Teska 18.03.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Józiu to tak jak ja trzecia w kubeczku Ivette - bede u siebie troszeczkę pozniej o 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.03.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Teska, a ty jeszcze nie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wociek 18.03.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 .... Jadę dzisiaj do p. Pańki w sprawie pieca, bo jutro stawiają komin Schiedla pod fachowym nadzorem. Józia S. i inni z doświadczeniem budowlano-kominowym Co lepiej (czytaj: lepiej i taniej) wybrać: a) kominy murowane b) kominy systemowe np. Schiedla W projekcie mam trzy kominy: 1. dwa piony dymowe + jeden wentylac. 2. cztery kanały wentylac + jeden pion kanalizac. 3. trzy kanały wentylac + jeden pion spalinowy + pion kanalizac Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.03.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Teska, ale po tej trzeciej trzeba zrobić przerwę. Ile czasu potrzebujecie na zrobienie obiadu? Chyba osiągnęłam mistrzostwo. ok. 15 min. Tzn. schabowy z piersi drobiowej ubity dzień wcześniej, kuskus (nie wiedziałam, że smakuje tak dobrze), surówka z rzodkwii. Tylko nie wiem, czy dotrwamy do końca budowy w takim tempie. Normalnie po wyjściu z pracy latam prawie biegiem z powodu budowy. Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.03.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Wociek, widzisz jak się zmienia ten kalejdoskop budowlany? Jeszcze nigdy nie zmieniałam zdania z taką częstotliwością. odebrałam to jako aluzję do moich wcześniejszych wypowiedzi. Dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.03.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Józiu SU p. Pańki powiedz że jesteś od Doroty z Załomia i chcesz specjalne rabaty, bo wczoraj odpalał mi piec i uprzedziłam go że puściłam jego numer w eter (1.Czupurek) i ma nas specjalnie traktować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wociek 18.03.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Józia S. przede mną jeszcze WSZYSTKO - ciągle czekam na czerwony stempel Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 18.03.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Wociek, masz na priv o kominach.Miłego tego pięknego dnia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.03.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Wociek jeśli chodzi o Schidla to cenowo wychodzi podobnie (no może troszkę więcej), ale zamiast kwasówki masz szamot i szybciutko stawiasz. Jedna ważna uwaga jeśli stawiasz kominy najpierw spotkaj się z gazownikiem i z kominkarzem, u mnie źle postawili komin do kominka tzn nie z tej strony wlot dymu i wentylację i troche trzeba bylo kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.03.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Dzięki Didi, powołam się. Wociek to ciesz się chwilą i ładuj akumulatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.03.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Wociek, jeśli choszi o kominy, to do ostatniej chwili byłam zdecydowana na tradycyjny, tylko jak spostrzegłam, co te moje orły - murarze kombinują to się przeraziłam i zdecydowałam się na Schedla i to stawianego w pod okiem T. Plesiewicza - przedstawiciela ww. Nie myślą chłopy. Codziennie jestem na budowie i pomimo, że nie jestem budowlańcem zawsze mam im co wytknąć. Na dłuższą metę to męczy nie tylko mnie. Jeden z murarzy już zaczął mnie ignorować. Nawet nie odpowiada na dzień dobry. To dobrze, że już się interesujesz, bo możliwości rozwiązań jest tyle, że każda decyzja staje się życiowa. Ja w pracy mam budowlańców pod nosem, to w razie czego podpowiadają, na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.03.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 U mnie komin do kominka jest z schiedla a ten w gospodarczym od pieca jest murowany z cegły. Cenowo nie jest to aż tak przybijające. Poza tym ekipa weźmie mniej za murowanie schiedla bo łatwiej i wyjdzie mi to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wociek 18.03.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Wociek to ciesz się chwilą i ładuj akumulatory. Dzięki za info, na razie cieszę sie chwilą i ładuję akumulatory bikosa dzięki, odebrałem na priv. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia i krzys1719499362 18.03.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Cześć! Didi i Joasiu! Dzięki dziewczyny za sugestie.Szkoda, że zdania aż tak różne. Sami musimy przekonać się czy p.K. będzie godny zaufania, czy też nie. Planujemy ogrzewanie podłogowe. W salonie i jadalni chcemy położyć panele.Czy ktoś z Was jest zorientowany po jakim czasie od wylania podłóg można je kłaść? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.03.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ulcia i Krzyś Panele można połozyć gdy wilgotność podłoża osiągnie 6% i mniej oczywiście, u mnie to wyszło w październik/listopad wylewane byłu posadzki, od stycznia dopiero było ogrzewane kominkiem - teraz kładziemy panele! Wilgotność jest teraz ok 4%. Parkiet musi mieć 3% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia i krzys1719499362 18.03.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Serdeczne dzięki Didi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.03.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Grupo kochana, gdzieście się wszyscy podziali? Aaa... sezon na budowanie się zaczął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.03.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Pracują robaczki śwętojańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.03.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Pracują, pracują zbliża się 20sty podatki trzeba liczyć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 18.03.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 I opiekuja sie dziecmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts