piotriwa 06.04.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Tak tylko u mnie ma być taras z kostki i od strony zewnętrznej mam tez styropian tylko ze twardy Ja mam w planie drewniany taras... Generalnie trzeba czymś oddzielić część wewnętrzną od zewnętrznej. Najważniejsze jest, żeby dobrze zabezpieczyć przed wilgocią. Jak zrobisz, tak będzie... bryta Piotriwa ogladalam twoj album .Czy ty budujesz na Wielgowie . Czy korzystales moze z studniarza z wielgowa .Bo przydala by mi sie studnia do podlewania ogrodu Nie robiłem jeszcze nic w temacie studni. Też myślałem o jakimś neutralnym zasileniu w wodę, zwłaszcza, że mam działkę 1400m kw. Jest co podlewać... Sąsiedzi mają studnię, fakt, głęboko trzeba kopać, ale woda jest czysta, mimo, iż jest tam kilka oczyszczalni przydomowych. A co do specjalisty z Wielgowa, to nie wiem nic dokładnie. Ponoć ktoś tam kopie, ale jeszcze się nie interesowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Tak tylko u mnie ma być taras z kostki i od strony zewnętrznej mam tez styropian tylko ze twardy Ja mam w planie drewniany taras... Generalnie trzeba czymś oddzielić część wewnętrzną od zewnętrznej. Najważniejsze jest, żeby dobrze zabezpieczyć przed wilgocią. Jak zrobisz, tak będzie... bryta Piotriwa ogladalam twoj album .Czy ty budujesz na Wielgowie . Czy korzystales moze z studniarza z wielgowa .Bo przydala by mi sie studnia do podlewania ogrodu Nie robiłem jeszcze nic w temacie studni. Też myślałem o jakimś neutralnym zasileniu w wodę, zwłaszcza, że mam działkę 1400m kw. Jest co podlewać... Sąsiedzi mają studnię, fakt, głęboko trzeba kopać, ale woda jest czysta, mimo, iż jest tam kilka oczyszczalni przydomowych. A co do specjalisty z Wielgowa, to nie wiem nic dokładnie. Ponoć ktoś tam kopie, ale jeszcze się nie interesowałem. U mnie woda juz na 3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.04.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 U mnie woda juz na 3 m Jesteśmy (będziemy)sąsiadami? U mnie pierwsza woda ma być na ok 4m a dużo wody jest na ok 40 metrach... Przy "wspaniałej" Dobrej, gdzie woda jest ok 50cm pod gruntem, nie jest źle Przynajmniej można sobie pogrzebać w ziemi... W Dobrej najlepiej ryż posadzić... Bez urazy Mieszkańcy Dobrej Szczecińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.04.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W Dobrej najlepiej ryż posadzić... Bez urazy Mieszkańcy Dobrej Szczecińskiej u nas nikomu to nie przeszkadza, przynajmniej wodę do podlewania ogródka możemy brać ze studni rozsączających deszczówkę, bez dodatkowych inwestycji. wody wprawdzie dużo, ale szybko wsiąka, bo gliny nie ma. ale fakt, są miejsca, gdzie łatwiej zrobić basen niż fundamenty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 u mnie na dzialce grama wody podlewam ogrod woda z wodociagu...rachunki nie sa zle...a nawet powiedzialabym calkiem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 podobno we czwartek lato u nas bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 podobno we czwartek lato u nas bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.04.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 jak już pisałem, Mieszkańcy Dobrej Szczecińskiej, bez urazy!!! PS u nas w Wielgowie, piaseczek .... i do NRD kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 hmmm....no do niemiec to ja mam rzucik beretem....dwa kilometerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 podobno we czwartek lato u nas bedzie Oj niech troche jeszcze poczeka robie tynki a i trawnik chce zalozyc . Caly czwartek i piatek usowalam chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 06.04.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Czy ktoś miał do czynienia, rozważał kominy systemowe firmy PRESTO??? http://www.presto-kominy.pl/pl/index6.html ja mam ....... te kominy są identyczne jak schiedl........ nawet jak mi zabraklo 1 elementu to mogłam zamienić ...... upewnijcie sie jedynie czy są i jak " cuś zbraknie " to czy bez problemu dokupicie bo u mnie był z tym problem Witam! JA tez mam te kominy. I dokupowałam je w SAWIS ul. Szczawiowa 53 70 - 010 Szczecin Tel/Fax (0) 91 482 16 93 Tel/Fax (0) 91 485 13 20 Tel/Fax (0) 91 485 13 21 Tel/Kom 509 650 100 Mam nadzieje ze jeszcze je prowadza. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.04.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 podobno we czwartek lato u nas bedzie Oj niech troche jeszcze poczeka robie tynki a i trawnik chce zalozyc . Caly czwartek i piatek usowalam chwasty ooo nieee! Niech smaży!! Lato! Lato! Chcemy Lata! Czekam już dwa lata na słonko! Paskudnej pogodzie mówimy nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekG 06.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Są też miejsca gdzie o wodę nie tak łatwo... A propos - poszukuję wykonawcy odprowadzenia deszczówki z rynien - wokół domu mam samą glinę i jak nie ma deszczu kilka dni to robi się pustynia, za to po deszczu mam dom na wodzie... Czy możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wieczorkowo Poszukuję namiarów na ekipę ogrodniczą (właściwie to moja żona poszukuje )- chcialibyśmy w tym roku jeszcze zrobić trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wieczorkowo Poszukuję namiarów na ekipę ogrodniczą (właściwie to moja żona poszukuje )- chcialibyśmy w tym roku jeszcze zrobić trawnik. my robimy sami - ceny zaporowe wprawdzie dużo z tym pracy, ale stan zero można za te pieniądze spokojnie zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam wieczorkowo Poszukuję namiarów na ekipę ogrodniczą (właściwie to moja żona poszukuje )- chcialibyśmy w tym roku jeszcze zrobić trawnik. Didi z mężem prowadzą taką firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.04.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 jak już pisałem, Mieszkańcy Dobrej Szczecińskiej, bez urazy!!! PS u nas w Wielgowie, piaseczek .... i do NRD kawałek Kawałek czasu ... jakieś 19 lat wstecz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Ja dzielnie walcze z elewacja nawet nie wiedzialam ze trzeba uzgodnic tyle szczegolow dobrze ze pzeznaczylam na to urlop Mam pytanko gdzie tanio dostane podbitke drewniana dobrej jakosci W zeszłym roku ładną podbitkę świerkową kupiliśmy w Elgeronie na Mierzynie. Caparolem malowaliśmy elewację, w środku mamy tikkurillę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaPrzemko 07.04.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. ........... Czy możecie polecić jakąś ekipę buowlaną? Pozdrawiamy serdecznie wszystkich Agnieszka&Przemko Witam. Chętnie polecę swoich wykonawców. Wszystko, od zgłoszenie do urzędu o rozpoczęciu budowy, po stan surowy otwarty, wraz z materiałami... Znam jeszcze kilka osób, którym budowali domy... Solidni i układni TP Szulc namiary jak chcecie, na priva, architekt Maciej Panek Namiary też na priva... Nie chciał bym być posądzony o krypto reklamę Możecie zobaczyć ich pracę klikając na poniższy link: Dziękujemy - namiary doszły W razie pytań pozwolimy sobie skorzystać z podanych danych i będziemy dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.04.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich poświątecznie Jesteśmy właśnie na etapie tynków wewnętrznych a ja już wybiegam w dalszą przyszłość i szukam mebli do salonu. I tu mam pytanko do Was znacie może jakieś niedrogie sklepy internetowe lub gdzieś w szczecinie lub okolicach z meblami kolonialnymi albo stolarza, który się czymś takim zajmuje? pojęcie : niedrogie - jak wszystko strasznie relatywne, ale ja polecam meble MATKOWSKI - TOP SHOPPING lub ESTACO (po prawej stronie jadąc na Police). Jestem bardzo zadowolona, bardzo dobrze i dokładnie wykonane. Witam Wszystkich . Tez podobaja mi sie niesamowicie .Szkoda tylko ze nie widzialam u nich szaf . Na jaki model sie zdecydowalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts