłe, to jedynie podklejanie nóg filcowymi podkładkami i częste odkurzenie, aby nie zostawał piasek, któy może rysować. jeśli chodzi o meble na kółkach to też mam problem - chyba skończy się na kupieniu kółek z gumy i wymianie. na razie kupiłem kawałek taniej wykładziny i na tym jeżdżę krzesłem komputerowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 26.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Wszystkich poświątecznie Jesteśmy właśnie na etapie tynków wewnętrznych a ja już wybiegam w dalszą przyszłość i szukam mebli do salonu. I tu mam pytanko do Was znacie może jakieś niedrogie sklepy internetowe lub gdzieś w szczecinie lub okolicach z meblami kolonialnymi albo stolarza, który się czymś takim zajmuje? pojęcie : niedrogie - jak wszystko strasznie relatywne, ale ja polecam meble MATKOWSKI - TOP SHOPPING lub ESTACO (po prawej stronie jadąc na Police). Jestem bardzo zadowolona, bardzo dobrze i dokładnie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 26.03.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Znalazłam http://www.e-rekuperatory.pl/ Jakieś doświadczenia z tą firmą Drodzy Forumowicze? Jesteśmy na etapie projektowania instalacji przez firmę: EMKA-REKUPERATORY M.D.Kosowski Sp.J. Szymanów, Lotnicza 90 51-180 Wrocław stronka http://www.rekuperatory.pl. hmmm - szczecińska firma ma bardzo podobny adres www - ciekawe posunięcie - tylko czy poziom usług też podobny? Asia i Robert, dzięki za odpowiedź. My też mamy namiary na tę firmę z Wrocławia, ale szukamy jeszcze gdzieś na miejscu. Jeśli można prosić na priv koszty Waszej instalacji, byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.03.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Czy macie może jakieś patenty na zabezpieczenie drewnianych podłóg przed meblami: fotele na kółkach na drewnianej podłodze; nogi od łóżek. Czy mam się z góry nastawić na zniszczenia ? jeśli chodzi o meble zwykłe, to jedynie podklejanie nóg filcowymi podkładkami i częste odkurzenie, aby nie zostawał piasek, któy może rysować. jeśli chodzi o meble na kółkach to też mam problem - chyba skończy się na kupieniu kółek z gumy i wymianie. na razie kupiłem kawałek taniej wykładziny i na tym jeżdżę krzesłem komputerowym Kolka z gumy to podstawa. Kosztuja niewiele, nie zostawiaja zadnych sladow na podlodze, a do tego krzeslo ciszej sie porusza. Uzytkuje od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.03.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Wszystkich poświątecznie Jesteśmy właśnie na etapie tynków wewnętrznych a ja już wybiegam w dalszą przyszłość i szukam mebli do salonu. I tu mam pytanko do Was znacie może jakieś niedrogie sklepy internetowe lub gdzieś w szczecinie lub okolicach z meblami kolonialnymi albo stolarza, który się czymś takim zajmuje? pojęcie : niedrogie - jak wszystko strasznie relatywne, ale ja polecam meble MATKOWSKI - TOP SHOPPING lub ESTACO (po prawej stronie jadąc na Police). Jestem bardzo zadowolona, bardzo dobrze i dokładnie wykonane. Na tym ESTACO to się mocno zawiodłem. Facet mi policzył za 4,5 mb blatu do kuchni zwykłego kolor olcha 1100 zł , pojechałem do Leroy Merlin i za identyczny blat przycięty na wymiar zaplaciłem ok 260 zł. Ja rozumiem że firma musi zarabiać ale są jakieś granice absurdu. A teraz z innej beczki szukam dobrego i w miarę atrakcyjnego cenowo wkładu kominkowego (nie z Castoramy) , czy może ktoś mi dać namiary na solidną i sprawdzoną firmę , salon kominkowy itp. Mam jeden namiar na ABC kominka na mierzynie , jeśli ktoś z Was u nich zamawiał prosze o jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 26.03.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts