AgnieszkaPrzemko 04.04.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 I jeszce jedno - mamy część papierów już uzgodnionych, a marszrutę po urzędach musimy zacząć od nowa, bo pani nie chce się zadzwonić do urzędu i uzgodnić czy aby na pewno musimy o pewne warunki występować ponownie - "wydaje mi się, że musicie wystąpić o ...., przepisać to... ja muszę mieć sukces i przy wizycie w urzędzie od razu uzgonić papiery w ZUDP" Moim zdanie brak dobrej woli - kasuje forse, niewiele załatwiam ale najważniejsze, że wam uzgodnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 04.04.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 I jeszce jedno - mamy część papierów już uzgodnionych, a marszrutę po urzędach musimy zacząć od nowa, bo pani nie chce się zadzwonić do urzędu i uzgodnić czy aby na pewno musimy o pewne warunki występować ponownie - "wydaje mi się, że musicie wystąpić o ...., przepisać to... ja muszę mieć sukces i przy wizycie w urzędzie od razu uzgonić papiery w ZUDP" Moim zdanie brak dobrej woli - kasuje forse, niewiele załatwiam ale najważniejsze, że wam uzgodnię Standardowa postawa architektów. Odpowiedź jest prosta - ROBIĆ SIĘ NIE CHCE Najłatwiej żeby było tak jak od zawsze. Mniej myślenia mniej roboty ta sama kasa. Niestety wiekszość podchodzi tak do tematu. Nasza "gwiazda" była jeszcze lepsza. Nie wniosła nic od siebie. Tylko to co my zaproponowaliśmy - o ile nie zapomniała albo nie zapsuła na etapie realizacji adaptacji. Zwykły "rzemieślnik" to tego leniwy i nieudolny. ZGROZA. Ale może to i lepiej bo swoimi "pomysłami" pewnie by tylko zepsuła w miarę dobry projekt. Dobrze, że wykonawcę mamy myślącego. Wiele rzeczy można naprawić na placu budowy. Jak macie duzo czasu to może lepiej poszukac innego architekta - my niestety nie zrobiliśmy tego i teraz żałujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda787 04.04.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam,buduję w dobrej,jestem na etapie instalacji,mam pytanie do ludzi ktorzy zastosowali kominek z płaszczem wodnym lub zamierzają to zrobic. Jaką firme kominkow polecacie? moj wykonawca upiera się na makroterm. a jaki koszt wam przedstawili kominek z plaszczem wodnym z robocizna? nas ma to kosztowac 12 tys,zastanawiam się czy to nie za dużo?Prosze o pomoc w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.04.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 witam potrzebuję rady jeśli chodzi o polbruki : czy można położyć polbruk zaraz przy budynku ? Tak sugerują brukarze, a ja nie wiem czy nie chcą iść na skróty. Mam zrobiony drenaż wokół domu i wydawało mi się wcześniej, że najpierw opaska żwirowa na ok. 50 cm i dopiero polbruk, albo rabata. Proszę o Wasze opinie. można i tak, i tak. wszystko zależy od was. zrobienie opaski żwirowej to dla brukarzy trochę dodatkowej pracy przy układaniu obrzeży, pewnie dlatego namawiają... a jak masz ty zrobione ? Czy przy samym budynku ? nie, my mamy opaskę, na razie bezżwirową ale za to nie mamy drenażu jeżeli zdecydujecie się na polbruk od samej ściany pamiętajcie, że muszą zrobić od ściany spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 04.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam ponownie,Czy ktoś z Grupy Szczecińskiej budował może Dom pod jarząbem 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.04.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam ponownie, Czy ktoś z Grupy Szczecińskiej budował może Dom pod jarząbem 2? Ja buduje Jarzabka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 05.04.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Czy ktoś miał do czynienia, rozważał kominy systemowe firmy PRESTO??? http://www.presto-kominy.pl/pl/index6.html ja mam ....... te kominy są identyczne jak schiedl........ nawet jak mi zabraklo 1 elementu to mogłam zamienić ...... upewnijcie sie jedynie czy są i jak " cuś zbraknie " to czy bez problemu dokupicie bo u mnie był z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 05.04.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Dwa pytanka:1. Czy ktoś korzystał z usług Pana Wojciecha Lisa ze Stargardu w zakresie wylewania posadzek?2. Wiele teraz wołają za wylanie m2 posadzki (robocizna): (5 cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 05.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Czy ktoś miał do czynienia, rozważał kominy systemowe firmy PRESTO??? http://www.presto-kominy.pl/pl/index6.html ja mam ....... te kominy są identyczne jak schiedl........ nawet jak mi zabraklo 1 elementu to mogłam zamienić ...... upewnijcie sie jedynie czy są i jak " cuś zbraknie " to czy bez problemu dokupicie bo u mnie był z tym problem Dzięki wielkie. Z tego co wiem są te kominy w hurtowni w Dobrej w której bierzemy większość materiału na budowę. Jak pamiętasz gdzie kupowałaś to daj znać - jak by był jakiś problem to zawsze 2 źródła. Pzdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 05.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 są one firmy Pol-skone. Wymieniłam drzwi wejściowe bo miałam problemy z domknięciem ich gdy słońce nagrzało blachę. Są antywłamaniowe, blacha czymś wzmacniana. Poza tym od wewnątrz mają lekkie wgniecenie ( zgrabni wykonawcy schodów wnosząc coś rąbnęli tym czymś). Za darmo mogę oddać rodzinie a nie chcę być stratna wiec chciaż za 500 zł sprzedałabym gdyby ktoś był chętny. szer.90cm więc nie pasują mi bo sama wstawiłabym między garażem a domem. Można zastosowac jako tymczasowe w budującym sie domu lub do jakiejś komórki. Jeżeli ktoś jest chętny to proszę o kontakt. Odbiór z Dobrej Sczecińskiej która jak widzę rozbudowuje się na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 05.04.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Czy ktoś miał do czynienia, rozważał kominy systemowe firmy PRESTO??? http://www.presto-kominy.pl/pl/index6.html ja mam ....... te kominy są identyczne jak schiedl........ nawet jak mi zabraklo 1 elementu to mogłam zamienić ...... upewnijcie sie jedynie czy są i jak " cuś zbraknie " to czy bez problemu dokupicie bo u mnie był z tym problem Dzięki wielkie. Z tego co wiem są te kominy w hurtowni w Dobrej w której bierzemy większość materiału na budowę. Jak pamiętasz gdzie kupowałaś to daj znać - jak by był jakiś problem to zawsze 2 źródła. Pzdr. Robert W jakiej hurtowni z Dobrej bierzesz materiały? I jak wygląda cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 05.04.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam. ........... Czy możecie polecić jakąś ekipę buowlaną? Pozdrawiamy serdecznie wszystkich Agnieszka&Przemko Witam. Chętnie polecę swoich wykonawców. Wszystko, od zgłoszenie do urzędu o rozpoczęciu budowy, po stan surowy otwarty, wraz z materiałami... Znam jeszcze kilka osób, którym budowali domy... Solidni i układni TP Szulc namiary jak chcecie, na priva, architekt Maciej Panek Namiary też na priva... Nie chciał bym być posądzony o krypto reklamę Możecie zobaczyć ich pracę klikając na poniższy link: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 05.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Czy ktoś miał do czynienia, rozważał kominy systemowe firmy PRESTO??? http://www.presto-kominy.pl/pl/index6.html ja mam ....... te kominy są identyczne jak schiedl........ nawet jak mi zabraklo 1 elementu to mogłam zamienić ...... upewnijcie sie jedynie czy są i jak " cuś zbraknie " to czy bez problemu dokupicie bo u mnie był z tym problem Dzięki wielkie. Z tego co wiem są te kominy w hurtowni w Dobrej w której bierzemy większość materiału na budowę. Jak pamiętasz gdzie kupowałaś to daj znać - jak by był jakiś problem to zawsze 2 źródła. Pzdr. Robert W jakiej hurtowni z Dobrej bierzesz materiały? I jak wygląda cenowo? U M. Nosala koło boiska w Dobrej. Cenowo trochę lepiej niż pozostali, bez (+) i bez wielkich (-). Można taniej ale trzeba ściągać z różnych miejsc poszczególne materiały, koordynować, załatwiać transport itp. To zabiera wiele czasu. Zaletą są dostawy na telefon zgodnie z zapotrzebowaniem wykonawcy bez dodatkowych kosztów. Nie mamy problemu z przechowywaniem materiału ma placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Ja dzielnie walcze z elewacja nawet nie wiedzialam ze trzeba uzgodnic tyle szczegolow dobrze ze pzeznaczylam na to urlop Mam pytanko gdzie tanio dostane podbitke drewniana dobrej jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam, Chcięlibyśmy w tym roku rozpocząć budowę domu. Do budowy stanu surowego zamknietego polecono nam pana Marasa (nie wiem, czy dobrze piszę), bo na razie namiary dostaliśmy od znajomego przez telefon. Czy ktoś ma może doswiadczenia z firmą tego Pana? mi i paru znajomym budowal dom....mialam koszmary senne z udzialem marasa...ale budowal mi 5 lat do tylu wiec moze sie chlop zmienial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! A ja mam takie techniczne zagadnienie: Pod zamontowanymi oknem/drzwiawi tarasowymi (jak i również bakonowymi) pozostała przestrzeń uwzględniająca poźniejszą posadzkę. Pytanie: czy bezpośrednio pod progiem podmurowywaliście czymś na długosci progu (np. cegłami) czy też szło tam to samo co wewnątrz pomieszczeń? Ja mam cegly i pianke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Czy ktos z was uzywal do wnetrz farb Caparola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.04.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! A ja mam takie techniczne zagadnienie: Pod zamontowanymi oknem/drzwiawi tarasowymi (jak i również bakonowymi) pozostała przestrzeń uwzględniająca poźniejszą posadzkę. Pytanie: czy bezpośrednio pod progiem podmurowywaliście czymś na długosci progu (np. cegłami) czy też szło tam to samo co wewnątrz pomieszczeń? Ja mam cegly i pianke a ja nic nie dawałem. Okna są dyblowane, więc nie opierają się na progu. Cegły to też jakiś mostek termiczny. Tuż za progiem kończy się posadzka na styropianie, izolacja i wylewka zewnętrzna. Tak mam ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! A ja mam takie techniczne zagadnienie: Pod zamontowanymi oknem/drzwiawi tarasowymi (jak i również bakonowymi) pozostała przestrzeń uwzględniająca poźniejszą posadzkę. Pytanie: czy bezpośrednio pod progiem podmurowywaliście czymś na długosci progu (np. cegłami) czy też szło tam to samo co wewnątrz pomieszczeń? Ja mam cegly i pianke a ja nic nie dawałem. Okna są dyblowane, więc nie opierają się na progu. Cegły to też jakiś mostek termiczny. Tuż za progiem kończy się posadzka na styropianie, izolacja i wylewka zewnętrzna. Tak mam ja... Tak tylko u mnie ma byc taras z kostki i od strony zewnetrznej mam tez styropian tylko ze twardy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Piotriwa ogladalam twoj album .Czy ty budujesz na Wielgowie . Czy korzystales moze z studniarza z wielgowa .Bo przydala by mi sie studnia do podlewania ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts